Joogahaaste just Sulle!

Joogailua pari vuotta harrastaneena se on varmaan yksi erikoisimmista lajeista. Monilla käsitys on aika väärä koko lajista että se olisi super tylsää ja osaan hengittää ilman ohjeitakin. Todellisuudessa se on itseasiassa ihan älyttömän haastavaa siihen pisteeseen asti kunnes löytää tasapainon. Tasapaino on avain kaikkeen sanoi joku joskus jossain ja oli muuten oikeassa!

Round

Itsehän en ole tunneilla käynyt missään vaan olen itse opetellut netin välityksellä eri opettajien ohjeistuksia katsellen ja tutkiskellen. Aloitin koko touhun tietysti hakemalla googlesta “The hardest yoga positions” ja ei muuta kun kokeilemaan. Kappas vaan, löysin itseni helvetinmoisesta solmusta olkkarin lattialta nenä poskella ja poski mustana koska ei tää ollutkaan niin iisiä.

Silta

 

Sitten aloitin “vähän” helpommista rakentamaan tätä hommaa ja pikkuhiljaa löytäen tasapainoa eri puolilta kehoa eri asennoissa. Huikea tunne lopunkaiken päästä ihan hulluihin asentoihin todella pienillä muutoksilla ja löytämällä vain sen oikean kohdan ja tasapainon.

Harrastin pienenä telinevoimistelua ja sillon meni spagaati jos toinenkin, sitten olikin varmaan yli kymmenen vuoden tauko ja vihdoin joku päivä painisalilla ajattelin että no kokeillaas. Ei lähelläkään. Joogan myötä tämäkin taito löytyi muutaman hassun viikon sisään uudestaan. Mikä auttoi? No, se että venytteli muutakin kuin henkseleitään.

Headstand

Huvittaa että tosiaan niin moni asia mitä ei ole jostain syystä saanut tehtyä tai ei muka pysty johtuu yleensä aina vaan ihan pienistä asioista, näkee vähän vaivaa enemmän jonkun asian eteen ja alkaakin tapahtua muutoksia. Joogasta on myös ollut erittäin paljon hyötyä brassijujutsun harjoittelussa, venyvyys ja kestävyys eri tilanteissa on kehittynyt huimasti.

Sidecrow

HUOM! Pieni haaste jokaiselle lukijalle ja muille bloggareille! Testatkaa jotain jooga-asentoa ja pistäkää kommenttia miten meni, olitko nenälläsi heti, pysyikö tasapaino ja kestikö hermot?

Esimerkkinä aloittelu-asentoja itselläni oli ”crow pose” ja ”bow pose”, näistä löytyy YouTubesta varmasti opetusvideot joten ei kun testaamaan!

Bow

Hyvää torstaita kaikille!

2
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday