Kuppi nurin

Tiedätkö sen tunteen, kun kuppi menee nurin? Enkä nyt tarkoita kahvikuppia. Tokin sekin ottaa tunteisiin, jos se kaatuu. Varsinkin, jos myös kupin sisältö kaatuu pöydälle. Eikä se pöytä usein edes riitä, vaan sitä kaatuu totta kai vaatteille, pöytäkoristeille ja ympäri lattiaa.

Nyt ei kuitenkaan puhuta siitä kahvikupista. Puhutaan siitä kupista, joka meillä jokaisella on tuolla korvien välissä. Kaikkien kuppi on vähän erilainen, toisilla on suurempi ja toisilla vähän pienempi. Se, mikä merkitsee on tasapaino. Jos kupin pohja on pinta-alaltaan iso, sitä on vaikeampi kaataa. Ja jos kupin omistajalla on nopeat refleksit, hän saattaa saada kupin kiinni ennen kuin se menee nurin.

Kun tönäiset kahvikuppia kyynärpäällä aamupalapöydässä, ei se kysele lupaa kaatua. Se vain kaatuu. Sama juttu koskee tätä toista kuppia. Päivittäin tätä päänsisäistä kuppia koettelevat monet pienet tekijät, jotka yrtittävät kaataa sitä, mutta useimmiten se pysyy pystyssä. Ei se kuintenkaan loputtomiin kestä. Kun siihen kohdistuu tarpeaksi voimakas isku, se kaatuu. Tarpeeksi iso tönäisy saattaa jopa lennättää kuppia muutaman metrin, samalla se tekee matkalla komeita voltteja ennen kuin tömähtää kyljelleen maahan.

 

kuva: Pinterest

 

Mitä sitten tehdä, jos se oma kuppi menee nurin? Miten sen saa takaisin pystyyn?

Minun kuppini kaatuilee vaihtelevasti. Niin pään sisällä kuin ruokapöydässä. Välillä se kestää koviakin tällejä ja toisinaan se ei tarvitse kuin pienen puhalluksen kaatuakseen. Vaikka siinä kaatumishetkellä tuntuu, ettei kuppia saa pystyyn ainakaan viikkoon, yleensä tilanteen korjaamiseen ei suuria ihmeitä tarvita.

Kaatumishetkellä kyllä usein tekisi mieli vain hakata päätä seinään, kääriytyä peittoon tortillaksi ja itkeä harmitusta pois. Tästä metodista on useimmiten vain haittaa.

Sen sijaan, että antaisit harmitukselle vallan:

  1. Mene ulos. Laita omat lempparibiisit soimaan ja jammaile niitä samalla, kun kävelet ja tarkastelet maisemia. Jos pelkkä jammailu ei paranna mieltä, seuraa vastaantulevien ilmeitä. Hölmistyneet katseet saavat väkisin vähän hymyilemään. Äläkä välitä vaikka sataa, koska niin siinä todennäköisesti käy, että Suomessa saa vettä niskaan, kun päättää lähteä ulkoilemaan. Laita tarpeeksi vaatetta päälle ja nauti raikkaasta ilmasta.
  2. Syö. Kokkaa, jokin lemppariruuistasi. Käytä siihen aikaa, valmista se ruoka ajan kanssa. Laita pöytä nätiksi, sytytä vaikka kynttilä ja käy siihen nautiskelemaan herkkuruokaasi.
  3. Nuku. Nukkuminen auttaa kaikkeen. Toki, jos kuppi on pahasti nurin, voi olla, että unensaanti on hankalaa. Älä kuitenkaan luovuta. Yritä siirtää ikävät ajatukset pois mielestäsi, ota mukava asento ja lue vaikka muutama kappale jotain hyvää kirjaa. Aamulla kaikki on paremmin. Väsyneenä kuppia on raskasta nostaa takaisin ylös.
  4. Puhu. Puhu siitä, mikä sai sen kupin menemään nurin. Jos asut yksin, soita jollekin. Itse soitan aina kotiin ja se auttaa joka kerta! Puhumisen tuntuessa ikävältä ajatukselta, käy se itseksesi läpi. Kirjoita siitä, laula siitä tai vaikka piirrä se. Ihan miten itsestä tuntuu parhaalta. Yritä keksiä ratkaisu, miten se kuppi ei seuraavalla kerralla menisi nurin samasta asiasta.
  5. Lähde lenkille. Kunnon hevijytät soimaan, lenkkitossut jalkaan ja sitten töppöstä toisen eteen niin kovaa, että saa kaiken raivon purettua hyödyllisesti. Voin kertoa, että toimii!

 

Tsemppiä kaikille ja muistakaa, että vaikka kuinka harmittaa, huomenna on kuitenkin uusi päivä ja sen voi aloittaa hymyssä suin! 🙂 

 

 

 

-Eve

 

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday