Terveellinen suklaaunelma (m., gl.)

Olimme viikonloppuna sukulaisen rippijuhlissa ja sain kunnian leipoa ”allergiakakun” eli maidoton, gluteeniton ja pähkinätön. Päätin testata jotain uutta ja muutamien erilaisten reseptien inspiroituneena lopputuloksesta tuli tosi hyvää! Reseptiä jo kyseltiinkin, joten tässä se tulee. Valmistus on todella nopeaa ja helppoa.

Tarvitset pohjaan:
2- 3 banaania riippuen koosta
4 kananmunaa
iso kourallinen kivettömiä tuoreita taateleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaakojauhetta (käytin tummaa leivontaan tarkoitettua)
pikkusen vaniljajauhetta/ vaniliinisokeria
pikkusen kanelia

Tarvitset täytteeseen:
1- 2 tölkkiä kookosmaitoa
2-3 rkl kaakojauhetta
makeutusta (itse käytin steviaa, mutta esim. agavesiirappi/sokeri toimii myös)

Valmista näin:

Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja sekoita kunnolla. Taatelit kannattaa lisätä pikkuhiljaa, muista poistaa niistä kivet. Kaada seos kookosöljyllä öljyttyyn irtopohjavuokaan. Pohjaan kannattaa laittaa leivinpaperia. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tee sinä aikana täyte. Käytä kookosmaidosta vain ”kermainen” osa, eli ei nestettä. Sekoita sopiva määrä kaakaojauhetta ja makeutusta kookosmaitoon, maista herkkumoussea välillä. 🙂

Itse annoin kakun olla yön yli jääkaapissa, irroitin sen kakkuvuoasta, valmistin täytteen ja kaadoin kakun päälle. Koristeena käytin maidottomia ja gluteenittomia appelsiini- suklaakeksejä. Ilman keksejä tämä kakku olisi ollut myös sokeriton.

Maistui jopa näille sokerihiirille!

 

Terveellisiä herkkuhetkiä. <3

– Johanna

0
Jaa:

This Post Has One Comment

Vastaa

Close Menu