Get ready to…

… Rumble? KYLLÄ! Viikonloppuna on Brasilialaisen jujutsun SM-kisat ja ilmottauduin myös mukaan möyrimään. Tällä kertaa kisat ovat Jyväskylässä joten matkaa onkin vähän normaalia enemmän.

Saliltamme lähtee vain muutama itseni lisäksi mutta onneksi tuttua painikansaa on taas salin ja sylin täydeltä varmasti koko kisojen ajan! Tämän viikon valmistautuminen on sisältänyt joogaa, kehonhuoltoa ja jäätävää mietiskelyä.

Yoga

Ilmottauduin siis taas pitkästä aikaa “omaan” painoluokkaani eli -69kg. Tämä paino siis painipuvun kanssa. Normaali painoni on nyt kesän jälkeen ollut noin 3-4 kg kisapainoni yli ja nyt jännityksellä odotan huomista että miten käy, onko aamupuurona yksi kuiva hiutale vai koko lautasellinen. Se nähdään sitten!

Se on jännä kuinka joka kerta kun ilmottautuu pienempään painoluokkaan sitä kiroaa sitten lopunkaiken. Miksi mä nyt menin taas tohon enkä isompaan ja en jaksa tätä salaattia enää sekuntiakaan. Nytkin voisin syödä pizzaa ja työpaikalla sattuu olemaan joka helvetin päivä jonkun synttärikakku ja tollakin tuli 50 vuotta täyteen talossa. Pöytä koreaksi!

Toki, eipä tuollaiset pienet maistiaiset mitään haittaa mutta auta armias kun menet ottamaan sen pienen palan… jos mä ihan vaan maistan? Havahdut tunnin päästä yltä päältä kermavaahdossa, suupielet kinuskissa ja tarjotin tyhjänä.

Kaaviot tuli myös keskiviikkona. Se tarkoittaa siis sitä että näet kuka on sinulla vastassa kisoissa ensimmäisenä. Voit ruveta henkisesti valmistautumaan koitokseen eli suomeksi ramppaamaan vessassa ja sekoilemaan kisasuunnitelmaasi. Jos vaikka yritän tota alasvientiä tai mitä jos se yrittää tätä?! Ehkä vaan esitän kuollutta tai pakenen paikalta.

Yoga2

Paniikki on aika yleistä tällaisissa tilanteissa. Itse onneksi viime kisoissa huomasin päässeeni yli pahimmasta jännityksestä joka sitten taas helpotti tekemistä aivan älyttömästi. Tatamilla pystyikin keskittymään siihen mitä teet kun toi jalka on nyt tossa ja mitä neuvoja sinulle huudetaan ulkopuolelta. Kaikki alkoi olla selkeämpää.

Avain voisi olla se ettei tuijota lopputulosta vaan tuijottaa vain ja ainoastaan sitä hetkeä siinä kisatatamilla. Se toimi ainakin itsellä. Vain sillä on merkitystä mitä nyt teet kun vastustajasi tekee näin, toimitko sinä oikein? Vedätkö narusta joka avaa koko vyyhdin ja pyyhkäisee pölyt mukanaan vai vedätkö narusta joka solmii viimeisenkin kohdan umpisolmuun.

Forssan likoilta hakemassa kisamieltä sunnuntaina!

Forssa

Taidot ja niiden tuominen kisamatolle. Se onkin sellainen perkele mitä ei ihan heti välttämättä saavuta.

En tiedä miten tässä tilanteessa pitää toimia. Matsi ohi, häviö. Tiedänkö jatkossa miten toimia ja muistanko sen varmasti ensi kerralla ainakin paremmin? Kyllä. Ihan varmasti. Häviö on paras opetus mitä missään lajissa voi olla.

Tiedän että nyt pitää toimia näin mutta pääni on niin pyörällä ja teenkin väärin. Matsi on ohi, hävisin. Klassikko. Aluksi kisoissa tämä oli perus otteluni, pää ei pysynyt mukana. Voiko näin käydä vaikka olisi harrastanut pitkään? Ihan varmasti, kaikilla on huonoja päiviä.

Tiedän että nyt pitää toimia näin ja toimin juuri niin. Matsi ohi, hävisin tai voitin, olen ylpeä että tein sen mitä tulin sinne tekemään. Olen vihdoin saanut ajatukset matolle mukaan joka on iso askel.

Sunnuntaina sitten kisanjälkeisiä mietteitä, tarinoiden pariin taas ensi viikolla.

Hyvää Torstaita ja syökää sitä kakkua jos sitä on tarjolla!

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday