Kesä ja kärpäset

Loma, tuo jokavuotinen tapahtuma jota me odotamme kuin kuuta nousevaa. Vitsailemme ja nauramme toisillemme kuinka kaverin lomat ovat taas peruttu ja silti hikipisarat otsalla tarkastamme ettei peruutusviesti löydy omasta sähköpostista.

1232

Huomisen jälkeen itselläni alkaa sitten Se paljon puhuttu loma, joka muuten vierähtää aina yhtä nopeasti ja on ohi ennenkuin huomaammekaan. Tästähän on aina hyvä aloittaa, jotta emme vain unohda että arki odottaa jo kulman takana!

Suomalaiseen tapaan kuuluu useimmiten manata asioita ennen kuin ne edes ovat alkaneet, myös ne hyvät asiat turmellaan hyvinkin nopeasti jos oikein vauhtiin päästään. Ihan varmasti sataa ja jos ei sada, niin varmasti palan auringossa. Vaikka en palaisi, olisi kalja edessäni aivan hirveän väljähtänyttä ja siellä lilluu kärpänen.

Se kärpänen ei ole mikä tahansa kärpänen, vaan se on laji nimeltään lomakärpänen.

Joka talvi kärpäset kaivautuvat koloihinsa, vetävät peiton korvilleen ja laittavat herätyksen soimaan 1.6. klo 9.00. Herätys saa parven erkaantumaan ympäri maailmaa ja ärhäkästi ne purevat kaikkia vastaantulijoita ja tartuttavat ruton tavoin koko kansan ulos paistattelemaan päivää.

Lomakärpänen usein ajoittaa puremansa juuri kesän alkuun, joten silloin töissä olevat saattavat saada erilaisia oireita. Näitä on esimeriksi pakottava tarve juosta yhtäkkiä ulos, kieriä toimiston matoilla luullen sitä nurmikoksi ja laittaa aurinkorasvaa viiden minuutin välein itseensä ja kaikkiin ympärillä oleviin ihmisiin.

123

Lomakärpäsiä on kolmea eri lajia. Baarikärpänen, Mässykärpänen sekä Aurinkokärpänen.  Ne valitsevat uhrinsa tarkkaan, useimmiten ihmisen ominaistuoksun mukaan. Valinnat usein miellyttävät uhria ja osuvat oikeaan.

Baarikärpänen nimensä mukaan tartuttaa ihmiseen pakottavan tarpeen päästä terasseille ja huurteisen ääreen. Mässykärpänen saa ihmisen syömään niin paljon herkkuja ja jäätelöä kuin sielu sietää, huono olo on historiaa. Aurinkokärpänen taas vie nimensä mukaan ihmisen päivästä toiseen käristämään ihoaan rannan lämpöön, rantasandaaleja ei voi ottaa jaloista pois ollenkaan satoi tai paistoi ja huurteisen sijaan juodaan aurinkorasvaa ja syödään hiekkaa.

Perhe, ystävät, urheilu, aurinko ja rannat, niistä on oma kesäni tänä vuonna tehty. Myös pieni ulkomaan reissu on varattu ja lentopelkoisena olen aloittanut jo valmistautumisen tiputukseen ja laskuvarjo on jo tilattu. Tästä myöhemmin lisää!

32323

Mikä kärpäslaji itseäsi tänä vuonna puri?

Hyvää Kesää kaikille!

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday