Arjen väriympyrä

Viime kuukausina on taide ollut taas suurena osana arkeani. Olen päässyt mitä mahtavimpiin projekteihin yritykseni Bouncy Bulldog Designin kautta ja some-aktiivisuus on saanut huomion monilta tahoilta mistä sitä halusinkin. Olen tehnyt huikeita tatuointeja, pikkutarkkoja piirustuksia ja suuria maalauksia.

Yritykseni sivuille pääset tästä linkistä:

BouncyBulldogDesign

Seinämaalaukset on erittäin hauskoja projekteja ja niissä luovuus pääsee valloilleen. Koko kroppa ja mieli ovat mukana kun piirtää jotain itseänikin suurempaa hahmoa seinälle.

sivellin

Ensin luonnostelu ja hahmottelu joka on oma projektinsa. Pitää ensin löytää halutut paikat kuville ja se että ne varmasti edes sopivat juuri siihen, kokonaisuuden mittailu ja mallailu on osa kaikkea ja oikeastaan todella iso sellainen.

Kun luonnokset saadaan paikalleen ja katsot että kokonaisuus näyttää hyvältä, on aika alkaa maalaamaan. Silloin oikeastaan vasta kun värit ja niiden syvyys saadaan itse työhön alkaa tulla kuva siitä mitä tarvitsee muuttaa tai esim. tummentaa/vaalentaa.

sali

sali2

sali3

Maalaaminen on siitä hienoa kun joku kohta ei ole juuri niinkuin haluat voi sävyillä pelailla ja kohtia korjailla niin paljon kuin lystää. Verrattavissa mielestäni esimerkiksi piirustuksessa siihen kun voit kumittaa koska vaan viivat jotka menivät pieleen tai joita pitää vähän korjailla.

Taiteiluistani lopullisin ja välillä pelottavin on tatuoiminen. Sitä ei kumiteta eikä sävytellä uusiksi. Tai no toki isot kuvat, abstraktit kuvat ja värilliset kuvat ovat rennompi tehdä kun ne eivät ole niin pikkutarkkaa. Esimerkiksi sitten taas todella tarkka kuva, jossa on pienen pienet viivat, ne viivat on mentävä juuri oikein. Suoraan, tarkasti, symmetrisesti. Tatuoiminen on niin oma maailmansa että tästä ihan erikseen tarinointia.

Takaisin siveltimen pariin ja seinämaalailun seuraava osio onkin sitten viimeistely. Kun värit, sävyt ja varjostukset saadaan paikalleen käydään koko projekti vielä läpi korjausten tai pienten yksityiskohtien osalta. AINA löytyy korjattavaa, sen verran voin kertoa!

sali5

Joka kerta jää mieleen mitä vielä olisi voinut korjata mutta kun loputtomiin sitä ei voi hinkata koska lopputulos olisi seinän pilaaminen ja paniikkikohtaus. Liika on liikaa, johonkin pitää lopettaa ja hyvä niin!

Lopputulosta on silti aina mahtavaa katsella kun tiedät kuinka paljon vaivaa ja työtä olet sen eteen nähnyt ja nyt kaikki saavat luovuudestasi osansa niitä katselemalla, useimmiten jopa ihailemalla.

Jokaiselle pieni rentoutumishaaste arjen keskelle:

Piirrä tai maalaa jotain paperille. Oletko se tikku-ukkomies takapulpetista joka aina piirsi kirkkoveneen tai hymiön kun ei muuhun taidot eikä kiinnostus riittänyt? Ei hätää, piirrä vaikka abstrakti kuva. Sen ei tarvitse esittää MITÄÄN. Päästä luova minäsi vauhtiin ja katso mitä sieltä syntyy.

väri

Mitä jos taide heräisi eloon? Tästä jännittävää tarinaa sunnuntaina.

Taiteellista perjantaita kaikille!

2
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday