Alkuraskauden oireet

Millaista on olla raskaana? Mitä oireita minulla on ollut ensimmäisen kolmanneksen aikana? Miten kehoni on muuttunut? Millaisia fyysisiä ja psyykkisiä oireita on ilmaantunut?

Noihin yllä oleviin kysymyksiin saat vastauksia tämän postauksen edetessä. Minulla on menossa tällä hetkellä 15. raskausviikko eli ensimmäinen kolmannes on jo hetki sitten ohitettu. Haluan jakaa teille omia kokemuksia ja tuntemuksia juuri tuon ekan 12 viikon ajalta, joten tässä tulee, ole hyvä.


♥KUUKAUTISTEN VÄLIINJÄÄMINEN. Tämä oli ainakin itselläni ensimmäinen merkki raskaudesta ja muutenkin melko luonnollinen osoitus siitä, että voisin olla raskaana. Kuitenkin suhteellisen säännöllisten menkkojen omaavana, herättää niiden myöhästyminen ajatuksen raskaudesta.

♥TURVOTUS. Olen kärsinyt turvotuksesta jo pitkään ennen raskauttakin. Usein iltaisin, jos olen syönyt todella huonosti tai jos olen jossakin kylässä, niin lähes poikkeuksetta minua turvottaa. Lisäksi myös ennen kuukautisia ja niiden aikana vatsani on aina turvoksissa. Alkuraskaudesta aloin huomata kuitenkin erilaista turvotusta nimenomaan iltaisin. Se oli jotenkin vielä voimakkaampaa ja sai mahan pullottamaan oikein kunnolla. Aamulla herätessäni turvotus oli kadonnut täysin.

♥VÄSYMYS. Mitenhän tämän sanoisi. Väsymys on ollut oireista pahin. Työpäivän aikana olen välillä sinnitellyt, etten nukahda istuvilleen tietokoneen ääreen. Kotiin päästyäni olen syönyt jotakin ja mennyt sohvalle pitkälleen ja nukahtanut saman tien. Parin tunnin päikkäreiden jälkeen olen taas syönyt, katsellut telkkaria ja mennyt pian jo yöunille. Tämä kaava on toistunut aika monena päivänä viikossa. Väsymys on ollut sellaista, ettei ole edes voinut ajatella muuta kuin nukkumista.

 

♥PAHOINVOINTI. Saatuani tietää raskaudesta pahoinvointi ei tullut salamana kirkkaana taivaalta. Alkuun kaikki meni ennallaan, eikä merkkejä huonosta olosta ollut. Hetken sitä vain kestikin, kunnes alkoi jatkuva etova olo joka päivä. En ole oksentanut vielä kertaakaan (kerran käynyt kyllä halailemassa vessanpönttöä tuloksetta). Minulla pahoinvointi on ollut nimenomaan jatkuvaa huonoa oloa läpi päivän, ei ole niinkään ajoittunut aamuun, vaan välillä todella karmea olo on iskenyt kesken päivänkin. Syöminen on pitänyt pahaa oloa hieman kurissa ja olenkin syönyt parin tunnin välein jotakin.

♥PALELU. Aivan ensimmäisiä oireita turvotuksen kanssa oli palelu. Töissä paleli, kotona paleli, ulkona paleli. Kotona käperryin iltaisin viltin alle villasukat jalassa, mutta ei sekään auttanut.

♥VALKOVUOTO. Lupasin kertoa omista oireistani ja tässä tulee, enempää tai vähempää kaunistelematta. Naiset voivat samaistua tähän ihanaan vuotoon. Tämäkin on todella yksilöllistä, mutta ainakin minun kohdalla valkovuoto on runsastunut ja pysynyt menossa mukana, kun ennen se on ollut vain ajoittaista. En kaipaisi tätä seurakseni.

♥ARAT RINNAT. Tissini olivat varsinkin alkuun todella kosketusarat ja kipeät. Myös yöllä saattoi tuntea kipua tai aamulla herätessä. Hieman myös turvotusta on tullut, mutta valitettavasti en ole saanut kokea tätä kahden kuppikoon kasvupyrähdystä. 😀

♥HAJUHERKKYYS. Pelkkä kahvinhaju teki pahaa ja sai minut lopettamaan hetkeksi kahvinjuonnin. Liian voimakkaat hajuvedet saivat myös etomaan ja pään kipeäksi. Jauhelihan tuoksu ja maku saivat myös yhdessä vaiheessa minulta punaista merkkivaloa.

Tässä ensimmäisen kolmanneksen aikana minulla on ollut enemmän fyysisiä oireita. En ole niinkään tuntenut mielialan vaihteluita, saanut kiukku- tai itkukohtauksia (normaalia enempää). 😀 Neuvolassakin kyselivät mieheltäni, olenko hänen mielestään muuttunut raskauden aikana, mutta kuulemma en. Fiilikseni on ollut pääosin melko positiivinen, vaikka välillä järkyttävä väsymys ja etova olo ovat pikkaisen lannistaneet. Olen kuitenkin edelleen niin onnellinen ja odottavissa fiiliksissä vauvan suhteen, ettei mitään rajaa. Haluaisin jo kovasti pussailla hänen pehmeitä jalkapohjia. 🙂

♥Jenni

2
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday