Raakakakku vs perinteinen kakku

Kukkuu!! ūüôā

Eilen tulin pitk√§st√§ aikaa pariksi viikoksi Vaasaan asustelemaan. T√§√§ll√§ onkin ollut ihanan aurinkoinen ilma, joten mik√§s t√§√§ll√§ ollessa. Minulla on ollut todella v√§h√§n koulua t√§n√§ syksyn√§, joten tuntuu ihan kivalta p√§√§st√§ taas opintojen pariin. T√§n√§√§n palasin my√∂s minun ‚ÄĚVaasa ty√∂paikkaan‚ÄĚ, eli ihanaan raakakahvilaan Raawka:an. Kahvilassa tuotteet ovat huippuluokkaa, joten suosittelen k√§ym√§√§n lounaalla tai kakkukahvilla.
Olen teille kertonut etten käytä lainkaan gluteenia enkä maitoa. Lisäksi en tykkää punaisen lihan mausta, joten sitäkään ei ruokavalioni enää ole sisältänyt moneen vuoteen. Raakaruoka ja eritoten raakakakut kuuluvat ehdottomasti lempiherkkuihini! Olen silti huomannut, että monet ihmiset vierastavat niitä koska ne eivät sisällä sokeria tai vehnäjauhoja niinkuin normaalit herkkukakut. Tässä teille vinkki vitonen! Maistakaa ennen kuin tuomitsette! Terveellinen voi oikeasti olla todella hyvää!

Elämästä kuuluu tietenkin silti nauttia ja terveelliseen elämäntapaan voi ehdottomasti silloin tällöin sisällyttää myös sokerikermaunelmat.

Koska raakakakut ovat suhteellisen uusi juttu, on monesta my√∂s helpompi leipoa perinteinen kakku. Luulen etteiv√§t kaikki leipomista harrastavat vain ole tutustuneet raakakakkujen saloihin. Ice cream housella meill√§ on p√§√§asiassa perinteellisi√§ leivoksia, koska √§itini on ihan mestari niiden tekemisess√§ ja niist√§ on Porissa parempi kysynt√§. Alla listasin molempien kakkujen hyvi√§ ja huonoja puolia. ūüôā

“Tahini & Chocolate” (ei muuten sis√§ll√§ p√§hkin√§√§) @caferaawka

RAAKAKAKUT

+ Sopivat monelle jolla on jonkinlainen erityisruokavalio tai allergia (maito, gluteeni, sokeri, kananmuna jne.)
+ Eiv√§t ole ‚ÄĚ√§kl√∂‚ÄĚ makeita (ei tule paha olo)
+ Hyvänmakuisia
+ Eivät sisällä lisäaineita
+ Tarvitset valmistukseen pelkän tehokkaan blenderin
+ Koostuvat puhtaista ja terveellisistä ainesosista
+ Usein kakut ovat täysin luomuja
+ Koska kakkuja eivät kuumenneta, säilyy niiden antioksidantit, mineraalit, vitamiinit, entsyymit, kivennäis- ja hivenaineet sekä hyvät rasvat
+ Säilyvät pakkasessa hyvin
+ Terveellisiä mielelle ja keholle
+ Toimii hyvin vaikkapa välipalana
– Raaka- aineet kalliimpia kuin normi kakuissa
РJotkut raakakakut voivat olla hyvin tuhteja, eli voi tuntua liian tuhdilta jälkkäriltä
РSaattavat vaatia valmisteluja, esim. pähkinöiden liotusta yön yli

“Strawberry vanilla” @caferaawka

 

PERINTEISET KAKUT

+ Maistuvat monelle
+ Hyvän makuisia
+ Eivät välttämättä vaadi valmisteluja
+ Voivat tehdä hyvää mielelle
+ Taltuttavat taatusti herkkuhimon
+ Halvemmat raaka- aineet kuin raakakakuissa
+ Hyvä tuoksu leivotessa (uunista tulleen tuoreen leivoksen tuoksu on aika ihana)
РRavinneköyhiä (sisältävät tyhjää energiaa)
РEivät säily yhtä hyvin kuin raakakakut
– Saattavat olla ‚ÄĚ√§kl√∂‚ÄĚ makeita (ainakin omaan makuun kermakakut)
РVoivat väsyttäää

“P√§tkisjuustokakku” @icecreamhousepori
Herkkupöytä siskoni YO- juhlista kesällä

 

JEE raakakakut voittivat!! ūüėÄ

Okei, tied√§n ett√§ tulokseen taisi hieman vaikuttaa se ett√§ min√§ t√§m√§n arvostelun tein. ūüôā Eli n√§m√§ olivat vain minun omia mielipiteit√§. Niinkuin huomaatte, molemmissa kakuissa on paljon hyvi√§ puolia. Mutta koska raakakakkujakin on helppo valmistaa ja ne ovat minusta nykyp√§iv√§√§, haastan teid√§t kaikki kokeilemaan niit√§. <3 Tykk√§√§n my√∂s itse leipoa kyseisi√§ herkkuja ja keksi√§ omia reseptej√§. Lupaan laittaa blogiin t√§ss√§ joku p√§iv√§ raakakakku reseptin.

“Raw carrot cake” @caferaawka

Siinä teille pikku tänka på!
Ihanaa syystorstaita <3
– Johanna

0
Jaa:

This Post Has One Comment

  1. Voi hitsi, t√§ytyy ehdottomasti joskus k√§v√§ist√§ Vaasassa raakakakulla, kun satut olla sill√§ suunnalla! ūüôā Meh√§n asutaan suht l√§hell√§ Vaasaa ja varsinkin joskus muutama vuosi sitten tuli k√§yty√§ aina Vaasassa shoppailemassa jos halus p√§√§st√§ v√§h√§n laajemmin kaupoille, kun Sein√§joellakaan ei ihan niin paljon liikkeit√§ oo. ūüôā Oon tuota Raawkaa joskus ihastellutkin!

Vastaa

Close Menu

Black Friday