Vahvistu ja kaunistu

Jos on flunssa, saatetaan mennä lääkäriin, mutta jos on henkisesti paha olo ammattiavun hakeminen ei olekaan itsestäänselvyys. Tämä on minusta tyhmää. Suomessa olemme jotenkin häpeäväisiä jos voi psyykkisesti huonosti. Mielenterveydellisiä ongelmia on todella paljon maassamme mikä on minusta todella huolestuttavaa.

Kouluissa töissä ollessani olen myös huomannut että lapsen paha olo voi heijastua esimerkiksi oppimisvaikeuksina tai käyttäytymisongelmina. Valitettava totuus on että syy tähän voi löytyä kotioloista tai huolista jotka liittyvät perheeseen. Itse en ole äiti, mutta olen ollut paljon lasten kanssa tekemisissä. Olen myös itse ollut lapsi. Aikuisen negatiivisuus tai positiivisuus vaikuttaa vahvasti lapseen. He ottavat esimerkkiä ja saavat vaikutteita ympäristöstään jatkuvasti.

Kuva: Kasper Dalkarl, Stailaus: Marielle Westerlund

 

Joo, kaikki tietävät että parhaiten me aikuiset voimme jos saamme monipuolista hyvää ruokaa, tarpeeksi unta ja tarpeeksi sitä omaa aikaa. Minusta olemme unohtaneet yhden todella tärkeän seikan tuosta listasta. Miten sinä kohtelet itseäsi ja miten sinä AJATTELET itsestäsi. Ihmiset osaavat kyllä listata itsestään huonoja puolia ja ”mä oon niin huono tässä ja tässä” kun taas hyviä puolia itsestään on monen mielestä vaikeampi löytää. Ehkä ystävänpäivä sai minut ajattelemaan näitä juttuja.. Uskoisin että jo se että ajattelet itsestäsi aina kauniisti ja arvostat kaikkea mitä teet ja olet saavuttanut, hyvinvointisi paranisi huomattavasti.

Joka päivä ei voi olla maailman paras, mutta kyllä elämän pitää olla kivaa. Jos joku antaa sinulle kehun niin ota se vastaan oikeasti ilman selittelyitä tai vastalauseita ja vastaa kohteliaisuuteen pelkästään kiitos. 🙂

Nauti sun päivästä !<3

– Johanna

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday