Vahva ja itsenäinen aikuinen nainen

Kuva: Katri Kallio Photography/ Rock’n’tits

 

Miten määritellään vahva nainen? Onko se överi feministinen miesviha ja vääristynyt käsitys sukupuolten välisestä tasa-arvosta vai tarkoittaako se tasapainoista, itsevarmaa ja itsetietoista, suoraselkäistä naista? Onko sellaista edes olemassa? Monesti kuulee miesten heittävän vitsiä “vahvoista ja itsenäisistä naisista”, josta saan itsekin osan siitä säännöllisin väliajoin. Viisaat miehen kertovat, että naisilla on aina kuukautiset ja ovat heikkoja, henkisesti epävakaita yksilöitä. Tämän tyyppiset lausahdukset saa mut joka kerta raivon partaalle ja haluankin nyt vetää pari mutkaa suoriksi.

Tottakai on ollut aika, jolloin sukupuoliroolit ovat olleet selkeämmät, eikä naisten ole tarvinnut tehdä kodin- ja lastenhoidon lisäksi juuri muuta. Jostain syystä avuttomuus tuntuu siitä huolimatta olevan joka ikisen miehen oletusarvo naisessa ja eletään nykyisin kuitenkin suhteellisen tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Miten on mahdollista, että nainen ei muka yksinkertaisesti kykene toimimaan itsenäisesti ilman miehen apua, ajattelemaan omilla aivoillaan tai osaa vaihtaa autonrenkaita itsenäisesti jos tilanne sitä vaatii? Todella usein mulle herää kysymys, että onko naiset yleisesti hyvin heikkoja ja kykenemättömiä tapauksia, käyttävätkö naiset vaan häikäilemättä hyväksi oletettua heikkouttaan vai olenko mä vaan liian maskuliininen yksilö?

 

 

Mä olen hyvin itsenäinen nainen, enkä epäröi tuoda sitä esille. Välillä saata korostaa sitä liikaakin ja tiedostan sen myös itse, että joskus voi mennä hieman yli. Olen kuitenkin aina ollut hyvin utelias ja oppimishaluinen, tahdon luoda asioita omin käsin, haluan menestyä valitsemissani töissä sekä harrastuksissa ja teen siksi kovasti töitä niiden eteen. Osaan asentaa omat sähkölaitteet, koota tai siirtää huonekaluja, vaihtaa autonrenkaat ja jaksan myös kantaa itse omat kauppakassit. Olen sellaista niin sanotusti tuumasta toimeen- tyyppiä enkä jaksa odotella avun saantia, vaan hoidan yleensä hommat parhaani mukaan itse. Pari kertaa olen jopa muuttanut yksin ilman ulkopuolista apua, eikä se edes ollut kovin vaikeaa. Kaikkeen ei tietenkään tarvitse pystyä itse, eikä avunpyyntö silloin tällöin tee pahaa, mutta niin kauan kuin pärjään itse, en koe tarpeelliseksi pyytää ulkopuolista apua. Osaan kyllä myös pyytää sitä apua silloin kun sitä tarvitsen.

Mä olen aina auttanut muita parhaani mukaan vaikkei välttämättä tarvitsisi ja usein olen siinä samalla unohtanut omat tarpeeni ja hyvinvointini. Vähitellen olen oppinut laittamaan omat tarpeeni muiden edelle ja sen takia haluan nykyisin keskittyä enemmän itseeni, rakentaa omaa uraa ja tulevaisuutta. Tästä saattaa tulla ulkopuolisille itsekeskeinen mielikuva ja usein sanat ”itsenäinen” ja ”itsepäinen” tuntuvat menevän monilta (myös minulta) keskenään sekaisin. En yhtään ihmettele, että moni kuvittelee itsevarmuuden ja vahvuuden olevan vain heikkojen naisten jonkinlainen tahtotila. Ajattelen niin itsekin useamman ihmisen kohdalla. Kaikki naiset eivät kuitenkaan tarvitse prinssi uljasta elämäänsä, eikä sitä pidä rinnastaa miesvihaan, heikkoon itsetuntoon tai ääripää feminismiin. Jotkut saattaa pärjätä omillaan.

No miten on, onko niitä vahvoja ja itsenäisiä naisia olemassa vai onko se vaan heikkojen ja mielenvikaisten naisten itsetuntoa kohottava tahtotila?

0
Jaa:

This Post Has 4 Comments

  1. Vitsit, loistava teksti. ?

    1. Kiitos! Mukava kuulla positiivista palautetta 🙂

  2. Samaistun tähän tekstiin kyllä ihan kympillä! Oon se “ärsyttävä independent woman, who don’t need no man” 😀 En tykkää olla riippuvainen kenestäkään ja itselläni on ainakin hyvä näin. En usko että tässä olisi kyse mistään heikkojen naisten tahtotilasta. Mielenvikaisia saatetaan kyllä silti vähän olla. Tai pakkokin olla kun tätä lajia harrastaa. Ps. kiva lukea sun blogia! T. Treeniheittopussisi Pauliina

    1. Hah, hyvä että mun sekavista ajatuksista saa selvää näin tekstinkin muodossa. Kerron sulle salaisuuden: tervettuloa naisten “ikuisesti heittopussi” vapaaotteluun 😉

Vastaa

Close Menu

Black Friday