Haastattelussa bikini fitness kilpailija Reetta Virtanen

Disturb Fitness classiciin on nyt oikeasti joku kaksi viikkoa?! Mua jännittää niin paljon kaikkien puolesta ettei tässä ole mitään järkeä (no eihän tässä lajissa muutenkaan :D).. Tiimikaverini Reetta Virtanen on myös menossa kilpailemaan bikini fitness sarjaan ja ajattelin tehdä hänen kisajutuistaan haastattelun. Reetta onkin siinä mielessä todella kiinnostava kisaaja. Hän on kisannut kerran aikaisemmin jolloin hän vei junnusarjasta sen kirkkaimman! Reetta on todella sisukas treenaaja ja kehitys viime kertaan on todella huikea. Huomasin että viime haastatteluni Alexandran kanssa oli tykätty. Minustakin on kiva seurata muiden kisaajien preppejä ja elämää, joten tässä vähän Reetan matkasta lavalle!


J: Kerro lyhyesti kuka olet

R: Olen 21–vuotias bikini fitness -kilpailija Jyväskylästä. Tosin sydämeni asuu edelleen Tampereella ja tarkoitus olisikin sinne ensi kesäksi taas palata. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä toista vuotta ja treenaan tällä hetkellä kevään Fitness Classic -kilpailuihin. Luonteeltani olen päämäärätietoinen, kunnianhimoinen ja hieman myös kontrollifriikki. Jos päätän saavuttaa jotakin, teen myös kaikkeni sen eteen!

J: Kisat ovat alle kolmen viikon päästä! Mitkä fiilikset?

R: Tällä hetkellä fiilikset ovat erittäin hyvät! Mielialani kuitenkin vaihtelee välillä vuoristoradan lailla ja muutaman tunnin päästä voi olla täysin eri fiilis. Tästä minulla löytyykin parantamisen varaa ja tavoitteena olisi oppia hillitsemään näitä negatiivisia tunnepurkauksia. Yleisesti ottaen fiilis on kuitenkin erittäin odottava ja innostunut. Melko luottavaisin mielin saan tässä onneksi olla…

J: Kuinka kauan olet harrastanut bikini fitnestä?

R: Kilpailin ensimmäisen kerran bikini fitneksessä tasan kaksi vuotta sitten. Kuntosalilla olen kuitenkin käynyt nyt reilu neljä vuotta. Aloittaessani kuntosalilla käynnin minulla ei todellakaan ollut mielessä fitness-harrastus. Tarkoituksena oli lähinnä löytää uusi harrastus tanssin tilalle, jota olin harrastanut yli 10 vuotta. Kun fitness alkoi kiinnostaa, haaveilin aluksi kilpailemisesta body fitneksessä. Jostain syystä päädyin kuitenkin bikini fitnekseen ja mielestäni se on ollut ihan hyvä päätös.

J: Mikä lajissa kiehtoo?

R: Olen erittäin kilpailuhenkinen ihminen ja tykkään haastaa itseäni. Lisäksi rakastan esiintymistä, joten tuntui luontevalta lähteä lajiin mukaan. Kisadieetin vaatima kurinalaisuus ei ole minulle mikään läpihuutojuttu, joten tuntuu älyttömän hyvältä päästä tavoitteisiinsa. Lisäksi lihaksikas estetiikka miellyttää minua.

J: Kuinka pitkä dieettisi on ollut, miten se on sujunut? Mikä on parasta ja mikä raskainta?

R: Dieettini alkoi periaatteessa jo viime syksynä. Kuitenkin minusta tuntuu, että varsinaisella kisadieetillä olen ollut vasta vuoden alusta lähtien. Yleisesti ottaen dieetti on sujunut ihan hyvin, vaikka vaikeitakin hetkiä on matkaan kuulunut. Verrattuna ensimmäiseen kisadieettiin, tämä dieetti ollut helpompi. Ensimmäisen dieetin aikaan luin samalla kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin sekä kävin töissä. Tänä keväänä olen pystynyt keskittymään täysillä kisoihin. Parasta dieetissä on onnistumisen tunteet. Ilman niitä tästä hommasta tuskin tulisi mitään. Raskainta varmaankin mielialanvaihtelut ja univaikeudet, joita mulla on välillä ollut.

J: Mistä ruuista dieettisi koostuu?

R: Syön dieetillä ihan samoja ruokia kuin ”off-kaudellakin”. Tietenkin määrät ovat tarkkoja ja joistakin ruoka-aineista, kuten leivästä on jouduttu nyt dieetin loppuvaiheessa luopumaan. Syön muun muassa puuroa, raejuustoa, kananmunia, kanaa, riisiä, kasviksia, marjoja, avokadoa ja pähkinöitä. Lempiruokani on kaurapuuro ja voisin syödä sitä valehtelematta vaikka jokaisella aterialla. Kaurapuuroon ei vaan voi kyllästyä.

J: Miten treenaat tällä hetkellä?

R: Treenaan tällä hetkellä viisi kertaa viikossa 4-jakoisella ohjelmalla. Lisäksi teen tasasykkeisiä aamuaerobisia muutaman kerran viikossa sekä yläkroppatreenien jälkeen. Treeneissä minulla on paljon supersarjoja tällä hetkellä, jotta saadaan lisää volyymia ja sitä kautta lisää kulutusta.

J: Kuka on valmentajasi ja missä tiimissä olet?

R: Valmentajani on Jeve Ojala ja kilpailen Team Tzempissä.

J: Olet kisannut ennenkin ja silloin veit voiton! Mitkä tavoitteesi on nyt ja millainen paketti lavalla tullaan tällä kertaa näkemään?

R: Tottakai sinne voittamaan taas mennään. Asetin jo ensimmäisten kisojeni jälkeen tavoitteen päästä takaisin EM-kisoihin Santa Susannaan parantamaan sijoitustani. EM-kisapaikka vaatii kuitenkin voiton omasta juniorisarjastani, joten ensimmäinen tavoitteeni on voittaa tämä kilpailu. Tietenkin haaveilen myös yleisen sarjan voitosta, mutta keskityn tällä hetkellä täysillä juniorisarjaan. Tämä on minun toiseksi viimeinen vuosi kun saan kilpailla juniorisarjassa, enkä usko kilpailevani vuonna 2019. Sen takia minun on voitettava nyt! En osaa vielä muuten sanoa millainen paketti tällä kertaa tullaan näkemään, mutta ainakin tavoitteena on olla parempi kuin kaksi vuotta sitten. Toivon mukaan kehitystä on tapahtunut tässä parin vuoden aikana.

Mielestäni Reetan vahvuus on juurikin hänen sisukkuutensa treeneissä ja koko tässä projektissa. Reetan esiintymisestä tulee esille hänen tanssitaustansa, joka tekee koko hommasta luontevaa ja itsevarmaa. Hänestä huokuu se voitontahto! Huh menee niin hullun jännäksi! Lippuja on vielä saatavilla, joten kannattaa hankkia ne nyt! Oma viikonloppuni tulee silloin myös olemaan hektinen ja täynnä ohjelmaa, mutta teen siitä sitten erillisen postauksen.

– Johanna

4
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday