”Mä en koskaan..” ja tässä sitä edelleen ollaan

Kuva: Mia Laine

 

”Mä en koskaan.. oli ensimmäinen julkinen kirjoitukseni ikinä. Kyseisestä postauksesta on nyt vuosi aikaa ja niin kuin otsikosta voi päätellä, mulla ei ollut koskaan aikomustakaan alkaa kirjoittamaan blogia. Ajatus blogin kirjoittamisesta ei todellakaan ollut oma, vaan se tuli Alonan ehdotuksesta. Viikon verran asiaa ja sen hyöty – haittasuhteita pohdiskeltuani totesin, että no miksipä ei. Vaikka tämä on mulle ihan vaan pelkkä urheilun ”sivutuote” ja teen tätä enemmän omaksi huviksi, olen silti positiivisesti yllättynyt, kuinka moni jaksaa näitä mun höpinöitä (enemmän tai vähemmän järkeviä) lukea. Kiitos siitä!

Vuosi on todellakin vierähtänyt, enkä olisi tätäkään päivää uskonut näkeväni, mutta tässä sitä edelleen porskutellaan eteenpäin. Synttäreiden kunniaksi kokosin vuoden parhaimmat tekstit kasaan sekä luetuimpien julkaisujen, että omien suosikkieni osalta. Luetuimpien postauksien selailu määrään toki vaikuttaa se, ettei blogin alkuvaiheessa ollut niin paljon lukijoita mitä nyt. Lukijamäärät ovat kasvaneen vuodessa huikeisiin lukemiin, kymmenistä lukijoista satoihin klikkauksiin. Vaikkei olla lähelläkään Suomen suosituimpien blogien lukemissa, on kasvu ollut mielestäni valtava, huomioiden etten todellakaan tee tätä työkseni. Joten sen pidemmittä puheitta, tässä olisi vuoden kovimmat raapustukset.

 

LUETUIMMAT TOP 3

 

1. Onko pakko leikkiä kotia jos ei tahdo?

Pakko kyllä myöntää, että tässä on sellainen teksti, jonka julkaisusta olen ylpeä. En ole ylpeä varsinaisesti itse tekstistä ja sen sisällöstä, vaan siitä, että uskalsin sen julkaista. Parisuhteeseen kuuluu niin paljon ennakko-odotuksia ja ulkopuolista painetta, mikä on mielestäni epäreilua kaikkia kohtaan. En esimerkiksi itse halua perustaa perhettä, mennä naimisiin, ostaa omaa taloa (ainakaan tällä hetkellä) tai ylipäänsä asettua niin sanotusti ”aloilleni”. Se ei mielestäni estä parisuhteessa olemista, varsinkaan jos suhteen molemmat osapuolet ovat samoilla linjoilla asioiden suhteen. Jotenkin tuntuu siltä, että kaikki eivät ymmärrä sitä, että me kaikki ei olla samanlaisia eikä haluta samoja asioita. Kaikki ei halua elää perinteistä tuhkimotarinaa, vaan kehittävät oman mieleisensä seikkailun.

Sain kyseisestä tekstistä todella paljon positiivista palautetta niin miehiltä kuin naisilta ja erityisesti niiltä henkilöiltä, joilta se perus perheonni löytyy. Ehkä paras kommentti minkä sain, oli:

”Kyllä vertaisin avioliittoa vähintään tuohon asunnon ostoon. Olisin varmaan pakannut laukkuni 110 kertaa ja mies 200, jos me ei oltaisi naimisissa. Meillä on silti pyritty helpottamaan eroa, jos sellainen tulisi eteen, niin eropaperit on jo valmiina allekirjoitusten kanssa, että toinen voi sitten vaan kiikuttaa ne postiin jos tarve vaatii.”

Tämä oli mun mielestä niin huikea kommentti, että se ansaitsi päästä esille! Ja ennen kuin joku vetää herneet nenäonteloihin, niin tässäkin kommentissa oli ripaus huumoria mukana ja kyseessä oli ihan onnellisesti naimisissa oleva pariskunta.

 

Kuva: Katri Kallio Photography

2. Erikoisia faktoja painonvedosta.

Sen enempää kuvailematta, tekstistä löytyy erikoisia asioita, mitä saattaa tapahtua painonvedon aikana. Tekstissä kerron myös, mitä painonveto on ja miten se eroaa normaalista painonpudotuksesta, mitä sillä on tarkoitus saada aikaan ja mitä sillä ei voi saada aikaan. Lyhykäisyydessään: painonveto ei ole laihdutusmenetelmä.

 

Kuva: Joni Lempinen

3. Aina ei voi voittaa, mutta voittaa ei voi jos ei yritä.

Elämäni kolmannet BJJ Nogi-/lukkopainikisat ja debyytti sinivöisten tasolla. Kisa-ajankohta ei ollut itselle se kaikkein parhain, mikä myös vaikutti itse kisoihin paljon. Joskus elämä potkii päähän ja niistä pitäisi noustaan ylös, mutta aina se ei ole mahdollista. Monesti tilanteet voivat kuitenkin kääntyä mieluisaan suuntaan, kun vaan keskittyy antamaan sen hetkistä parastaan. Tarinan opetuksena oli kuitenkin se, että kokemukset ja saavutukset tulevat ainoastaan tekojen kautta, eikä yrittämättä voi saavuttaa mitään.

 

OMAT SUOSIKIT TOP 3

 

1. Kun syöt vähemmän kuin kulutat, laihdut?

Sehän on silkkaa matematiikkaa. Paino tippuu kun liikut enemmän ja syöt vähemmän. Rasva palaa ihan silmissä ja olet varmuudella revitty kun noudatat tätä kaavaa. Tai sitten ei. Kyllä, perusmatematiikka toimii tiettyyn pisteeseen asti, mutta painonpudotuksessa pitää ottaa myös huomioon muun muassa sukupuoli, koko, ikä ja elämäntilanne. Olen itsekin usein sortunut tuijottamaan sokeana vain vaakalukemaa ja kiristänyt ruuveja sitä mukaa, kun vaa’an näyttämät numerot eivät ole miellyttäneet. Vapaaottelu on kuitenkin sen verran raadollinen ja kuluttava laji, että halusin laittaa ruokavalioni kuntoon, sillä energiansaanti ei ollut vuosiin riittävällä tasolla. Jotta treenistä saadaan kaikki irti ja saavutetaan haluttuja tuloksia, pitää olla myös lautasmalli kunnossa. Otin apuun pätevät ammattilaiset, joiden kanssa ollaan saatu merkittäviä tuloksia. Suosittelen lukaisemaan.

 

2. Oheisharjoittelu – puolesta vai vastaan?

Oheisharjoittelusta ollaan montaa mieltä. Joidenkin mielestä lajiharjoittelu riittää ja monessa tapauksessa se riittääkin, kaikki eivät tarvitse oheisharjoittelua treenikuvioihinsa. Oheisharjoittelusta on kuitenkin kaikille hyötyä ja mitä tavoitteellisempaa oma tekeminen on, sitä tärkeämmäksi mielestäni oheisharjoittelu tulee. Pitää kuitenkin muistaa, että oheisharjoittelun ei ole tarkoitus kuormittaa liikaa ja sabotoida lajitreeniä, vaan sen on tarkoitus nimenomaan tukea lajiharjoittelua. Tässä on oikeastaan melko simppeli ja kattava paketti, millaista treeniä se voisi olla, mitä itse teen ja millaisella jaksotuksella mitäkin kannattaa tehdä. Jos kaipaat tälle saralle vinkkejä, tämä kannattaa käydä läpi.

 

3. Sodassa Nukkumatin kanssa.

Ai että, paras ystäväni Nukkumatti (kusipää). Meillä ei ole oikeastaan koskaan synkannut Matin kanssa ja unihiekan sijaan on heitelty kourallinen soraa silmiin. Olen epätoivoisesti yrittänyt löytää helpotusta krooniseen unettomuuteeni ja muutama ihan pätevä toimintatapa on löytynyt, joilla olen välttynyt pahimmalta haudan kaivamiselta. Nykyään nukun jo hieman paremmin (koputetaan puuta) ja voisin itse asiassa piakkoin kirjoittaa ylös asioita, joilla olen saanut välit Matin kanssa hieman paremmiksi. Tässä on kuitenkin ensi hätään neljä loistavaa vinkkiä, joilla pääsee hyvään alkuun.

 

Todella iso kiitos kaikille, jotka on jaksanut lukea mun juttuja ja seuraavat sekä kannustavat eteenpäin. Kieltämättä aika mielenkiintoinen vuosi takana ja entistä sekavampaa on tulossa tulevaisuudessa eteen. Ainakin niitä kauan odotettuja matsi kuvioita on tulossa kohtapuoliin teidänkin tietoon, mutta tarkempia yksityiskohtia saatte odotella vielä hetken. Tykkään pitää pientä jännitystä ilmoilla! Sen kunniaksi on kuitenkin tarjolla Chabbinaattori vaatetta, jolla voit antaa pienen tukesi seuraavan matsin valmistautumiseen. Alun perin mun ei ollut edes tarkoitus teettää omia paitoja, mutta sain yhtenä iltana niin huikean logo idean päähäni, etten malttanut jättää kynää ja paperia kaapin pohjalle. Pakkohan siitä oli lopullinen tuote saada aikaiseksi ja mikä sen siistimpää, kuin alusta loppuun täysin itse suunniteltu teos.

Kun lähdin kehittämään Chabbinaattori- paitaa ja laitoin pienen kyselyn istagramin puolelle kiinnostuneista, sain paljon kyselyitä huppareista, joten tarjolla olisi siis sekä t-paitaa että pull over hupparia. T-paidoissa on edessä meitsin omalla käsialalla varustettu Chabbinaattorin logo sekä selässä ”The Chabbinator” teksti. Hupparissa on puolestaan selässä pelkkä logo. Värimaailma on molemmissa sieluni mukainen, eli musta. T-paita lähtee hintaan 25€ ja huppari 50€. Hinnat sisältävät laadukkaan paidan, painatuksen, mahdollisen toimituksen sekä pienen avustuksen mun vapaaottelun tukemiseen. Jäljelle jäävä osuus ei päätä huimaa, mutta pienikin apu on todella iso! Eli jos haluat tukea meitsin urheilu-uraa tai ihan muuten vaan hiton viileen Chabbinaattori vaatteen yllesi, niin laita mulle sähköpostiin chamiachabbi@gmail.com tai jotain muuta kanavaa pitkin sun yhteystiedot sekä vaatteen malli ja koko, nopealla toiminnalla ehdit vielä mukaan tilaukseen 🙂

Kyllä se siitä!

 

3
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday