• Disurb

Hitaat aamut osaksi arkea

Missä avaimet? Hiukset ponnarille.. mutta mihin kaikki ponnarit on joutuneet JUST kun niitä tarvis? Ei kerkee syödä aamupalaa, napataan jotain mukaan. Olispa kahvia, ostan sen matkalta.. Vaatteet pyykissä, ei yhtäkään saman parin sukkaa, puhelimesta loppuu pian akku, matkakortti on ties minkä laukun pohjalla… Tuttua? MULLE ON!

Mä rakastan viikonloppuaamuja. Sitä rentoutta ja rauhaa. Sitä kun saa syödä aamiaisen rauhassa, katsoa lastenohjelmia, leikkiä Simban kanssa, ja makoilla peiton alla kuuma kahvi kädessä, villasukat jalassa, hiukset sekaisin… Aah niin rentouttavaa!

Tästä syystä mä päätinkin tuoda ne hitaat aamut myös arkeen. Myös niihin päiviin kun työpaikalla täytyy olla ennen 8 aamulla.

Jos siellä ruudun toisella puolenkin haaveillaan rauhallisista ja stressittömistä aamuista: tarkkana kuin porkkana. Vinkkejä satelee nyt itse joka-aamuisen sirkus-hulabaloon päätähdeltä, multa. (Unohtamatta sitä mukavaa ekstraa jonka Simba tuo tähän kaaokseen 😀 )

1. Tee ruuat valmiiksi
-Aamupalana tosi kiirepäivänä mulla odottaa jääkaapissa smoothie, jonne oon vaan vetänyt kaiken sekaisin.
-Eväät päivää varten valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin ei aamulla tarvi kuin napata mukaan.
-Välipalaksi protskut & pähkinät mukaan sheikkeriin. Myös proteiinipatukka kaapissa pelastaa aamulla hädän hetkellä.

 

2. Valitse seuraavan päivän asu illalla, kokoa se pinoon (niitä sukkia myöten :D) valmiiksi
-Jos vaatteet täytyy kerätä aamulla kauheassa kiireessä, mä ainakin alan myöhemmin potea vaatemorkkista! Eli ärsyttää kun jokin toinen paita olisi asuun sopinut täydellisesti, mutta aamulla päälle päätyi se joka ensimmäisenä tuli kaapista vastaan.
-Vaikka mielessä olisi täydellinen asu, vaatteet kannattaa silti kasata valmiiksi. Mulla nimittäin ainakin sattuu sitten juuri nämä suunnitellut vaatteet lojua likaisena pyykkikorissa.

3. Pakkaa laukku
-Avaimet
-Kalenteri
-Lompakko..
Kaikki mitä ET TARVI ENÄÄ AAMULLA (kyllä, olen pakannut avaimet ja lähtenyt vielä pissattamaan koiraa, avaimet nätisti laukussa. Sisällä.)

Simban ilme kun tajusi että mun mokan takia leikitäänkin puoli tuntia pidempään ulkona. 😀

 

4. Pese hiukset illalla
-Jos tykkää käydä aamuisin suihkussa (esim lenkin jälkeen pakollinen suihku), ei hiuksia tarvitse välttämättä enää alkaa pestä jos ne ovat jo puhtaat.
-Tai täysin päinvastoin! Pese hiukset tahallaan vasta aamulla (jos omistat luonnonkiharat ja haluat föönätä hiukset suoriksi), näin ei ainakaan mun tarvi alkaa niitä enää erikseen suoristelemaan.
-LETIT! Tosi usein letitän hiukset illalla ja jos letti pysyy hyvin, ei tarvi aamulla hiuksille tehdä mitään. Jos ei pysy, olen saanut helposti nätit kiharat. 😉

Nämä(kin) kiharat syntyivät leteistä jotka olivat hiuksissa yön yli.

 

5. Lataa kahvinkeitin valmiiksi
-Napsautus, ja kahvi on jo tulossa!

 

6. Jos on asioita jotka voit suorittaa vasta aamulla, tee niistä To do- lista.

-Näin asiat eivät unohdu ja muistu mieleen vasta lähtiessä. (Mä oon ihan obsessed To do-listoihin.)

Tämän lisäksi muutama bonus-apu joka itsellä on toiminut:

1. Lenkki/ulkoilu aamulla
-Kun ulkoiluvälineet on kasattu valmiiksi, aamulla ei tarvi kuin nousta, kulauttaa vesi kurkusta, pukeutua ja lähteä! Kuulokkeet kasan päälle ja menoksi. Ulkoilma virkistää ja aamulenkit saa ainakin omat aivot vähän virkistymään siitä zombitilasta joka herätessä vallitsee. + Ai että miten aamiainen maistuu hyvältä reippailun jälkeen!

2. Ihon hoito – välillistä helpotusta myös aamuihin
Kun olen alkanut panostaa ihon hoitamiseen, en kuluta meikkaamiseen arkisin läheskään niin paljon aikaa kuin aiemmin. Rakastan laittautua, mutta kevyt meikki arkena on parhautta! Ei muuten vie montaa tovia & ihohuokoset kiittää. + Omalla kohdallani ripsienpidennykset nopeuttavat tietenkin meikkiprosessia huomattavasti, kun silmämeikin tekoon ei vierähdä niin paljon aikaa.

Mun työpaikka on niin kaunis. <3

 

Näiden tipsien avulla minä saan vapaasti kulkea aamulla aivot narikassa, hitaasti, katsoen televisiota ja nautiskellen. Voit kokeilla samaa, tai halutessasi käyttää voitetut minuutit vaikka nukkumiseen, ja kiirehtiä järjestelmällisesti. 😀

Hitaita aamuja ja energistä loppuviikkoa kaikille! 😘

-Iida

1
Jaa:

Vastaa

Sulje

Black Friday