Miten syön ennen treeniä?

Useat miettivät että miten ja mitä kannattaa syödä ennen treeniä, kuinka pitkään ruokailun jälkeen kannattaa aloittaa treeni. Ajattelin ainakin omaa kantaani valaista ja kertoa, mikä toimii mulla.

Itselläni treenit tuppaavat työpäivinä menemään iltaan, töiden jälkeiseen aikaan. Musta tuntuu että etenkin ilta-aikaan on hyvä treenata, kunhan energiaa riittää ja ruokailut ym. ajoittaa oikein.

Usein töiden jälkeen aloitan kokkaamaan heti, koska nälkä on. Treeniinkin haluan mahdollisimman pian, joten ruokaa ei saa olla liikaa. Kun syö vähän vähemmän, ei tarvi niin pitkään odotella ruuan sulamista. Itseltäni silloin lautaselta löytyy vähän lihaa, paljon kasviksia.

Ruuan päälle juon kahvin, joka on eräänlainen laturi ajatellen treeniä. Kahviin laitan hieman kookos- / MCT-öljyä, joka vapauttaa energiaa vähitellen. Lisäksi vielä loppuun syön banaanin, hedelmäsokeria ja nopeaa hiilaria. Tää kombo toimii usein.

Kevyemmästä ruokailusta voi mulla tulla taukoa noin puolisen tuntia ennen treeniä. Isomman atrian jälkeen suosin noin päälle tuntia. Treenini alkavat kevyellä aerobisella ja lämmittelyllä, joten siinäkin sitten huomaa, milloin on hyvä aloittaa varsinainen treeni..

Ennen treeniä juon myös annoksen Activlabin BCAA Workout– juomaa; Haaraketjuisia aminohappoja, beeta-alaniinia ja arginiinia. Tämä n. 30-15 minuuttia ennen treenin alkua.

Beeta-alaniini toimii itselläni erittäin hyvin. Sen vaikutuksen saattaa tuntea pienenä, kummallisena kihelmöintinä. Beeta-alaniinin toiminta perustuu siihen, että se nostaa lihasten karnosiinitasoja, joka tekee lihaksista voimakkaampia ja kestävämpiä. Treenissä siis jaksaa paremmin. Beeta-alaniinista saa hyötyä erityisesti jos salilla tekee pidempiä sarjoja ja lyhyempiä palautuksia, kuten mulla on ollut tapana nyt treenatakin. (Lähde http://www.punttis.net/beeta-alaniini/)

Arginiini taas tukee muun muassa kehon luonnollista kreatiinin tuotantoa, joka taas tukee voimantuottoa.

Jos päivä on tosi väsynyt, saatan käyttää myös perinteisiä kofeiinillisia laturi-juomia, mutta useimmiten itselleni kahvin kofeiini riittää.

 

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday