”Terveysjäätelöt” testiin

Näin kesäloman kunniaksi ajattelin täräyttää pienen makutestin ilmoille ja mikäs sen parempi maistelu kohde kuin jäätelö! Kyseessähän ei ole mitkään perus tötteröt, vaan ne pakastehyllyjen kyseenalaisimmat pikarit, eli proteiinijäätelöt.

Jokaisessa “hyvinvointi taloudessa” on varmasti jo maisteltu näitä “terveellisiä guilt – free” herkkuja ja ainakin mun somekanaviin tupsahtelee vähän väliä erilaisia Lohilo – kuvia. Kyseinen merkki on tällä hetkellä se kaikista tunnetuin ja olen sitä jo muutamaan otteeseen testannut, mutta ensimmäiset proteiinijäätelöt taisivat ilmestyä markkinoille jo muutama vuosi takaperin. Kaikki fitness- intoilijat ainakin varmasti muistaa, kun ensimmäiset Wheyhey- jäätelöt rantautuivat Suomeen. Sitä ihmeteltiin, että voiko heraproteiinista muka oikeasti saada hyvän makuista jäätelöä aikaiseksi ja pakkohan sitä oli maistaa. Maku oli juurikin sitä mitä odotin, eli helvetin pahaa. Se purkkikin oli niin pieni, ettei annoksessa ollut kuin pari lusikallista ja jäljelle jäi lähinnä vain paha mieli. Toki tämä on vaan mun mielipide, mutta jos ne oli jonkun mielestä hyviä, niin rakkaus heraproteiiniin täytyy olla todella suuri.

 

 

Sen ainoan Wheyhey kokemuksen jälkeen oma skeptisyyteni proteiinijäätelöihin on ollut todella suuri, jonka takia mulla menikin aika kauan ennen kuin uskalsin maistaa ensimmäisen Lohilon. Markkinoille on pikku hiljaa ilmaantunut jo muitakin merkkejä ja makuvalikoimaa alkaa olemaan vähän joka lähtöön, joten pitihän tästä ottaa yksi maistelu projekti alle. Totta kai maisteluun piti ottaa myös toinen, täysin puolueeton arvostelija mukaan, jotta testituloksesta tulee luotettava. Erittäin pätevän ammattilaisen löysinkin makutuomariksi, nimittäin oman siskoni. Tässä on kuulkaa sellaiset kulinaristit ollut hoitamassa tätä urakkaa, että parempaa saa hakea. Team Chabbi hoitaa! Toki sen lisäksi että ollaan herkuttelun ammattilaisia, on sisareni myös mua huomattavasti persompi makealle, joten se kyllä sanoo suoraan jos tuotteessa on jotain mätää. Elikkäs rehellistä palautetta tulossa!

 

 

Breyers delights – Mint chip
Pikarissa 20g proteiinia – 340 kcal


Breyers on proteiinijäätelöiden uusin tulokas ja odotin aika paljon tältä merkiltä. Odotukset olivat korkealla lähinnä siksi, että pystyykö se tuomaan jotain uutta ja ihmeellistä markkinoille Lohilon rinnalle. Noh, valitettavasti ei pystynyt. Tämä oli todella iso pettymys ja heti ensimmäisen lusikallisen jälkeen halusin heivata koko paketin roskiin. Koostumus oli 10 minuutin sulattelun jälkeen ihan jäätelöksi tunnistettavissa, mutta maku muistutti enemmän kurkkupastillia kuin minttua. En oikeastaan osaa edes kuvailla tätä makua kunnolla. Esanssilla maustettua vaniljajäätelöä? Ei missään nimessä jatkoon.

Arvosana: hylätty


Breyers delights – Cookies & cream
Pikarissa 20g proteiinia – 350 kcal


Tässäkin tapauksessa koostumus pehmenee lusikoitavaksi melko nopeasti, riittää että jättää 5 – 10 minuutiksi huoneenlämpöön odottelemaan. Maku on kuitenkin suhteellisen mitäänsanomaton ja muistuttaa enemmän halppis vaniljajäätelöä, kuin keksijäätelöä. Ainoa plussa oli seassa olevat suklaakeksin palaset sekä oikeata jäätelöä muistuttava maku. Jos tykkää pelkistetystä vaniljajäätelöstä ja haluaa jonkun kevyemmän vaihtoehdon tilalle, se on tässä. Mun makunystyröille tämä on kuitenkin aivan liian vaisu, eikä mene tämäkään jatkoon.

Arvosana: 1,5/5


Breyers high protein bar – Vanilla caramel with peanuts
Patukassa 6g proteiinia – 101 kcal


Vaniljajäätelöä karamelli – maapähkinäkastikkeella. Tämä patukka kyllä yllätti maullaan aivan totaalisesti. Ei se siis mitenkään erityisen ihmeellinen tai maata mullistava ollut, mutta edellisiin Breyersin pikareihin verrattuna tämä oli jo ihan miellyttävää syötävää. Vaniljajäätelö maistui selkeästi, toki taas aika perus vanilja, mutta se kuitenkin maistui jäätelöltä. Sisältä löytyvää karamellikastiketta ei ollut ihan hirveästi ja siinä maistui enemmän maapähkinä kuin itse kastike. Kokonaisuutena kuitenkin suhteellisen maukas sisus. Patukan tumma suklaa kuorrute oli mielestäni juuri sopivan ohut, jotta kaikki muut maut pääsevät myös hyvin esille. Ohuen suklaa kerroksen ansiosta ravintosisältö pysyttelee sopivan vähärasvaisena. Yleisvaikutelmaltaan siis kelpo kamaa, jonka maku toi kivasti mieleen vanilja Eskimon ja kinuski Kingiksen.

Arvosana: 3/5

 


Lohilo – Caramel & peanut protein ice cream bar
Patukassa 7g proteiinia – 151 kcal


Tässä on melko saman tyylinen patukka kuin edellinen, niin ulkonäöltään kuin makumaailmaltaan. Tämä oli Breyersin patukasta selkeästi se “parempi” versio. Karamelli maistuu huomattavasti selkeämmin, mutta suklaakuorrutetta on mielestäni liikaa, sillä se peittää melkein kaikki muut maut alleen. Vaniljajäätelöä ei juurikaan maista, mutta koostumus on hyvä ja jäätelömäinen. Yltiöpäinen kuorrutteen määrä nostaa myös patukan rasvat huomattavasti korkeampiin lukemiin ja tuo ehkä vähän liikaa “turhia kaloreita”. Tämän pitäisi kuitenkin olla se parempi vaihtoehto perus jäätelölle, eikä ravintosisällössä ole tavallisesta puikosta muuta eroa, kuin sokerin ja proteiinin määrä. En siis välttämättä valitsisi tätä terveellisempänä vaihtoehtona, vaan ottaisin suoraa sen oikean sokeri version. Hyvä tuote kuitenkin!

Arvosana: 2,5/5


Lohilo – Salted caramel almond protein ice cream
Puikossa 8g proteiinia – 159 kcal


No niin, nyt päästiin proteiinijäätelö puikkojen Kingiin, jonka maku alkaa vetää vertojaan jo perus Magnumille. Tässä on siis tarjolla vaniljajäätelöä suolakaramelli kastikkeella ja manteli – suklaa kuorrutteella. Itse vaniljajäätelö on edelleen samaa peruskauraa, mutta tuhti suklaakuorrute ei enää peitä muita makuja alleen. Kuorrutuksen seassa oleva manteli tulee hyvin esiin, eikä sen alta löytyvä karamellikastike jää kakkoseksi. Jäin kuitenkin haikailemaan sitä karamellin suola osuutta, jota en jostain syystä löytänyt. Yksimielisesti kuitenkin palkittiin raadin kanssa tämä patukoiden parhaaksi.

Arvosana: 4/5

 

Lohilo – Cinnamon bun
Pikarissa 23g proteiinia – 264 kcal


No huh, on ainakin kanelia! Tämä kanelipullan makuinen jäde oli ehkä alkuun vähän liiankin hyvää. Kanelia ei todellakaan ole säästelty ja kokonaisuuden kruunaa vielä pienet taikinan palaset, joiden koostumus on kuin osittain raa’aksi paistettu korvapuusti. Ah, raaka pulla <3 Alkuhuuma oli kuitenkin ehkä liiankin suuri, nimittäin muutaman lusikallisen jälkeen yltiöpäinen kaneli alkoi pahasti tökkimään ja ällömakeasta jädestä tuli jopa vähän huono olo. Toki pohjalla oli enemmänkin lusikallisia muista mauista, että sekin saattoi vaikuttaa asiaan. Vahva suositus kuitenkin kaikille kanelipullan ystäville.

Arvosana: 3,5/5

 


Lohilo – Caramel chocolate
Pikarissa 23g proteiinia – 234 kcal


Karamellijäätelöä ja suklaakastiketta. Odotin vähän erilaista makumaailmaa, mutta kombo toimii kokonaisuutena ihan hyvin. Itse karamellijäätelö oli jotenkin omituisen makuista. Tunkkainen ja hieman teollisen makuinen. Olisin toivonut toffeeta muistuttavaa makua, mutta tämä oli jotain aivan muuta. Jäätelön joukossa olevat suklaakastike pyörteet pelasti pahimmalta tuomiolta. Tässä taas toinen itselle liian ällömakea tuotos, mutta raadin toiselle maistelijalle tämä oli mieleen. Mainitsinko jo, että on vähän huono olo?

Arvosana: 3/5


Lohilo – Chocolate brownie
Pikarissa 23g proteiinia – 278 kcal


Uuh, mikä määrä suklaata! Suklaajäätelöä suklaabrownie palasilla. Tässä on jäätelö niille, jotka rakastavat tuhteja suklaakakkuja ja ultimaattisen täyteläisiä, super suklaisia jäätelöitä! Maussa ei ole todellakaan säästelty, enkä ainakaan itse välttämättä erottaisi Benkun suklaabrownie pikarista, jos en tietäisi mitä söisin. Ehkä jopa kaikkien aikojen paras Lohilo- jäde jota olen maistanut. Täydellinen nappisuoritus maun ja koostumuksen suhteen. Vahva suositus!

Arvosana: 5+/5


Lohilo – Strawberry white
Pikarissa 23g proteiinia – 298 kcal


Mansikkajäätelöä, mansikkakastikkeella ja valkosuklaa kuorrutteella. Täydellistä? Noh, ei aivan. Annoksen päällä on mukava kerros maukasta valkosuklaata, jonka rikottua pääsee lusikoimaan melko vaisua mansikkajäätelöä. En ole muutenkaan varsinaisesti mansikka tuotteiden ystävä ja tässä tapauksessa se korostuu. Mansikka maistuu selkeästi, mutta sen maku on yhtä teollinen kuin muissakin mansikka valmisteissa, mitä kauppojen proteiinihyllyiltä löytyy. Ehkä jopa hieman metsämansikkainen? Maku jää joka tapauksessa melko pliisuksi ja tässäkin tapauksessa mukana pyörteilevä mansikkakastike pelastaa kokonaisuuden. Kastikkeelle erityispisteet, se on erinomaista! Mansikkajäden ystävälle tämä on varmasti erittäin toimiva vaihtoehto, mutta itse en lämmennyt. Koska mansikka. Arvosana: 2/5

 


Näin seitsemän jäätelön jälkeen voin kertoa, ettei kyllä hetkeen tee mitään makeaa mieli. Mutta tulipahan testattua. Valitsin tähän testiin sellaisia jäätelöitä, joita en ollut vielä maistanut (niitä oli aika paljon), joten muutama hyvä vaihtoehto jäi valitettavasti ulkopuolelle. Valikoimaa oli kuitenkin sen verran paljon, että jostain oli karsittava. Testin ulkopuolelta mainittakoon vielä pari omaa vahvaa suosikkiani Lohilon valikoimasta, jotka ovat banana split ja chocolate peanut. Jos et ole vielä maistanut kyseisiä tuotoksia, niin otahan äkkiä testiin.


Pakko myöntää, että proteiinijäätelöiden taso on nykyisin aika kova ja ihan kelpo tavaraa sokerihimojen tyydyttämiseen. Rehellisyyden nimissä se normi jäätelö on kuitenkin se oikea jäätelö, ei siitä mihinkään pääse.

3
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday