Listan kärkeen

… nimittäin elämäni typerimpien tekojen listan kärkeen meni tämä lauantai. Aloitetaanpa alusta niin ymmärrätte paremmin.

Eli Brasilialaisen jujutsun sm-kisat olivat nyt lauantaina. Valmistauduin reenaamalla ja syömällä niukasti jotta painoni putoaisi painoluokkaani varten. NOH… siinähän kävi sitten näin.

Viimeinen kuukausi on ollut hieman ressaava kaikintavoin ja sellaista se elämä välillä on. Oletin saavani painoni putoamaan, niin aluksi sainkin. Sitten kisaviikolla se alkoikin yhtäkkiä nousta, salaattia syömällä ja juomalla vettä. Vaihtoehtoni olivat perjantai-aamuna joko olla hyvin epävarma pääsystäni edes koko painoluokkaani tai sitten painonveto nesteiden avulla.

Vesi

No halusin olla varma että pääsen edes luokkaani joten ei muuta kun hommiin. Perjantai meni miniruualla joka sisälsi lähinnä pähkinöitä ja tummaa suklaata. Vettä join ilta 18.00 asti about sen 4.5L ja sitten lopetin. Yöllä ravattiin vessassa ja kirottiin hyviä valintoja.

Aamu valkeni ja vieläkin muutama sata grammaa liikaa. Eipä tarvinnut siis haaveilla vedestä saatika sitten aamupalasta. Matsini kuitenkin oli vasta iltapäivällä 14.00. No ei muuta kun kuuman suihkun kautta pakkaamaan viimeiset tavarat ja menoksi.

Kisapaikaille saapuessa olin 400g alle rajan. Proteiinipatukkaa naamariin ja tippa juotavaa. Katos vaan kello on jo sen verran että pitäisi lämmitellä. Ei huvita. Ei jaksa. Ei kiinnosta. Koko kisojen pointti vajosi johonkin paljastuneiden kylkiluideni väliin ja taistelutahtoni oli sama kuin laiskiaisella ja voimani kuin pehmolelulla.

Ottelun aika ja oloni on huono. Samanlainen olo kun menisit kuumeessa, krapulassa ja mahataudissa ottelemaan. No siltä se juuri näytti ja tuntuikin. Matsin alussa aivoni toimivat sen kymmenen sekuntia ja yritystä oli mutta sitten iski väsy ja otin nokoset. No ei ihan mutta melkein. Makasin, huohotin ja puolustin. En hyökännyt enkä jaksanut vaan yksinkertaisesti mitään.

Vaaka

Mitä jäi käteen? Positiivista että oli ystäviä ja perhettä mukana, oli hienoa nähdä muita tuttuja kisaajia. Negatiivista oli tämä kropalla pelailu joka pilasi täysin koko kisani. En suosittele kenellekään joka harrastaa lajia missä heti punnituksen jälkeen mennään ottelemaan. Ei kerkeä palautua eikä voimia ole otella. Kaikki järkevät ihmisethän tuon tajuaa jo ennen kun edes siihen ryhtyy. Mutta kun, mutta kun… selityksiä on miljoona.

Seuraavat isot kisat ovat ensi vuoden puolella. Aionko mennä? Tottakai. Aionko juoda ja syödä hyvin ja olla oikeassa painoluokassa? Ehdottomasti. Takaako se minulle voiton, mainetta ja mammonaa? Ei todellakaan. Se takaa sen että minä, pääkoppani ja oma kroppani olemme kaikki siellä tatamilla mukana ja tehdään parhaamme.

Hyvää sunnuntaita ja onnea kaikille kisoissa voittaneille! 💪🏻

2
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Avatar

    Harmi että kisat meni plörinäksi. Mutta joskus pitää oppia asioita kantapään kautta, jotta osaa seuraavalla kerralla tehdä parempia valintoja. Noihin BJJ-kisoihin ei ehkä kannata hirveästi vetää painoa, kun mennään puntarilta suoraa tatamille 😅 Lukkiksessa sentään saa tankata puntarin jälkeen jos vaan on aikaa 😊 Mutta nyt syöt kaikki kilot takas, lepäät ja sit vaan uutta putkee! Tsemppiä 🙂

    1. Avatar

      Joo niinpä, ainakin jäi ikimuistoinen opetus tästäkin paskasta. 😀 ! Viisaampana ainakin tän asian osalta seuraaviin kisoihin!! Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan ;D

Vastaa

Close Menu

Black Friday