Rento aktiiviloma

Moikka ja terveisiä pohjoisesta!

Olemme olleet perheeni kanssa viikon Rukalla ja tulimme sieltä tänään illalla takaisin Poriin. Tämä loma on ollut aivan täydellinen ja olen sitä mieltä että loma täällä pohjoisessa ja loma ulkomailla ovat aivan yhtä ihanat. Vaikka tiesin että meillä tulee olemaan tosi hauskaa, yllätyin silti kuinka hyvin olemme viihtyneet. Minulla oli aika paljon stressiä ennen tätä reissua ja tuntuu että olen saanut pääni totaalisesti tyhjennettyä tämän kuluneen viikon aikana. Eli relattu on.

Perheeni lomaan kuuluu joka kerta myös urheilu, mutta ehdottomasti stressitön sellainen. Perusajatuksena on aina ettei tarvitse tehdä yhtään mitään jos ei jaksa ja fiiliksen mukaan mennään. Koska lomalla kuuluu laittaa aivot narikkaan, on loogista että haluaa tehdä vain niitä juttuja mistä tykkää ja meille tuntui luonnolliselta myös urheilla. Olemme olleet laskettelemassa, salilla, hiihtäneet, olleet pulkkamäessä, kävelleet paljon luonnossa, käyneet moikkaamassa eläimiä (poroja ja huskyja) ja äiti on tietysti myös joogannut. Hiihtäminen on minun osaltani vähän jäänyt tällä reissulla vaikka sukset tuli otettua mukaan. En ole ikinä oikeastaan niinkään innostunut tästä lajista. Maisemat täällä ovat niin upeat, että ihan pelkät kävelylenkitkin ovat olleet ihan mahtavia.

Ruokaa olemme oikeastaan joka päivä tehneet itse mökissä, paitsi jouluaattona kun menimme ravintola Villisikaan nauttimaan joulupöydästä. Ruoka oli todella hyvää ja löytyi myös hyviä maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Kun olemme liikkuneet paljon, on tietysti ruoka myös maistunut hyvin! Herkutelleet olemme enemmän kuin tarpeeksi, joka tietysti aina kuuluu jouluun ja lomaan. Ykkösherkkuni reissussa on ollut siskoni tekemä kaurakermapohjainen porkkanalaatikko (ohjeen siihen löydät tästä) ja kaikki maidottomat suklaat. Myönnän myös että mäessä maistui gluhwein (lämmin punaviini) myös aika hyvältä.Pieni loman loppumis ahdistus alkoi tänään vähän tuntua. Sunnuntaina on kuitenkin uusivuosi ja koska olen ollut lähes kaikki uudetvuodet aina töissä, on kivaa päästä vähän juhlimaan ystävien kanssa tänä vuonna. Olemme kutsuneet ystäviä kylään meidän uuteen kotiin ja vietämme uudenvuoden lisäksi samalla tupareitamme. Kotimme on vielä pikkuisen kesken, muttemme anna sen häiritä tunnelmaa. 🙂 Eli hauskanpito saa jatkua vielä muutaman päivän ennen kuin koulu ja työt astuvat kuvioihin. KÄY!

Minulla on sellainen tunne, että ensi vuodesta on tulossa tosi hyvä! Muistakaa olla varovaisia rakettien kanssa! Itse en meinaa ampua tänäkään vuonna ainuttakaan. Syy tähän on että pelkään niitä kuollakseni…

– Johanna

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday