• ira kiander banneri

Maailman paras makaronilaatikko

Kotikokki

“The only thing I like better than talking about food is eating”

 

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

 

Nyt jaan teille maailman parhaan makrulaatikko-ohjeen, jota meillä on käytetty siitä asti kun sitä ekaa kertaa söin. Siis en ymmärrä miksen aikasemmin oo sitä jakanut täällä, mutta nyt se tulee!

Meillä tehdään iso satsi kerralla, ohjeen voi siis toki puolittaa myös.

 

Nämä tarvitset:

800g naudan jauhelihaa 10%

1,5 pussia makaronia

2 isoa sipulia

2 valkosipulin kynttä

1 pkt koskenlaskijaa (voimakas, viherpippuri tai paprika)

3,5 dl maitoa

3 rkl soijakastiketta

1 rkl suolaa

3 rkl mustapippuria

 

Ohje:

Keitä makaroneja noin 6min.

Pilko sipulit ja valksopuli.

Paista jauhelihat ja mausta soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla, lisää sekaan sipulit. 

Jauheliha

Pilko koskenlaskija pitkittäissunnaassa puoliksi ja sitten parin cm paksuisiksi paloiksi.

Koskenlaskija

Kaada jauhelihasta vuoan pohjalle 1/3, päälle koskenlaskijapaloja.

Tämän jälkeen 1/3 makaronia.

Toista kunnes aineet on loppu. Viimeinen kerros kuitenkin makaronia.

Makaronilaatikko

Kaada maito päälle ja paista 225 asteessa noin 45min.

Tähän ei tule ollenkaan kananmunaa, joten ei, en unohtanut mainita sitä vaan perinteisestä poiketen, se kuuluukin olla ilman 🙂

Makaronilaatikko

Nyt ei muuta kun hihat heilumaan.

Tää on niin hyvää, että on vaikeeta olla ottamatta lisää!

 

3
Jaa:

This Post Has 7 Comments

  1. Ooh joku muukin on keksinyt tään! Meidän äiti teki aina tätä ku oltiin pieniä ja se oli ihan parasta 😊

    1. Jooo!!!! Siis todellakin niiin hyvää!

  2. Makaronilaatikoita on monenlaisia ja tuo sinun vaikuttaa herkulliselta.
    Itse tein reseptisi inspiroimana hiukan erillaisen ja mielestäni enemmän aikuiseen makuun sopivan.
    Kaapista pilkoin jämäkaalin pieniksi ja laitoin kiehumaan makaronin kanssa.
    Valkosipulia laitoin niinkin paljon kuin 1. 5 valkosipulia( kokonaista) puolet tehosekoittimeen ja puolet pilkottuna.
    Sipuleita 5 kpl puolet pilkottuina jauhelihan kanssa ja puolet tehosekoittimeen.
    Tehosekoittimessa tein siis vaahdon jossa oli noin 2.5 sipulia, 0.75 valkosipulia, 2 munaa ja noin 3 desiä maitoa sekä puolikas pilkottu sulatejuusto, Siitä tuli nestemäinen vaahto.
    Jauhelihan paistaessa maustoin purkilla 140 g tomaattipyrettä, mustapippuria rouheena noin 2-3 ruokalusikallista noin 2 ruokalusikkalista meksikolaista pippurikastiketta, hieman oreganoa, ripaus sokeria pyöristämään makua ja tuhtiripaus chilijauhetta ja suolaa tietysti sopivasti.
    Keitetyt makaronit, pieneksi pilkotun kaalin ja paistetun jauhelihan sotkin isossa kulhossa keskenään, jotta makaronit saisivat makua ja massa olisi tasainen, eikä kerroksinen kuten sinä laitoit, pilkoin vielä pieniä paloja sulatejuustoa sinne ja sekoitin nekin. Nestemäisen vaahdon muna, maito, sipuli, valksipuli ja sulatejuusto vaahdon kaadoin makaronimassan päälle vuokaan ja uuniin.
    Nam nam hyvää oli ja maistuvaa, ei tulista mutta hyvin maistuvaa ja maukasta.
    Kiitos Ira inspiraatioista. 🙂

    1. Jos ja kun makaronilaatikkoon tekee vaahdon tai laittaa paljon nestemäistä sisältöä, kannattaa ensin kypsentää 200 ja kun pinta ruskettunut sotkea koko massa uudestaan, niin että pinnassa taas vaaleat makaronit ja kypsentää uudestaan 150 asteessa, kunnes pinta taas ruskea jos massa liian nestemäinen, tätä voi tehdä niin monesti kun on itse tyytyväinen ruuan kuivuuteen tai nestemäisyyteen.

    2. Hienoa, että inspiroiduit tästä! Hyvältä kuulosti tuokin resepti!

  3. Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?
    Harkitsitko joskus armeijaan menoa?
    Miksi sinua ei näkynyt linan juhlissa, jos joskus saisit kutsun millaisen iltapuvun hankkisit ?
    Miten vietit itsenäisyyspäiväsi?
    Hyvää itsenäisyyttä..

    1. En oo mitenkään kovin isänmaallinen ihminen, ja monesti haaveillut ulkomaille muutostakin, mutta on Suomi silti kotimaa ja itsenäisyys on tottakai tärkeää. itsenäisyyspäivisin kyllä herkistyn ja etenkin sotaveteraanien vastaanotto liikuttaa linnassa erityisesti.

      En kuitenkaan koskaan ole harkinnutkaan armeijaan menoa. Ei se olisi mun paikka. Vaikka maanpuolustus on toki tärkeä olla olemassa, niin en itse halua asetta omaan käteeni ja opetella tappamaan ja sotimaan. Toivon, ettei sellaiselle taidolle koskaan Suomessa tule tarvettakaan.

      Linnan juhliin ei tänäkään vuonna kutsua tullut, siksi ei siellä näkynyt, mutta jos tulisi niin pukisin jtn kierrätettyä ja näyttävää, ei liian paljastavaa, vaan arvokkaan tyylikästä. Luulen että väri olisi tummansininen.
      Itsenäisyyspäivää vietettiin sukujuhlissa päivällä ja illalla kotona rauhassa linnan juhlia katsoen.
      Hyvää itsenäisyyttä myös!

Vastaa

Close Menu

Black Friday