kysymyksiä ja vastauksia

 

Poseland_Network_chabbinaattori_QA

Ho-hou! Mukavaa melkein joulua vaan kaikille, toivottavasti se on ollut itse kullekin mahdollisimman stressitön! Uhkailin pienimuotoisella vapaa aiheisella Q&A:lla ja kysymyksiä sateli oikein kivasti. Hölmönä kuvittelin tästä tulevan hieman normaalia lyhyempi postaus, mutta en osannut itse pysäyttää sanaista arkkuani. Pahoittelut siitä. Muovailin lauseet lukijaystävällisempään muotoon, jotta jokainen ymmärtää edes vähän sinne päin mistä puhutaan. Jotenka sen pidemmittä löpinöitä, itse asiaan.

Mitä kaikkea sun harjoitteluohjelmaan kuuluu ja paljonko treenaat lajia?

Siihen kuuluu arviolta 40-50% oheisharjoittelua ja 50-60% lajiharjoittelua. Oheisharjoittelu ei ole suinkaan pelkkää voimatreeniä, vaan se sisältää muutaman voimatreenin lisäksi myös peruskuntoharjoittelua. Jaksotus toki ohjelmoidaan sen mukaan, mitä milläkin aikajaksolla halutaan painottaa. Lajiharjoittelussa pyrin tekemään tasapuolisesti pystyä ja painia, joista molempia pyrin harjoittelemaan aina mahdollisimman vapaaottelumaisesti.

Paljonko saat ottelupalkkiota seuraavasta ottelusta?

No sanotaanko näin, että kun olen siitä koko palkkiosta maksanut managerilleni Jukka Paanaselle ja valmentajalleni Turolle heidän osuuden, käteen jää itselle muutama satanen. Toki niistäkin lainkuuliaisena kansalaisena maksan vielä verot, luonnollisesti. Verrattuna amatööri vapariin, jossa olen tottunut maksamaan jokaisen reissun kaikkine kuluineen itse, pidän mun ja valmentajan lennättämistä, majoittamista ja ruokkimista myös omalla tavallaan ottelupalkkiona.

Paljonko painoa vedettävänä matsiin?

Lopullista nesteistä vedettävää painoa jäi vaivaiset neljä kiloa. Tein syksyllä testi painonvedon, jolla sain määräajassa kuusi kiloa irti ja pidin sitä omana ehdottomana maksimina, joten lähtötilanne oli parempi kuin odotin. Kaiken kaikkiaan olen normaalissa kehonpainossani noin kahdeksan kiloa painavampi, mitä tulevassa ottelupainossa, mikä on myös oma ehdoton maksimi.

Poseland_Network_chabbinaattori_QA1
Tätä kun syö pitkin viikkoa, niin saattaa tehdä pizzaa välillä mieli..

Onko nälkä?

Voisi kuvitella, mutta olen jo niin tottunut näihin vetoihin, etten oikeastaan näe missään vaiheessa nälkää. Vesitankkaus pitää kivasti vatsan täynnä. Nälän sijaan mielihaluja on kyllä ollut senkin edestä.

Viimeinen ajatus ennen kuin astut kehään?

Hah, joka kerta erilainen! On mulla muutama lause, mitä käyn ennen häkkiin astumista päässäni, lähinnä rauhoittaakseni ajatukset kaikesta turhasta ja koitan pitää itseni keskittyneenä. Minähän yleensä jännitän siinä vaiheessa, kun ollaan lämmittelyn loppumetreillä aivan sinne häkkiin astumiseen asti, mutta se jännitys onneksi laukeaa aina heti kun eräkello kilahtaa.

Millä gameplanilla tuleva vastus kukistetaan?

Väkevällä Vale Tudolla tietysti! Tai näin mun valmentaja vastaisi, ehkä? Mutta aion puhtaasti olla meistä kahdesta se parempi vapaaottelija, pilaan vastustajan gameplanin ja pidän ottelun omilla vahvuus alueillani. Ottelu tulee päättymään ennen täyttä aikaa.

Onko ollut paha pudotus?

Eipä oikeastaan. Hikoilu minimi ravinnolla on perseestä, mutta muuten olen voinut erinomaisesti.

Poseland_Network_chabbinaattori_QA2

Robert Whittaker vai Kelvin Gastelum?

Jos tämä oli kysymys omasta veikkauksesta alkuvuoden UFC:sta, niin en osaa sanoa. Näitä ottelijoita olen seurannut todella vähän, mutta tykkään enemmän Whittakerin ottelutyylistä. Olen myös vähän aussi fani, joten ääneni menee siihen suuntaan. Katsotaan mitä miehet saa helmikuussa aikaan.

Lopetus luovutus otteella (SUB) vai teknisellä tyrmäyksellä (TKO/KO)?

Tyrmäykset on aina siistimpiä, mutta molemmissa on puolensa. Olen miettinyt usein, että kumpikohan on vastustajalle nöyryyttävämpi tapa hävitä. Luovutus otteella joudut itse kesken matsin myöntämään heikkoutesi, mutta tyrmäykset voi tulla tilanteessa, missä saatoit itse olla juuri se, kuka määrää ottelun tahdin. Sanoisin molemmat, kunhan niiden taustalla on erinomaista ja viihdyttävää pohjatyötä.

Millainen urheilutausta sulla on? Kauanko oot kamppaillu?

Olen harrastanut koko ikäni jotain. Nuorempana harrastin tanssia ja jalkapalloa, josta siirryin Tae Kwon Do:n pariin, kun muutettiin perheen kanssa pois Tampereelta. Sitä tuli harrastettua 4 – 5 vuotta ja kävin muutamat kisatkin kokeilemassa. Myöhemmin alkoi nuorta ihmistä kiinnostamaan yllättäen muut asiat, muutin takaisin Tampereelle ja vaihdoin kamppailun salilla käymiseen. Toki tästäkin tuli jossain vaiheessa tavoitteellista treenaamista, mutta 2015 innostuin vapaaottelusta ja jätin ne suunnitelmat taakseni. Vaparia on nyt neljä vuotta takana.

Miksi ihmiset vituttaa?

Vaikka aina sanonkin vihaavani ihmisiä, niin en mä niitä nyt niin sieluni kyllyydestä vihaa. Enemmän mua lähinnä ärsyttää ihmisten itsekkyys, joka tulee nykyään aivan kaikessa esille ja sellainen kapeakatseisuus muita ihmisiä kohtaan. Tuntuu, että nykyään on vain oikea tai väärä, joka pohjautuu sekin vain jokaisen omaan mielipiteeseen, eikä mitään keskitietä näiden välille ole olemassa.

Poseland_Network_chabbinaattori_QA3
Oikeaoppiseen bikini fitneksen harrastamiseen tarvitaan myös laadukkaat treenivaatteen. Nämä Rock Code trikoot Disturbilta.

Koska on Turon lavadebyytti!?

Noh, Turolla on ehkä vielä hieman kehittymisen varaa bikini fitneksen puolella. Pikku hiljaa alkaa menemään paremmin, mutta kaikki lihasryhmät ei ole vielä vaadittavalla tasolla. Katsotaan parin vuoden päästä.

Tykkäätkö painia?

Nykyään tykkään, kun siitä ymmärtää jo jotakin. Kun aloitin vaparin, välttelin lukkopainia viimeiseen asti. Olin niin turhautunut, kun en ymmärtänyt sitä ja olin aina jonkun isomman alla puristuksissa kaikki erät. Lopulta vain oli pakko alistua ja nykyään menee ihan kivasti. Erityisesti tykkään, kun joku isompi ja vahvempi mies sanoo, että on pakko käyttää voimaa kun mulle ei pärjää tekniikassa. Onnea vaan sille opintielle.

Paljonko penkki?

Koska penkkitulosta on vaan pakko kysyä. Sillä mitataan, kuka on mies tai nainen. Voin heti kertoa, että on ole varmaan kumpaakaan, kun mun penkki on aina ollut paska. Joskus bodaus vuosina sain ehkä oman painoni ylös, mutta nykyään lähinnä tangon. Vanhat yläraajavammat haittaa edelleen, mutta keskityn mieluummin oikeaan tekniikkaan kuin ennätysten rikkomiseen.

Onko sulla jotain jouluperinteitä?

Olenhan jo kertonut tarpeeksi monta kertaa, etten välitä joulusta? En siis ole kehittänyt mitään sen ihmeellisempiä perinteitä. Yleensä olen töissä tienaamassa tuplapalkkaa, mutta viime vuosina olen enemmän tykännyt vain olla kotona ja rentoutua. JOS on pakko, niin saatan käydä sukuloimassa sen verran, että käyn tyhjentämässä ruokapöydän vatsalaukkuuni, kierin kotiin ja muuten keskityn lähinnä pipareita koristeluun ja suklaan syöntiin.

Mitä aiot syödä ensimmäisenä ottelun jälkeen?

Kaiken? Todennäköisesti en pysty saman illan aikana kovin mahtipontisiin suorituksiin, mutta seuraavat päivät saattaa mennä porsastellessa. Pizzaa ja erilaisia leipomuksia on tehnyt erityisesti mieli (ja viiniä).

Poseland_Network_chabbinaattori_QA4
Ainakin tätä valmistamaani pipari-valkosuklaa fudgea aiot kahmia suuhuni! Resepti tulee myöhemmin 😉

Montako tatuointia löytyy?

Periaatteessa kuusi erillistä ja yksi iso, mutta jos erittelee tuosta selkä – hiha projektista kaikki kuvat, niin yhteensä kymmenen.

Mitä sun ruokatatuoinnit kuvastaa?

No se kuvastaa tavallaan osittain mun elämänarvoja ja nautintoja. Sen olemassaolo kuvastaa sitä, että elämästä pitää nauttia, eikä sitä pidä ottaa turhan vakavasti.

Onko sulla joku esikuva tai tyyppi ketä ihailet?

Tähän moni aina vastaa, että vahvoja naisia ja se osittain pitää paikkaansa munkin kohdalla. Mä en tosin rajoita sitä sukupuoleen. Ihailen yleisesti ihmisiä, jotka ovat itsevarmoja, aitoja, vahvoja ja pystyvät rakentamaan elämänsä sellaiseksi, kun itse haluavat ja samalla vaikuttamaan muihin positiivisesti. En nyt ihaile ketään tiettyä henkilöä, mutta esimerkiksi Obamat on hellyttävä ja esimerkillinen pariskunta.

Mukavaa joulua tosiaan vaan kaikille! Ottakaa rennosti ja nauttikaa. Mä nautin muutaman päivän päästä, kun saan vähän ruokaa ja pääsen tositoimiin.

3
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday