Huoltajan rooli fitnesskisoissa

Moikka ja ihanaa marraskuunalkua!

Olen ihan fiiliksissä että kuukausi vaihtui. Nyt voi ihan oikeasti ottaa jo joulumoodia päälle ja aloittaa lähtölaskenta vuoden parhaaseen juhlaan. Itse tulin tiistaina käymään Porissa. Remontti uudessa kodissa alkaa olemaan loppusuoralla, joten olemme pitäneet siivoustalkoita uudessa ihanassa kodissa nyt pari päivää. Tänään olin Raumalla moikkaamassa tiimikaveriani Emilia Perkkolaa. Oli ihana päästä vaihtamaan perus kuulumisia ja jutella vähän fitnessjuttuja.

Vaikka kisat eivät itselläni olekaan tulossa vielä ensi vuonna, alkavat kevään kisoihin osallistujat pikkuhiljaa valmistautumaan kyseiseen koitokseen. Olen jonkin verran jutellut teille omia kisajuttujani, mutta yksi juttu mistä en ole puhunut paljoa on huoltajan merkitys fitnesskilpailuissa. Huoltaja siis on ihminen joka tulee lavan taakse kisaajan avuksi. Jokainen fitnesstiimi saa huoltajakortteja tiimin kilpailijamäärän mukaan. Eli usein yksi huoltaja joutuu huoltamaan useampia kilpailijoita.

Itselläni kävi tuuri kun sain ihan yksityisen huoltajan! Meillä oli tiimissä pelkkiä bodyfitness- tyttöjä minun lisäkseni, joten tiimimme Outi hoiti huoltohommat heille ja ystäväni Matleena huolsi minut. Matleena on siis yksi parhaimmista ystävistäni, joka on itse seurannut lajia jo pitkän aikaa. Hän on myös koko kesän ollut mun ykkös treenikaveri. Sen lisäksi että hän ymmärtää lajista paljon ja tietää mitä lavan takana pitää tehdä, niin hän tuntee minut läpikotaisin. Koska kilpailut olivat minun ensimmäiset ja koska olen kova stressaamaan, tiesin että huoltajani ykköshomma tulee olemaan minun rauhoittelu ja ”psyykkaaminen”. Matleena on ollut tukeni koko kisaprepin ajan ja toimi ihan mahtavasti Helsingissä sekä Lahdessa. Hän myös yöpyi samassa hotellissa ja auttoi minua koko kisareissun ajan. Voin sanoa ettei kilpailutulos olisi ollut yhtä hyvä ilman mun ihanaa huoltajaa ja muita ihania ystäviä jotka olivat täysillä messissä! Matleena viihtyi tehtävässään hyvin ja sovimme että hän saa toimia huoltajanani seuraavissakin kisoissa. Hän onnistui kyllä tehtävässään aivan täydellisesti! 🙂 Huoltajana oleminen saattaa kuulostaa helpolta jutulta, mutta itse koin sen tärkeäksi osaksi kisavalmistelua.

Minä ja Matleena (@mmatleenalaakso) Kuva: Tomi Rehell

Alle listasin huoltajan tärkeimpiä tehtäviä lavan takana:

– Aikatauluista huolehtiminen
– Numerolapun hakeminen ja kiinnittäminen bikinien alaosaan sääntöjen mukaisesti
– Lihasten ”pumppailu-”ohjeiden anto
– Syömis- ja juomisohjeiden anto
– Lookin tsekkaaminen ja mahdollinen parantelu
– Öljyn levittäminen
– Kisavärin mahdollinen korjaaminen
– Bikinien liimaaminen
– Yleisten ohjeiden anto ja muistuttelu ( esim. ”Nyt muistat hymyillä ja jännittää reidet”)
– Kisaajan tsemppaaminen ja rauhoittelu

 

Tuntuu itseasiassa vähän siltä, että olisin itsekin menossa kisaamaan keväällä. Olen meinaan aivan intoa piukassa siitä, että mun paras ystävä ja rakas sisko Alexandra tekee kisadebyyttinsä bikini fitneksessä keväällä Fitness Classicissa!! <3 Adi on myös ollut mahtava tuki mun koko kisaprojektin aikana, joten haluan olla hänelle yhtä hyvä tuki nyt ennen hänen kilpailujaan. Saattaa jopa olla että saan yleisen tuen lisäksi toimia myös huoltajana siskolleni kultsalla. Vaikka Adi vielä on nuori, hän on treenannut kovaa niin kauan kun muistan. Hän on myös harrastanut luistelua kilpatasolla, joten tietää mitä kilpaurheilulta odottaa. On myös ihana seurata muutaman muun ystävän kisamatkaa kohti Fitness Classicia. Huh kuinka jännät kisat tulossa!! Ihan mahtavaa!

Adin kisamatkaa voit seurailla instagramissa: @alexandrakokkila

 

Tsemppiä kaikille ketkä kohta aloittelevat/ ovat jo aloittaneet valmistautumisen kevään kilpailuihin! Nauttikaa kehityskaudella hyvästä ja runsaasta ruuasta ja nauttikaa dieetillä raikkaista aamulenkeistä ja fiiliksestä jonka saat kun voitat itsesi.

Ihanaa viikonloppua kaikille!
– Johanna

0
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Mikä postaus!!! ? Ihana juppis ja paras viikonloppu ikinä ❤️❤️

    1. Kiitos sulle muru! <3 <3

Vastaa

Close Menu

Black Friday