Vaihtoehtoinen joulukalenteri

*Saattaa sisältää mielensäpahoittamista.

 

Taas on se aika vuodesta, kun joka marketissa raikaa joululaulut ja kaikkialla killuu eri värisiä palloja, kuusia, kelloja ja enkeleitä. Ahdistuneet ja stressaantuneet ihmiset painostavat toinen toistaan ostamaan lahjoja velaksi asti ja ruokakaapit sullotaan täyteen murkinaa koko suvulle ja ehkä vähän naapureillekin, ihan vaan, ettei se vahingossakaan loppuisi kesken. Kuusikin on pakko löytää ÄKKIÄ, koska joulu ei tule ilman kuusta.

Itsehän en välitä joulusta ollenkaan juurikin tästä syystä. Lapsena meillä oli aina nämä tietyt vaiheet, jotka piti käydä järjestyksessä läpi. Oli pakko valmistaa tietyt jouluruoat, pakko tehdä joulusiivous, pakko koristella koti, pakko mennä saunaan ja niin edelleen. Se on aina tuntunut niin teennäiseltä, etten ole koskaan päässyt tähän “ilon juhlaan” kiinni. En myöskään voi sietää joululauluja, varsinkaan jos ne on lasten laulamia joululauluja. Mulle iskee jostain syystä niin järkyttävä ahdistus ja pakokauhu, etten voi olla samassa tilassa joulumusiikin kanssa. Kaupassa käyminen on tähän aikaan vuodesta pahin kidutusmuoto mitä on olemassa.

 

Piparin verran löysin joulumieltä tänä vuonna. Pitihän mun edes yksi piparkakkutalo rakentaa elämäni aikana.. 😀

 

Yleensä pyrin olemaan joulun aikaan mahdollisimman paljon töissä ja vältellä kaikkea tämän kaupallisen juhlan hömpötyksiä. Toki töissä olemisessa on sekin hyvä puoli, että saa pyhäkorvauksia pankkitilille, eikä tarvi katsella Samusirkan joulutervehdystä väkisin väännetty kestohymy kasvoilla. Piilossa muulta maailmalta omassa rauhassa, Netflix maraton ja pullo viiniä on paras joululahja mitä voi saada.

 

Rivin oikeasta päädystä löytyy takuuvarma italialainen.

 

Viime vuonna sitten keksin keinon, jolla saa pahimmankin joulunvihaajan juhlatuulelle. Kehittelin aikani kuluksi nimittäin joulukalenterin, eikä kyseessä ole ihan mikä tahansa joulukalenteri, vaan iloisen puliveivarin joulujuomakalenteri! Kyseinen kalenteri saavutti niin suuren suosion (itseltäni), että siitä on tulossa jokavuotinen perinne. Kalenterin idea lähti oikeastaan siitä, kun nykyisen työpaikkani myötä aloin perehtyä enemmän erikoisoluiden makumaailmaan ja harvemmin tuli kierreltyä kuppiloita edes maistelu mielessä. Oikeastaan alunperin pohdin viinikalenteria, mutta siitä olisi tullut jo vähän turhan raskasta joulua. Aloin raapustamaan listaa sellaisista viineistä ja erikoisoluista joita en ollut aiemmin maistanut, kunnes listassa oli jokaiselle 24 päivälle oma tuotteensa. Täydellistä!

 

Chymosin lakritsi-suklaa glögiä kannattaa ehdottomasti testata, jos perus glögit tulee korvista ulos.

 

Keskimmäinen rutikuiva luomus taisi olla Maku-lehden suositus, joten pitihän se testata.

 

Tänä vuonna aloitin suunnittelun hyvissä ajoin, mutta olin hieman pettynyt Alkon valikoimaan, sillä uutuuksia eikä jouluoluita ollut läheskään yhtä paljon kuin viime vuonna. Tästä syystä ostoskoriin sujahti tällä kertaa enemmän glögejä ja pari vanhaa ja hyväksi todettua suosikkia. Onpahan jotain hyvää luottokamaa nautittavaksi. Joulukalenteriin valitsin tälle vuodelle seuraavanlaisia tuotteita:

Dom Dinis Reserva Tinto 2014, Portugali
Wanted Zin 2016, Italia
Sixty Clicks Cabernet Sauvignon 2015, Australia
Dopff au Moulin Noël en Alsace Blanc, Ranska
Blossa 17 glögi
Blossa 1917 glögi
Loimu 2017 Suomi 100 glögi
Chymos lakritsi-suklaa glögi (ehdoton suosikki viime vuodelta!)
Baileys Chocolat Luxe
Hiisi – Inki ginger pale ale 5.7%
Hiisi – Kratti saison 5.5%
Hiisi – Leimaus mango-habanero IPA 6.2%
Mateo & Bernabé – Little Bitchos Manta american IPA 7%
Humalove – Susanna’s housewarming saison 7%
BrewDog – Cocoa Psycho russian imperial stout 10%
Põhjola – Öö imperial baltic porter 10.5%
To Øl – Mochaccino Messiah coffee brown ale 7%
Steamworks – Pumpkin ale 6.5%
Cool Head – Heavy Sunshine imperial porter 8%
Rodenbach – Grand Cru 6%
Flying Dutchman – Rasberry dipping chocolate dripping super trouper porter 7%
Maeloc – Sidra natural 5.5%
Malmgård – Arctic cider 6.5%
La Brique Cidre Bouché brut 5%

 

 

Kyllä tällä listalla saa aidon kestohymyn pahimmankin joulunvihaajan huulille. Halpaa lystiä tämä ei kuitenkaan ole, koska tavara on hieman laadukkaampaa kuin Pirkka-olut. Kauppareissuille tuli kaiken kaikkiaan hintaa +200€… mutta joka penni oli sen arvoista! Meinasi lähteä hieman lapasesta tämä touhu, kun ensin suunnittelin ostavani myös jokaiselle päivälle oman suklaan kaveriksi, mutta mut olisi kotona varmaan jo köytetty patteriin ja annettu yksin ulkonaliikkumiskielto. En sitten viitsinyt lähteä hulluttelemaan ja jätin asian muhimaan seuraavaa kertaa varten.

 

Jos ei joulu nappaa, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan uutta tapaa lähestyä joulumieltä, toimii! Lämmittää sielua ja sisuksia mukavasti. Mukavaa joulukuuta vaan kaikille tasapuolisesti.

 

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday