Lomasuunnitelmissa 12 h matkustamista

Vitsit, kuinka helpottavalta tuntuukaan kun saa hetkeksi jättää taakseen yliopiston ovet, ikkunat, seinät ja koko ympäristön! En ajatellut suunnata sinne päinkään seuraavan kolmen viikon aikana. Ei sillä, ettenkö olisi pitänyt työstäni, mutta kun ensin istut vuoden ympäri koulussa ja sitten vaihdat lennosta rakennusta toiseen ja istut koko kesän töissä, edelleen samassa opinahjossa, niin rajansa kaikella!

Viimeksi olen päässyt lomailemaan pääsiäisen tienoilla, kun koulussa oli hieman pidempi vapaa. Huhtikuussa aloitin opintojen ohjella osa-aikaiset työt ja toukokuun puolivälissä heti seuraavana päivänä viimeisen tentin jälkeen aloitin töissä täysipäiväisesti, ei ole siis hirveästi vapaalla juhlittu. Tämä päivä tuntui hieman haikealta, töissä olisi ollut hommaa niiin paljon, eikä työt tekemällä lopu. Ohjaaja kehui sitä, kuinka paljon olen saanut kesän aikana aikaan ja itselleni suurin kiitos on, kun tuossa taannoin jutellessani ohjaajani kanssa hän sanoi, että pitäisi mut mielellään myös jatkossa, koska olen ollut niin hyvä työntekijä. Tottakai välillä tulee päiviä, kun työt ei innosta tai töissä ei jaksaisi olla. Homma tuntuu puuduttavalta, eikä töihin jaksa keskittyä. Sisimmässä mä olen kuitenkin nauttinut työstäni ja olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että olen päässyt tekemään oman alani töitä ja vielä saanut palkkaa siitä (monet opiskelutoverit ovat kesän “töissä”, mutta ottavat sen harjoitteluna ja saavat vastaavasti opintopisteitä, mutta eivät rahaa).

Onneksi tämä ei kuitenkaan ollut tässä! Itselleni se oli myös todella merkityksellinen hetki, kun näin ohjaajani hymyilevän leveästi ja sanovan “on ilo, että tuut syksyllä takaisin!“. Jatkan siis myöhemmin syksyllä samassa paikassa, pääosin samojen asioiden parissa, mutta luvassa on jotain uuttakin – saan mahdollisuuden tehdä kandini täällä!

Huomenna häämöttää ensimmäinen lomapäivä, vaikkakin loma tuntuu olevan hieman epäsopiva sana tähän tilanteeseen. Käytännössä suuntaan siis heti huomenna junaan (ei, en pidä junassa istumisesta) ja vaihdan paikkakuntaa. Perjantaina sekä lauantaina on tiedossa aikaiset herätykset, sillä molempina päivinä on luvassa erilaista ohjelmaa Helsingissä (n. 1,5 tunnin automatka suuntaansa, eli lisää istumista!). Lauantai-iltana palaan takaisin kotiin, ja jos nyt etukäteen karkeasti lasketaan, niin tulen istumaan ja matkustamaan seuraavan kolmen päivän aikana noin 12 tuntia. Itseasiassa juuri tunti sitten kerroin Instagramin My Storyssa asian, jonka ainakin pari ihmistä on minusta todennut – olen taitava kehittämään ongelmia ajatuksen tasolla. Kyllä, tämä asia voitaisiin luokitella yhdeksi! Jos kuitenkin mietitään positiivisia puolia, niin esimerkiksi junassa vietetyn ajan voi helposti käyttää hyödyksi, ja miksei autossakin (tosin joudun toimittamaan navigaattorin virkaa osan ajasta). Loppuviikko tulee pitämään sisällään kuitenkin mukavia, siistejä ja ihania asioita ja ihmisiä, joten kyllä matkustaminen on vaivansa väärti!

♥ Jade

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday