Hermojen viidakko

Kolme vuotiaat on hauskoja. Ne komentaa, käskee ja kurmuuttaa hermojasi päivittäin. Liaanin tavoin he roikkuvat hermoradoissasi kiinni kuin viidakon Ykät ja liitää metsän halki huutaen ”oooO-oooo-oooOooo”.

212121

232323232

Sellaista se on, kaikki sen tietää. Miksi sitten se on välillä niin hermoja raastavaa? Vaikka tiedän kuinka että kyllä, tänään on huono päivä tulossa ja tänään en hermostu mistään. Menee minuutti ja viidakon Ykä ottaa hermo-liaanin ja liitelee taas seuraavaan paikkaan repien mukanaan television piuhat, kaukosäätimen patterit ja keittiöstä sen ainoan asian per**** mihin ei saa koskea.

Hyvin usein asiat päätyy siihen laitaan että jollain palaa käpy ja joku hakemalla hakee tilannetta josta tämä syntyy. Miksi? Usein syynä varmasti huomion haku, hermostuminen tai ihan vaan tylsyys. Lapset on vaativia, kuka olisi uskonut? Vaativat paljon, nyt ja mieluiten heti.

kesä

Lapset ovat myös hyvin kekseliäitä. Ne keksii aina juuri sen ärsyttävimmät keinon saada se huomio. Ei sanomalla ”hei!”, ei nykäisemällä hihasta, vaan repimällä kukkaruukun alas tai paiskaamalla painavimmat lelunsa täysiä lattiaan jotta jää varmasti viisi kolhua.

Tuskin kukaan maailmassa on sellainen, jolla ei ole koskaan mennyt hermot. Kaikilla on varmasti joku heikko hermo-liaani, jossa tarpeeksi kauan kun roikkuu, alkaa tapahtua.

Hermojen menetyksellä en tarkoita raivaria niinkuin taaperoilla. En tarkoita tavaroiden heittelyä paikasta A paikkaan B. Tarkoitan sitä silmäkulman nykimistä, sitä kun vähän tekisi mieli huutaa ja repiä hiuksia omasta päästään.

Useimmiten se tunne saa meidän tekemään järkevinä aikuisina reaktion. Stop! Stop! Älä hermostu. Hengitä, joogaa ja leivo kakku. Tämä tapahtuu koska emme halua hermostua, tiedämme että se ei edistä tilannetta eikä todellakaan sitä ratkaise.

24242424

Joskus on silti vaan pakko ”purkaa paineet”. Sellaisia me olemme. Toisille se tarkoittaa juoksulenkkiä, toisille kutomista. Itselle painireenejä. Vaihtoehtoja on monia, kaikki oikeita.

Jos joskus kuitenkin havahdut lattialta sotkun keskeltä, itku kurkussa ja lego porautuneena reiteesi, älä huoli. Kaikilla meillä on niitä huonoja päiviä. Kyllä, myös naapurin Super-Seijalla vaikka se aina hymyileekin ja on mukava.

Tästä voisi päätellä, olemmeko kaikki välillä vähän taaperoita?

mökki

Hyvää viikonalkua kaikille!

4
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday