Eko Eko – Luonnollista puhtautta

*Sisältää mainoslinkkejä

Perinteinen “paluu arkeen” on taas tapahtunut ja kiirettä on pitänyt niin treenien kuin töiden osalta. Vaikka kuinka hullulta se kuulostaakin, niin kyllä tämä urheilu, sen ylläpito ja kaikki siihen liittyvä oheistoiminta ihan työstä menee. Välillä kyllä kieltämättä tuntuu, ettei muutama extra tunti vuorokauteen olisi yhtään pahitteeksi.

Kiireestä huolimatta, kävin ystäväni kanssa viime viikonloppuna Vire- messuilla, jotka järjestettiin Tampereen urheilu- ja messukeskuksessa. Kyseiset messut olivat terveyteen ja hyvinvointiin painottuvat messut, joten jokainen pystyy varmasti pienessä mielessään kuvittelemaan, kuinka vaihteleva tarjonta yhteen messuhalliin oli saatu kasattua. Paikalla oli jopa selvänäkijä, jonka pakeilla emme sitten lopulta, suuresta mielenkiinnosta huolimatta käyneet. Muutamien enemmän tai vähemmän tarpeellisten hyvinvointi yritysten joukossa oli kuitenkin suurimmilta osin oikeasti mielenkiintoista ja laadukasta tarjontaa. Paikalla oli myös muutama oma yhteistyökumppani, joita alun perin lähdin itse asiassa kyseisille messuille tapaamaan.

Terveyteen ja hyvinvointiin helposti yhdistetään vain sellaisia asioita, jotka liittyvän ravitsemukseen, liikuntaan, kehon ja mielen toimintakykyyn sekä palautumiseen. Nämä ovat hyviä ja tärkeitä asioita, mutta monesti unohdetaan, että terveyteen ja hyvinvointiin liittyy myös paljon muutakin. Hyvänä esimerkkinä ympäristö jossa elät ja sen tuomat päivittäiset vaikutukset omaan hyvinvointiin, joita ei välttämättä aina itse huomaa tai osaa ajatella. Messuilla oli muutamia yrityksiä, jotka keskittyivät nimenomaan ympäristötekijöihin ja niiden vaikutuksiin. Yksi näistä yrityksistä oli muun muassa Eko Eko solutions Oy, joka tarjoaa sekä yrityksille että kuluttajille ekologisia ratkaisuja, niin toimistoon kuin kodin puhdistukseen. He ovat myös tärkein ja pitkäaikaisin sponsorini, jotka ovat vilpittömästi tukeneet urheilu-uraani sen ensi metreistä lähtien.

chamiachabbi_ekoeko_viremessut_poselandnetwork

MIKÄ EKO EKO?

Eko Eko on tamperelainen yritys, joka on 7-vuotisen yritystoimintansa ensi askeleistaan lähtien keskittynyt tuomaan ympäristöä säästäviä ratkaisuja jokaisen suomalaisen yrityksen ja kuluttajan ulottuville. Eko Eko on toiminut ympäristöystävällisemmän toimistotyön puolesta vuodesta 2012 lähtien ja menestyksen hurjan kasvun myötä sen toimintaa laajennettiin 2016 myös puhdistusaineisiin. Eko Eko aloitti tuolloin yhteistyön biopuhdistusainevalmistajan A&B Laboratorios de Biotechnologían kanssa, joka keskittyy täysin ekologisten BIO tuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. A&B on kunnostautunut erityisesti ympäristönsuojelun kannalta turvallisiin tuotteisiin, jotka ovat nykyisin myös kuluttajien saatavilla.

Uusimpana innovaationa heillä oli messuilla mukanaan Befree– sarjan ensimmäiset tuotteet, jotka pohjautuvat 15 vuoden tutkimustyöhön ja on valittu silmällä pitäen arkisia tarpeita ja kodin materiaaleja. Kyseinen tuotesarja on valmistettu uusimmilla bioteknisillä menetelmillä, joilla on mahdollista siirtää luonnon oma puhdistusteho kotikäyttöön ympäristöystävällisillä ja turvallisilla tuotteilla. Itsekin tuotetta testanneena hämmästyin, kuinka näin puhtaalla tuotteella voi saada jopa perus pesuaineita parempaa jälkeä. Kuvasimme itse asiassa pienen videopätkän, jossa puhdistettiin muun muassa moottoriöljyä valkoiselta messupöydältä. Öljy suorastaan hävisi pöydän pinnalta.

LUONNOLLISTA PUHTAUTTA BIOTEKNOLOGIAN AVULLA

Eko Eko tarjoaa siis vihreämpää vaihtoehtoa perinteiselle siivoukselle. Tuotteiden luonnollisuus tulee bioteknologiasta, jonka avulla kemikaalit on korvattu entsyymeillä ja mikrobeilla. Biologisella koostumuksella saadaan lisättyä tuotteen toimintakykyä ja tehokkuutta, jopa normaaleja kemikaaleja tehokkaammin. Entsyymien tehtävä on kiihdyttää prosessia, jolloin puhdistus tapahtuu huomattavasti nopeammin. Samalla saa kemikaalivapaan ympäristön, joka suojaa pintojen lisäksi ihmisiä, eläimiä ja luontoa.

Mielestäni Befree- sarjan tuotteissa ekologisuuden lisäksi on parasta se, että yhdellä aineella pärjää melkein kaikessa kodin puhdistuksessa. Olipa kyse hiki- tai likatahroista vaatteissa, uunin rasvapinttymistä tai wc- pöntön kiillottamisesta, yhdellä purkilla pärjää hyvin pitkälle, eikä siivouskaappia tarvitse täyttää kymmenillä eri kemikaaleilla. Eko Eko:n tuotteet ovat olleet todella isossa suosiossa yritysmaailmassa, etenkin eri palvelualojen yrityksissä, kuten ravintoloissa, parturikampaamoissa ja taksiyrityksissä, sillä heidän tuotteensa täyttävät tehokkuutensa lisäksi kaikki ympäristö- ja turvallisuusvaatimukset. Nyt sama ympäristöystävällinen tehokkuus joka soveltuu ammattikäyttöön, on tuotu nyt myös kuluttajien ulottuville.

chamiachabbi_ekoeko_viremessut_poselandnetwork1

Eko Eko on itse asiassa koonnut omille sivuillensa erittäin kattavan paketin tietoa heidän yrityksestä, bioteknologiasta sekä valmistusmenetelmistä. Sieltä löytyy paljon tärkeää tietoa muun muassa tuotteista ja niiden merkinnöistä (kuten vegaanimerkistä), sekä vinkkejä eri pintamateriaalien ja tekstiilien puhdistusmenetelmiin. Hyvänä esimerkkinä ensi kesää varten, valkoisten tennarien ekologiset “valkaisu” vinkit löytyy täältä 😉 Tuotteet voi samalla tilata kivasti verkkokaupasta suoraa kotiin.

Oman terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito on tärkeää, joten mikset pitäisi siitä huolta ravinnon ja liikunnan lisäksi myös kodin arkisissa askareissa? Kuinka tärkeää puhtaus,  luonnonmukaisuus ja ympäristöystävällisyys on sinulle?

chamiachabbi_ekoeko_viremessut_poselandnetwork2

3
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Moi Chamia, postauksen aiheesta täysin poiketen, oletko koskaan kokenut minkään asteen sparri kammoa? Jos olet, oisko tästä aiheesta mahdollista saada postausta? Olen itse harrastanut kamppailulajeja vajaat 5 vuotta ja viimeiset kaksi vuotta olen kärsinyt pahasta sparri kammosta, joka vaan tuntuu pahenevan. Parhaimmillaan sparraus on maailman hauskinta puuhaa, mutta lähestulkoon aina treeneistä löytyy vähintään yksi oman elämänsä sankari joka vetää vähän liian lujaa ja mun reaktio on about pistää silmät kiinni ja toivoa parasta. Jos sulla olisi mitään vinkkejä miten päästä eteenpäin tämän pelkotilan kanssa, olisin todella kiitollinen.

    1. Tämä on erinomainen aihe jo olen siitä monesti aloittanut kirjoittamisen, mutta se on syystä tai toisesta jäänyt aina luonnokseksi. Mulla ei itsellä ole varsinaista kammoa ole ollut, mutta joskus pelkäsin sparreihin menemistä. Sankareita löytyy joka salilta ja nykyään olen hyvin tarkka kenen kanssa treenaan. Ymmärrän toki, ettei aina ole mahdollista valita treenikavereita, mutta omia puolia kannattaa aina pitää. Aina voi sanoa kaverille, että ota hiljempaa/rauhallisemmin jne ja jos sana ei mene perille, niin ei yksinkertaisesti treenaa kyseisen henkilön kanssa 🙂 Lupaan kirjoittaa aiheesta lopullisen version. Hyviä treenejä!

Vastaa

Close Menu

Black Friday