Voinko elämässäni tehdä mitä haluan?

Lapsena on luonnolista että ei saa tehdä mitä mieli tekee. Vanhempia koetellaan ja se onkin lapsen tapa selvittää mikä on ok ja mikä ei. Kasvatukset eroavat toisistaan ja säännöt sekä systeemit eri perheissä voi erota hyvinkin paljon toisistaan. Kaikki tämä vaikuttaakin suuresti ihmisen persoonallisuuteen.

Kouluissa ja yhtesikunnassa on jokaisella samat säännöt ja se vetääkin ihmiset periaatteessa samalle viivalle. Se miksi aloin näitä asioita pyörittelemään on se, että olen 24 vuotta. Oikeasti minusta sen ikäinen että pitäisi ehkä alkaa miettimään mitä elämältä haluan. Olen sen luonteinen että haluan koko ajan eteenpäin. Mutta mitä kaikkea on niinkuin oikeasti ok tavoitella ja toteuttaa?

Olen todella tyytyväinen elämääni, rakastan sitä. Kaikki mitä tällä hetkellä teen on joskus ollut unelmiani ja nyt saan niitä tehdä. Olen siitä kiitollinen, mutten voi sille mitään että jatkuvasti mietin mitä seuraavaksi keksisin. Unelmoida toki saa ja kuuluu, mutta pitäisikö jossain kohtaa pysähtyä? Niinkuin että tässä on nyt se mitä kaikkea haluan, opeopinnot, opetöitä, oma kahvila, parhaat harrastukset, ihana poikaystävä, perhe, ystävät, you name it.

Huh, sellaisia diippejä ajatuksia tämän viikon alkuun. Tämä postaus oli täynnä kysymyksiä, lähinnä itselleni. Meille on opetettu että on tärkeää tehdä just sitä mitä haluaa, koska elämä on tehty elettäväksi. Niin kauan kun se ei satuta muita niin se on täysin ok. Vaatimus ja unelma ei silti ole sama asia ja näiden erottaminen toisistaan onkin varmasti monen ”suorittaja”- tyyppisen ihmisen heikko kohta. Näitä on minusta tärkeä miettiä ja puhuminenkaan ei varmastikkaan ole ollenkaan pahitteeksi. Olisi kiva kuulla jos on muitakin jotka ovat miettineet samoja asioita.

Kivaa viikkoa ihanat!

– Johanna

6
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Oisko tähän postaukseen voinut panostaa vähän enemmän? Mulle jäi vähän kysymysmerkiksi, että mitä tällä tekstillä oikeestaan ajat takaa, tai ehkä sitten vaan meillä on eri käsitys syvällisyydestä? Lähinnä kerroit, että sulle on opetettu että saa tehdä mitä haluaa ja että rakastat elämääsi 🙂 ihan hyvä siis kuulla, mut jos keskustelua haluat aikaan, niin kannattaa viedä ajatuksia vielä vähän pidemmälle ja oikeasti kertoa mikä mietityttää! Niin ei tuu sellanen keinotekoisen syvällisyyden ja tekemällä tehdyn tunne 🙂

    1. Moikka ja kiitos sun viestistä. 🙂
      Kirjoitan blogiini täysin omia ajatuksiani sillä hetkellä. Tässä kysymysmerkiksi jääneet jutut ovat aitoja eikä ole panostuksesta kyse mielestäni. Eli ovat kysymysmerkkeinä itsellenikin. Harmi jos sinulle jäi postauksesta sellainen olo että se olisi ollut “vajaa”. Yritän jatkossa saada kirjoituksillani avattua asioita selkeämmin. Ihanaa kesää sinne!

Vastaa

Close Menu

Black Friday