Mykän rahan puhetta

Money, money, money, must be funny, RIGHT? Kaikki pyörii aina Rahan ympärillä, hän on suosittu ihan missä tahansa piireissä. Ihmiset yrittävät kaikin tavoin saada huomiota häneltä ja jos eivät sitä saa alkavat epätoivosesti hankkimaan sitä keinolla millä hyvänsä. Toiset hinkkaavat itseään häntä vasten, toiset rukoilevat ja kumartavat hänelle. Sitä rahan elämä on.

Rahan avulla pääset mihin vaan, hänen sivellään saat mitä tahansa ja voit olla kuka tahansa. Entäs tunteet? Ilon tunteen saa rahalla mutta surun myös. Miettiikö kukaan ikinä rahan tunteita? Häntä käytetään hyväksi jos on liian avoin ja hänet varastetaan heti kun silmä välttää.

Toisien rahojen elämä on ankeaa ja päivästä toiseen istuvat lukituissa tiloissa vaikka eivät ole tehneet mitään pahaa. Toiset pääsevät happihyppelylle ja joskus jopa lentävät ilmanhalki jos jonkun sormet lipeävät, mutta yleensä päätyvät takaisin haisevaan nahkalompakkoon etukortin ja lapsien kuvan viereen.

Nykyään on myös paljon sähköistä rahaa. Ne ankeriaat kulkevat salaman tavoin ympäri maailmaa päivät pitkät kirkastaen monen mielen ja toisinaan taas vetäen maton surkeiden alta. Sitä rahan elämä on.

Raha näkee kaiken. On kaunista ja upeaa mutta myös sairautta ja surua. Onko rikkaus olla rahan kaveri? Aina sanotaan että rakkautta ei rahalla saa. Mitä jos rakastut rahaan? Silloinhan saat rakkauden, rahan ja miljoona-maisemat. Sitäkö on onnellisuus?

“Raha puhuu.” Mutta kun eihän se puhu. Se on mykkä kuin Charlie Chaplin ja vaikka kuinka yrität avautua asioistasi se ei vastaa eikä lohduta. Se saattaa ostaa sinulle tavaraa, lohduttaako se? Jos sanoilla ei ole merkitystä ja materiaali on riittävä, tällöin ehkä se onkin mahdollista.

Saatat olla silti yksinäinen vaikka olisit rahan ystävä. Jos sinulla on rahaa ja saat sillä ympärillesi ihmisiä, hehän ovat rahan ystäviä, ei sinun. Jälleen kerran raha haali itselleen haaremin ja sinä jäit yksin. Onko sittenkin niin että rahan kaveruus ei ole rikkaus, jos se onkin kirous?

Mitäköhän raha sitten on mieltä meistä. Olemmeko me kaikki hänelle samanarvoisia vai onko köyhän kanssa mukavempaa, kun se oikeasti välittää ja pitää tärkeänä kun taas rikas voi heittää hänet pelikoneeseen tai niistää nenäänsä häneen koska vaan?

Lopunkaiken, raha on aika tylsää seuraa. Miettikää jos olisi materiaalien ja maksettujen ilojen maailma, jossa mikään ei tule ilmaiseksi. Köyhät kerjäävät, rikkaat tuhlaavat… mutta hetkinen… tuo maailmahan alkaa kuulostamaan aika tutulta.

Elämmekö kaikki jo nyt siinä?

Tarinaa loppuviikosta!

3
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday