Miten toimin isänpäivän aikaan kun lapseni oli päiväkodissa isätön

Tulimme kotiin keskiviikko yönä ja sen jälkeen onkin ollut vilinää meidän huushollissa. Hommaa on niin paljon, ettei tiedä mistä sitä lähtisi purkamaan. Kaikille jotka odottavat vlogia, se tulee ensi viikolla! Matkalla kuvasimme kyllä, mutta editointi jätettiin suomeen ja ensi viikolla pääsette näkemään minkälaista on kun meidän perhe matkustaa. Sillä välin voitte seurata meidän puuhia somessa.
IG: alonakuusisto (tsekkaa ig story)
Snapchat: alonakuusisto

Sitten aiheeseen. Olen pitkään seurannut sivusta näitä sukupuoli keskusteluita mutta en ole jaksanut käyttää aikaani siihen, että väittelen asiasta ihmisten kanssa turhaan. Lähinnä olen vain huvittuneena lukenut ihmisten päivityksiä aiheesta. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että tämä alkaa oikeasti karkaamaan hieman käsistä.

Luin juuri, että joissakin Helsinkiläisissä päiväkodeissa ei vietetä isänpäivää? Isänpäivän sijaan vietettäisiin ”läheistepäivää”… Oli perusteltu, että tämä on siksi ettei lapsille kenellä ei ole isää, tulisi paha mieli tai jos lapsella on isä kuollut.

Jos joltain kuolee vanhempi, se on sanomattakin selvää, että mikään maailmassa ei ole sen kamalampaa.

Omasta mielestäni nämä sukupuoli keskustelut ovat ihan hulluja. Ensin ei saa sanoa palomiehiä palomiehiksi, varusmiestä varusmieheksi tai mitä tahansa muuta nimikettä jossa on sana mies. Poikia ja tyttöjä ei saa koulussa erotella, koska joukossa saattaa olla joku joka ei vielä tiedä kuka hän haluaa olla.

Nyt sitten tämä isä asia. Kerron tästä omakohtaisen esimerkin.
Kun minun poikani oli päiväkodissa, olin yksinhuoltaja. Poikani biologinen isä ei ole koskaan ollut lapseni elämässä millään lailla osallisena. Tämä on miehen omasta tahdosta.
No, mitä sitten teimme kun oli isänpäivä? Me sovellettiin. Päiväkotiin kahville meni joko minun isäni, minun veljeni tai MINÄ. Kortteja tehtiin papalle tai minulle. Koskaan ei käynyt mielessäkään, että ”voi miten raukka minun lapseni on kun hänellä ei ole isää päiväkodissa vieraana.”

Mitä joku päättäjä haluaa näillä asioilla lapsille opettaa?
Jos minä en voi saada jotain, et voi sinäkään?
Pitäisikö meillä kaikilla olla samanlainen auto kerta kaikilla ei ole varaa luxus autoihin? Jollekin voi tulla paha mieli kun toisella on hienompi talo kuin toisella. Pitäisikö meidän asua kaikki samanlaisissa ja saman kokoisissa taloissa?
Pitäisikö meidän myös poistaa äitienpäivä? Mitä jos jollain lapsella on kaksi isää?

Kyllä me eletään kummallisia aikoja, ei voi muuta sanoa.

Meidän pitäisi vanhempina kasvattaa meidän lapsia ja opettaa heidät sopeutumaan elämän haasteisiin. Aina kaikki ei ole ihanaa ja ruusuilla tanssimista.

Tässä kun ollaan lähdössä tyttöjen BJJ-kisoihin jossa tytöt useimmiten kamppailevat poikia vastaan, niin ei me siellä valiteta, että miksi minun tyttäreni joutuu painimaan poikia vastaan. Sen sijaan me opetetaan tytöille, että jos toinen osapuoli on voimallisesti vahvempi, täytyy silloin treenata lujempaa ja koittaa olla ketterämpi, nopeampi ja teknillisesti parempi ja keksiä minkä tahansa keinon pärjätäkseen. Mikä tärkeintä, me opetetaan heille, että on tehtävä parhaansa ja jonain päivänä se työ palkitaan.

Tytöt alkoivat käymään salilla omien treenien lisäksi sillä he halusivat lisää voimaa pärjätäkseen pojille.

Tässä tytöt vetävät leukoja lisäpainoilla.


Jossain vaiheessa he kävivät myös voimistelussa koska halusivat notkeutta ja oppia hallitsemaan omaa vartaloaan.
Jalkoihin voimaa kyykkyjen avulla, niin painissa jaksaa pitää vahvoja poikia tiukassa otteessa.

Ensimmäisissä kisoissa(monessa) tuli tukkapöllyä pojilta ja kisan jälkeen itkettiin, mutta kovien treenien jälkeen uurastus palkittiin.

Kerran hän osallistui voimistelujoukkueen kanssa voimistelunäytökseen/kisaan jossa päivän päätteeksi kaikki saivat mitallin. Alyna kysyi ensimmäisenä -miksi me saatiin palkinto jos ei edes voitettu?

Painissa on opittu kantapaan kautta, että vain toinen voittaa. Häviö tuntuu kuulemma lapsesta pahalta ja siksi on parempi jos kaikki ovat voittajia. Really?

Mitä tälläinen käytöntö opettaa lapselle? Mitä luulette, että tälläisille lapsille käy kun he aikuistuvat? No, todennäköisesti niistä tulee juuri tälläisiä valittajia ja päättäjiä jotka päättävät poistaa isänpäivät, naistenpäivät, miestenpäivät ja kaiken muun mistä joku voi pahoittaa mielensä.

Ehkä seuraavaksi voisi lopettaa Olympialaiset. Minua harmittaa kun en jostain syystä harrastanut lapsena mitään liikuntaa ja minusta ei tullut urheilijaa. Nyt on todella ikävää katsoa kisoja missä muut pärjää ja minä olen vain tälläinen tavallinen tallaaja.

Kasvattakaa valittajat munat! Nyt saatte suuttua tästäkin lauseesta. Mutta kyllä, naisena minä käytän sanontaa ”GROW SOME (FUCKING) BALLS! Perustelut: Tätä kehotusta käytetään, kun sinua kehotetaan ottamaan vastuuta aikuismaisesti elämän vaikeissa tilanteissa.

Nyt lähden herättämään meidän tytöt ja valmistan heitä tämän päivän koitokseen. He ovat jännityneitä ja ehkä jopa peloissaan, mutta vanhempana minun tulee nyt tsempata heitä ja kisan jälkeen joko onnitella voitosta tai tukea häviön jälkeen.

Ps.Tänään tytöt kilpailevat ensimmäistä kertaa samaan aikaan. Miettikää herran jestas jos vain toinen voittaa. Mitäs minä sitten teen…?

3
Jaa:

This Post Has 6 Comments

 1. Avatar

  Ihan älyttömän hyvä kirjoitus , oon niin samaa mieltä !! Erittäin typerää opettaa lapset jokapaikassa siihen ,että niiden ei koskaan tarvitse pettyä. Mitä sitten kun niille tulee elämässä ensimmäinen vastoinkäyminen ?

  1. Avatar

   Sitä just. Lapset eivät tule koskaan oppimaan miten toimia kun tulee niitä ikäviä tilanteita elämässä. Pettymyksiä tulee ja niiden kans pitää oppia elämään.

 2. Avatar

  Voi että miten hyvin kirjoitettu! Täysin samaa mieltä. Rasittavia nämä curling -vanhemmat ja sen tyyppiset ihmiset muutenkin.

  1. Avatar

   Kiitos Kike!

   Olisihan se ihanaa jos elämä olisi vain pelkkää onnellisuutta mutta kun se ei sitä todellakaan ole ja siksi en halua myöskään sitä lapsilleni opettaa.
   Tottakai pitää olla maalaisjärki ja antaa lasten nauttia lapsuudesta ilman aikuisten murheita, mutta kyllä heidän pitää jo hieman oppia miltä pettymys ja paha olo tuntuu jotta pärjää sitten myös aikuisena.

   Kiitos vielä kommentistasi!

   Alona

 3. Avatar

  jess! hyvin kirjoitettu, hyvin perusteltu, just noin. KIITOS.

  1. Avatar

   Kiitos Ulla <3

Vastaa

Close Menu

Black Friday