ratkaisu heijastin ongelmaan

Nyt on erittäin pimeä aika Suomessa. Päivät pimenevät nopeasti, maa on pimeä, ihmiset käyttävät tummia vaatteita joten autoilijoiden on hyvin vaikea nähdä jalankulkijaa jolla ei ole heijastinta. 

Itse kamppailin lasteni kanssa jatkuvasti heijastimien käytöstä. Aina ne katosivat, tippuivat matkalla, jäivät kiinni johonkin ja naru katkesi ja vaikka mitä. Kävi raskaaksi seurata joka aamu, onko lapsilla heijastimet tai heijastin liivi. 

Heijastin liiviä he eivät tahtoneet käyttää koska se ei ole "siisti". Löysin ongelmaani ratkaisun eräällä apteekki reissulla -HEIHASTIN TEIPPI!

Heijastin teippi maksaa apteekissa 5,90€ rulla. Teippi on tosi kätevä. Sen voi kiinnittää juuri niihin kohtiin mihin sen haluat. Vanhemmalle lapselle laitoin hihojen ympärille, sekä alaselkään pienen kolmion. Nuorimmaiset pyysivät minua kiinnittämään teippi sydämen muotoiseksi. Sydäntä ei ole niin helppo taiteilla, mutta ilomielin näin vaivaa kerta lapsi oli innoissaan heijastimesta.

Tässä näkyy Alynan takkiin liimatut teipit. Yksi palkki keskellä ja kaksi hijassa. Takissa oli myös omat heijastimet ommeltuna takin etuosassa, mutta tältä etäisyydeltä niitä hädintuskin erottaa. 

Vasta lähelle tultaessa takin omat heijastimet näkyvät. Autoilijaa takin omat heijastimet eivät ehtisi varoittaa, tältä etäisyydeltä heijastimen näkyminen olisi jo myöhäistä. Huomaa kuinka paljon kirkkaampi teipin heijastus on.

Heijasti on helppo liimata ja se pysyy. Kun haluat ottaa teipin pois, se irtoaa vetämällä, eikä jätä jälkiä takkiin. 

Käyttäkää hyvät ihmiset heijastimia! Itse autoilijana tiedän kuinka huono näkyvyys pimeällä on.

Tässä on video jossa on hyvin kuvattu kuinka huonosti autoilija erottaa jalankulkijan, jolla ei ole heijastinta.