• ira kiander banneri

Vadelmasuklaakeksit ilman lisättyä sokeria, vehnää ja voita… Voiko olla hyvää? – No kyllä voi!

“Take care of your body, it’s the only place you have to live in”

No niimpä ⬆️ , mutta kenenpä ei välillä tekisi mieli herkkuja?

Mutta…eikö olekin hienoa, että herkkujen ei aina olekaan pakko olla epäterveellistä ja se voi silti olla samperin hyvää!

Nyt jakoon tänään torstain kunniaksi testaamani resepti. Perimmäinen idea tämän kehittelyyn oikeastaan lähti siitä, että yritin alle 2 vuotiaille tyttärelleni keksiä jotain pientä naposteltavaa kauppareissuille, kun ei muuten oikein jaksa äidin mukana siellä haahuilla kiukuttelematta. Hammaslääkäri moitti rusinoiden antamisesta, sillä niissä kuulemma sokeria enemmän kuin maitosuklaassa, vaikka muuten ihan hyvä valinta olisikin. Tästä tulikin nyt sitten uusi äidinkin lempiherkku!

Tarvitset:

-2 dl kaurajauhoja

-1,5 dl kaurahiutaleita

-2 kananmunaa

-1 dl kookosöljyä

-0,5- 1 dl juoksevaa hunajaa

-1,5 dl vadelmia

-40g 80% tummaa suklaata

-teelusikallinen vanilija-aromia

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sula kookosöljy, hunaja, kananmunat, makuaromi ja sekoita. Pilko tumma suklaa veitsellä pieniksi paloiksi ja sekoita vadelmien kanssa massaan.

Lusikoi leivinpaperille sopivan kokoisiksi keoiksi ja paista 175 asteessa uunissa noin 10min.

 

Vaikka nämä muistuttaakin ehkä enemmän jotain Lindströminpihvejä, niin maku korjaa asian!

 

Anna jäähtyä ja kovettua ennen kun käyt kimppuun.

Olen eniten ylpeä tästä luomuksestani ikinä! Nam nam nam!

 

3
Jaa:

This Post Has 4 Comments

  1. Avatar

    Ei kovin kauniita, mutta kuulosti hyvältä ja jopa terveeliseltäkin, ainakin perusaineet terveelisia kaura, hunaja, vadelma 🙂
    Täytyy kokeilla joskus…

  2. Avatar

    Moi Ira, syötkö ollenkaan punajuuria?
    Punajuuri on superruokaa kuten kaurakin, sitä kannattaa syödä joka päivä. Se parantaa sydäntä , alentaa, estää mahdolista korkeaa verenpainetta, lopettaa jopa päänsärkyä.
    Punajuuressa on runsas ja muista ruoka-aineista poikkeava ravintoaineiden kirjo. Se sisältää huomattavia määriä nitraattia, betaiinia, sokeria, vesiliukoista kuitua, C-vitamiinia, pyridoksiinia (B6-vitamiini), folaattia (B9-vitamiini), mangaania, magnesiumia, kaliumia, rautaa ja antioksidanttisia väriaineita betalaiineja.
    Punajuuria voi syödä raakana tai keitetynä tai ja säilöttynä.
    Kuori vaikka illalla itsellesi punajuuri ja popsi raakana telkkua katsellen, tai tee siitä salaatti..ym
    Täältä lisää faktaa punajuuresta. http://terveyssatama.blogspot.com/2014/12/onko-punajuuri-jumalten-superruokaa.html

    Halpaa terveelistä ja hyvää superruokaa, jota kaikkien pitäisi syödä. 😀
    Sinunkin Ira.

  3. Avatar

    Kokeilin tätä, mutta jäi jotenkin pehmeiksi, vaikkakin hyviä maultaan, koostumus ei vain keksimäisen rapea. Ehkä tein liian paksuja.

  4. Avatar

    Normi kaurakeksejä kun tekee niin niissä niin paljon rasvaa että niistä tulee ohuita ja littania kun kuumenevat ja kypsyvät uunissa.
    Iran kekseissä enemmän kiinteitä aineita ja niistä kannattaa jo taikinan pellille laitettaessa tehdä littania lusikalla, koska ne eivät littanoidu niin paljon itsekseen uunissa.
    Tosin aineetkin sellaisia ettei niistä välttämättä tule niin rapeita 🙂
    Oliko Milla muuten hyviä?

Vastaa

Close Menu

Black Friday