Oispa lomalla

Kuva: HS/Fok_it

 

Nyt voin kyllä ihan rehellisesti sanoa, että tiistaina alkava kesäloma ei tule yhtään liian aikaisin. Tässä on paahdettu menemään koko kevät aika tiivistä tahtia ja olen onnistunut täyttämään jo valmiiksi suhteellisen tiukan kalenterin ylivuotopisteeseen. Nyt kun ei ole ollut mitään erityistä syytä valmistautua johonkin tiettyyn otteluun, olen puolivahingossa lisännyt työvuorojen määrää, pitäen edelleen treenaamisen vakiona. Samaan aivopieruun lupasin arkivapaina hakea siskonpoikani tarhasta, ihan vaan, jotta myös sisareni pääsee joskus treenaamaan. Lisä tarkennuksena vielä, että teen tämän vain ja ainoastaan tukeakseni sisareni liikunnan harrastamista, en siksi, että musta olisi tullut lapsirakas. Tärkeä huomio! Mitään varsinaisia vapaapäiviä tai ylipäänsä vapaa-aikaa ei siis enää ole ja kaikki ylimääräinen duunailu alkaa hiljalleen näkymään omassa jaksamisessa.

 

Kuvat: Jarno Nurminen/ Ikuinen peruskurssi

 

Ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä, että tähän pisteeseen on taas päädytty paskoilla yöunilla. Milläs muullakaan. Mä olen itse asiassa nukkunut tähän asti koko kevään yllättävän hyvin ja vielä ilman minkäänlaista lääkitystä. Toukokuun lämpimät kelit pisti kuitenkin pelin poikki ja siitä se syöksykierre sitten lähtikin liikkeelle. Palautuminen jäi vähäisten yöunien takia minimaaliselle tasolle ja kaikki ylimääräinen tekeminen treenaamisen ohella nosti fyysisen kuormituksen tähtitieteellisiin lukemiin. Kroppa on käynyt niin ylikierroksilla, että kehon levottomuus valvottaa. Sängyssä vietetyt tunnit on mennyt lähinnä sellaisen asennon löytämiseen, missä jalat lakkaisivat sätkimästä eikä muiden raajojen puutuminen häiritsisi liikaa. Sitä asentoa ei tietenkään koskaan löytynyt ja samoilla silmillä on painettu menemään muutama viikko putkeen.

 

Kuvat: Jarno Nurminen/ Ikuinen peruskurssi

 

Viimeinen naula tähän arkkuun lyötiin viime viikonloppuna Järvenpään Sisu Gymillä, pari päivää kestäneellä vapaaottelu leirillä. Kyseinen leiri oli järjestetty kesäkuun kisoihin valmistautuville naisille ja toki myös muille kiinnostuneille naisharrastajille. Jouduin jaksamisen suhteen puntaroimaan leirille lähtemistä edeltävänä iltana pariinkin otteeseen ja melkein peruin koko reissun. Päädyin kuitenkin pakkaamaan kamat loppuun ja lähdin seuraavana päivänä kohti Järvenpäätä. Sitä pääsee kuitenkin niin harvoin sparraamaan pelkästään naisten kanssa, että halusin käyttää tilaisuuden hyväksi. Väsymyksestä huolimatta reissu meni suhteellisen hyvin. Pohjalla ollut ylikuormitus kuitenkin näkyi ja tuntui välillä vähän liikaakin treenien aikana. Sykkeet oli maksimissa aika lailla koko harjoituksen ajan molempina päivinä, eikä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nukutut pari tuntia juurikaan helpottaneet asiaa. Paluumatkalla kotiin olin jo niin huonovointinen, että koko junamatka meni lähinnä tajunnan rajamailla pysymiseen. Jouduin ehkä nauttimaan pari palauttavaa tuoppia takaisin Tampereelle päästyäni.

 

Kuvat: Jarno Nurminen/ Ikuinen peruskurssi

 

Olin varannut leirin jälkeiselle viikolle tatuointiajan ja oikeastaan sen varjolla uskalsin lähteä pariksi päiväksi nyrkkihippasille. Tarkoituksena oli joka tapauksessa pitää kevyempi treeniviikko. Reissun jälkeiset olotilat oli kuitenkin niin infernaaliset, että oli vaan pakko vaihtaa suunnitelmat kevyestä viikosta totaaliseksi levoksi. Olen mä toki parina päivänä käynyt tekemässä vähän kevyempää jumppaa joka ei nosta sykkeitä ylös tai rasita kroppaa hermostollisesti. Muuten olen pääasiassa vaan keskittynyt lataamaan akkuja. Normaalisti mun olisi todella vaikea ottaa tällaisessa tilanteessa rennosti enkä malttaisi millään olla paikoillani. Ilmeisesti olen vaan puristanut kevään aikana itsestäni kaikki mehut irti, kun sohvanpohjalla makoilu on tällä hetkellä parasta mitä voi toivoa. Vielä kun saisi kylkeen reilun viinilasillisen, olisi asiat varsin mainiosti. Eiköhän sekin toteudu tässä kesäloman aikana useampaan otteeseen. Jos ei muuten, niin viimeistään parin viikon päästä Portugalin auringon alla.

 

Kuvat: Jarno Nurminen/ Ikuinen peruskurssi

 

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, ollaan kerrankin tehty ihan kunnollisia lomasuunnitelmia ja lähdetään juhannuksena Portoon nautiskelemaan. Viimeiset pari vuotta on reissattu lähinnä maajoukkueverkkareissa ja nyt oli pakko päästä johonkin omassa rauhassa ilman kisahalleja. Uskoisin että tutustutaan ainakin paikalliseen viinitarjontaan perinpohjaisesti 😎

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday