Ihan sairasta

Blaah siinä sitten meni muutama päivä sairastellessa. Tai no, oikeastaan koko viime viikko kului ihan kiikun kaakun tasapainoillen nouseeko kuume vai ei. Ei noussut joten hommia painettiin tuttuun tapaan: täysiä. Typerää, että jotenkin vasta se kuumemittarin lukema oikeuttaa lepäämään.

Viikonloppuna luulin, että levolla tästä selvitään ja olo tuntui sunnuntaina jo paremmalta. Kunnes maanantai-aamuyöstä herään hiestä märkänä ja tajuan kuumeen nousseen.

Kotipäivä ja finrexiä naamaan. Sairastellessani huomasin muutaman pienen jutun jotka toistuvat aina samalla kaavalla kun olen kipeänä. Ne juontavat juurensa ihan pikkutytöstä ja jotenkin ovat kulkeutuneet mukana aikuisikään saakka.

Mitä sairasteluun kuuluu? Millä taudit selätetään täällä meillä?

Sohva
En osaa sairastaa sängyssä. En tiedä miksi, mutta vaikka miten paljon on kuumetta tai huono olo, lepo hoituu sohvalta. Peitot ja tyynyt raahattuna olohuoneeseen, viltti ja villasukat mukavasti yllä.

Onneksi on kaksi sohvaa, niin saa tämä pikku leijonakuningas rauhassa valloittaa omansa.

Uni
Kun oon kipeänä en osaa juuri muuta tehdä kuin nukkua. Siis tottakai puhelin on vieressä ja yleensä televisio auki, mutta päivästä pysyn hereillä ehkä muutaman tunnin. Muuten oonkin ihan ulkona koko maailmasta. 😀

Lastenleffat
Aina kun oon kipeänä, Disney pelastaa. Kuten sanottu, en jaksa pysyä hereillä, mutta taustalla pyörii aina piirrettyjä. Kun herään, pystyn hetken seurailla näitä vähän keveämpiä ohjelmia ja nukahtaa uudelleen. Kolusin tälläkin kerralla Viaplaystä lasten suosikkileffoja läpi.

Carmolis
Perus äidin ja mamman rohto, jolla saa varmaan syövänkin hoidettua. Sitä rinnuksille ja vesilasiin niin kyllä pysyy nokka auki.

Kuumat juomat
Ennen join aina kuumaa mehua tai kaakaota, nykyään finrexiä ja teetä.

Opiskelu
Se on jäänyt jostain kouluajoilta varmaan, kipeänä kun piti pysyä kuitenkin muiden perässä koulujutuissa. Nykyään ei kotitehtäviä tarvi tehdä, mutta kaikkea muuta yritän lueskella ja katsella sen minkä jaksan silmiä pitää auki.

Pääsykoevalmennuksen ennakkomateriaaleja.

Puhelin äänettömällä
En vaan kestä jos se alkaa piipata jossain just kun oon saanut hyvän asennon ja unenpäästä kiinni.

Terveelliset herkut
En edes pienenä oikein syönyt mitään epäterveellistä kun olin kipeänä! Kai äiti sitten opetti jo tuolloin että marjat auttaa vatsaa, vihannekset vahvistaa ja hedelmistä saa vitamiineja. Ylipäätään syöminen on hyvä muistaa vaikka nukkuukin melkein koko päivän! “Ei kroppa jaksa taistella pöpöjä vastaan jos ei syö”, mulle aina sanottiin.

Joku joka pitää huolta
Miten onnekkaassa asemassa mä oonkaan, kun on aina ollut joku jonka kotiinpaluuta odottaa kun on itse kipeänä. Sitten voi kuunnella päivän juttuja, ja pääsee itse kertomaan kaikista kuumehouruisimmat unensa jollekin. Niin ja tietysti saa vähän hemmotteluakin osakseen.

Unikaveri
Lapsena mulla oli olkkarissa melkein koko pehmolelukokoelma, nyt on vähän eläväisempi (lue: purevaisempi, tallovaisempi ja piereskeleväisempi) pehmo, Simba.

Pehmeät & lämpimät vaatteet
Voiko kukaan edes parantua ilman villasukkia? (+fleece-pyjamaa, karvasukkia ja viltistä kyhäiltyä viittaa joka päällä liihotetaan sohva-keittiö-vessa -väliä)

Expectation vs. Reality. XD Sohvan reunukset täynnä astioita kun ei vaan näe ainuttakaan järkevää syytä miksi viedä niitä pois. (Ihan ku terveenä muka veisin sen paremmin hahah)

Ilman näitä en osaa kai sairastaa ollenkaan.

Tulipa kirjoittaessa myös mieleen, että meillä on vatsataudissa aina juotu Jaffaa! Mielenkiinto heräsi nyt sen verran, että seuraavaksi on pakko selvittää: Miksi?!

Tervettä viikkoa allihuuppa!

-Iida

1
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Veikkaan että Simba on se ykköspelastaja tässäkin tilanteessa! 😀 ❤️Maailman söpöin!! ❤️

    1. Haha ihana! ?❤️?? Ja joo, uskon että sillä söpöydellä on joku parantava vaikutus! ?❤️

Vastaa

Close Menu

Black Friday