Voiko unelmia saavuttaa ja miten se tehdään?

*Sisältää mainoslinkkejä.

 

Nyt tulee meinaan sitten sellaista tekstiä, jota harvoin tulee mun suusta, nimittäin puhetta unelmista ja niiden tavoittelemisesta. Täysin oma-aloitteisesti en lähtenyt haaveilusta kirjoittamaan, koska se ei ole mun kaltaiselle pessimistille tavanomaista, vaan mut salakavalasti ohjattiin tälle tielle. Ei nyt ihan millään veitsi kaulalla uhaten meiningillä, mutta jotain sinne päin.

Tuossa alkusyksystä Titta pyysi mua kuvauksiin, sen enempää kertomatta mistä on kyse. Ainoana pyyntönä oli farkut ja lenkkarit jalkaan. Fine, eiköhän se onnistu. Parin viikon päästä kävelin Katri Kallion studiolle, jossa mua oli vastassa burleskitaiteilija Shanna O’Pulse odottamassa meikkisiveltimet käsissä syyhyten. Käskystä istuin perseelleni ja odotin lisäinfoa. Aikanaan siinä kaikessa tohinassa selvisi mitä varten mulle meikataan punaisia huulia ja savuisia silmiä. Tarkoituksena oli toimia Rock’n’tits- vaatemalliston mannekiinina niiden uuteen verkkokauppaan, johon pääset tutustumaan täältä.

Kuva: Katri Kallio/Rock´n´tits.

 

Rokkia ja tissejä on siis tatuoija Titan ja valokuvaaja Katrin 2014 startannut projekti, jonka keskeisenä teemana oli vahva naiskuva. Kuvissa piti olla munaa ja tarkoituksena on näyttää, että mimmeissä on asennetta. Paskaa tulee ja niistä selvitään, kukin omalla tavallaan, jota työnimi Rokkia ja tissejä kuvasti täydellisesti. Tässä kohtaa ilmeisesti minä ilmestyn kuvaan, koska pitäähän nyt vaatemallistoakin edustaa samalla asenteella. Ei mulla tissejä ole (vielä), mutta munaa löytyy senkin edestä. Aiheeseen pääset tutustumaan lisää tästä.

 

Kuva: Katri Kallio/ Rock´n´tits

 

Kuvien lisäksi mua pyydettiin kertomaan mun omista unelmista, miten ajattelin ne saavuttaa ja miten neuvoisin muita toteuttamaan omia unelmiaan. Pääset lukemaan “kuukauden kapinallisen” haastattelun tästä. Mulla ei ole ollut koskaan tapana unelmoida mistään. Oon luonteeltani erittäin malttamaton ja kaikki pitää saada heti. Unelmat on yleensä pitkän tähtäimen haaveita, eikä mulla ole aikaa saatika kärsivällisyyttä sellaiseen. Olen myöskin realisti, jonka vuoksi diskaan reilulla kädellä suurimman osan pienimmistäkin haaveista.

 

Kuva: Katri Kallio/ Rock´n´tist.

 

Jonkinlainen tavoite mulla on aina kuitenkin ollut, jos olen johonkin ryhtynyt. Kyllästyn niin nopeasti, että joku sokeripala pitää olla viemässä eteenpäin. En olisi esimerkiksi koskaan lähtenyt ravintola-alalle, jos tarkoituksena olisi ollut vain tehdä kyseistä työtä. Mulla oli heti tavoitteena vähintään vastaavan hommat ja myöhemmin kouluttautua korkeampiin johtotehtäviin. Vastaavaksi päädyin nopeasti, mutta tässä urheilun lomassa lisäkouluttautuminen ylempiin asemiin on pikkuhiljaa jäänyt vain pölyttyneeksi ajatukseksi, jota tuskin tulen ikinä toteuttamaan.

Sama homma on harrastusten kanssa. En mä olisi salilla aikoinaan jaksanut treenata loputtomiin vaan isompien lihasten takia, vaan silmissä piti kiilua jotain tavoitteellisempaa, kuten vaikka kilpailla kenellä on timmimmät lihakset ja paras perse… No joo, ei ehkä ihan noin, mutta pointti meni varmaan perille. Kaikkeen vaan kyllästyy jossain vaiheessa ja tavoitteita pitää olla, jotta jaksaa jatkaa sen kyllästymisenkin jälkeen eteenpäin. Toki sen tavoitteen pitää olla realistinen. Jos mä olisin heti tavoitellut UFC-sopimusta, mitä veikkaatte, olisinko jatkanut peruskurssia pidemmälle? Kyllä mä sain sen verran turpaani, että se leikki olisi loppunut lyhyeen. Leuka rintaan ja askel kerrallaan kohti uusia pettymyksiä.

 

Kuva: Katri Kallio/ Rock´n´tits.

 

Kilpaileminen MM-tasolla ei ollut alkuunkaan lähelläkään mun alkuperäisiä haaveita ja sen takia en ole oikeastaan edes uskaltanut unelmoida mitään vastaavaa. Tavoitteet on vaan matkan varrella jossain määrin tullut saavutettua ja ne on sitten ajan saatossa muuttuneet isommiksi tai menneet ns. eteenpäin nekin. Ainoa mistä mä olen lähiaikoina uskaltanut unelmoida on se, että joku päivä saavutan ammattilaisuuden ja mielellään vielä menestyisin sellaisena. Uskallus on johtunut kenties siitä, ettei se ehkä ole enää niin kaukainen haave, mitä se olisi ollut vielä vaikkapa vuosi sitten. Mun ei kuitenkaan koskaan ollut tarkoituksena lähteä edes kisaamaan, mutta pienen yllytyksen ja oman kokeilunhalun myötä tavoitteet on kasvaneet pikkuhiljaa suuremmiksi.

Mä teen päivittäin valintoja mun tavoitteiden eteen. Järjestän aikatauluni ja elämäni niin, että pystyn etenemään haluamaani tahtia eteenpäin. Monesti joudun tekemään uhrauksia arjesta ja sen mukavuuksista, mutta sitä se urheilijan elämä on. Valinnat pitää tehdä sen mukaan mitä elämältään haluaa. Jos mä haluan olla joskus menestynyt ammattilaisvapaaottelija, mun täytyy mukauttaa mun muu elämä sen ympärille. Siis se mikä siitä jää jäljelle. Ei tätä loputtomiin pysty tekemään, mutta pitää mennä täysillä eteenpäin niin kauan kun se on mahdollista. Mikään ei ole koskaan aiemmin tuntunut omalta ja se tunne on niin voimakas, että mä haluan katsoa kortit loppuun asti.

 

Kuva: Katri Kallio/ Rock´n´tits.

 

Vaikeinta on löytää tasapaino treenien, normaalin arjen ja palautumisen suhteen. Samaan aikaan kun tekee vuorotyötä ja treenaa paljon, on välillä mahdotonta löytää aikaa kunnolliselle levolle tai edes muille ihmisille. Se on aina hidaste silloin, kun pitäisi mennä eteenpäin. Tottakai aina löytyy helpompiakin vaihtoehtoja, mutta mä tykkään pärjätä omin avuin mahdollisimman pitkälle, eikä esimerkiksi töiden lopettaminen tässä vaiheessa kuulosta järkevältä vaihtoehdolta. Ehkä se tulee joskus eteen tai sitten ei, mutta niillä mennään mitä on, vaikka sitten vaikeimman kautta jos on pakko.

Mä päädyin tälle “unelmien tielle” puolivahingossa ja löysin sen omani kokeilemalla. Siihen ei taida olla muuta keinoa. Se oma juttu löytyy kyllä, kun jaksaa vaan etsiä. Jotta tavoitteisiin pääsee, pitää miettiä millaisia asioita elämältään haluaa. Sitten kun ne asiat on selvillä, on paljon helpompi edetä niitä unelmia kohti, kun tietää missä asioissa voi panostaa ja missä tehdä uhrauksia. Se helpottaa kummasti. Tärkeintä on kuitenkin kärsivällisyys, selkeä määränpää ja aito tahtotila.

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday