Paljon toivottu: Porkkanaraakakakku resepti

Heippa!

Leivoin tiimini Team Tzempin tiimipäiville raakakakun pari viikkoa sitten. Selailen paljon erilaisia reseptejä ja niistä saan inspiraatiota näihin omiin kakkukokeiluihini. Tämä herkku oli kuitenkin todella tykätty, joten lupasin jakaa tämän myös tänne blogiin kysynnän vuoksi! 🙂 Kakku oli helppo valmistaa ja sopii mainiosti esimerkiksi joulupöytään terveellisemmäksi vaihtoehdoksi. Reseptin määrät ovat suurinpiirteiset t. fiilispohjainen kokki.

Tarvitse pohjaan:
n. 2 dl pekaanipähkinöitä
n. 2 dl manteleita
300- 500 g porkkanoita (itse laitoin varmaan puoli kiloa)
1 dl kookoshiutaleita
n. 200 g kivettömiä taateleita
2 tl kanelia
kunnon loraus agavesiirappia tai hunajaa (n. 2-3 rkl)

Tarvitset täytteeseen:
n. 4 dl yön yli (tai muutaman tunnin) liotettuja cashew pähkinöitä
1-2 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljajauhetta
kunnon loraus agavesiirappia tai hunajaa (n. 2-3 rkl)
vähän vettä tarpeen mukaan (varo ettei tule liian löysää)

Laita cashewpähkinät likoamaan kulhoon jo edellisenä iltana jos mahdollista.
Kuori ja raasta kaikki porkkanat.
Rouhi mantelit ja pekaanipähkinät tehokkaassa blenderissä ja lisää kaikki pohjan aineet seokseen.
Kun seos on valmista, kaada se kakkuvuokaan ja painele se kakun pohjaksi. Laita jääkaappiin ja aloita täytteen tekemistä.
Pese blenderi uudestaan käyttöä varten.
Sekoita cashewpähkinät tasaiseksi massaksi.
Lisää joukkoon pehmeä tai sula kookosöljy, vaniljajauhe, agavesiirappi/hunaja ja vesi. Sekoita kunnes valmis.
Ota pohja jääkaapista ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Koristele pähkinöillä ja nosta kakku pakkaseen tekeytymään hetkeksi.

Kakku voi olla vaikka yön yli pakkasessa, tai tarvittaessa kauemminkin. Nosta kakku huoneenlämpöön n. 2,5 h ennen tarjoilua.

Hyviä kakkuhetkiä!
– Johanna

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday