Pelottaako?

Hieron täällä käsiä yhteen kun pääsen vihdoin mussuttelemaan lempiaiheellani! Mä olen siis aina ollut hulluna kauhuleffoihin ja muutenkin kaikki karmiva ja pelottava on lähellä suurta, verta sykkivää sydäntäni. On ihmisiä jotka eivät usko mihinkään ja ei vaan kiinnosta tuon taivaallista, sitten on näitä ihmisiä jotka uskovat kaiken mitä kuulee ja epäilevät jokaisen äänen olevan vähintäänkin ennen talossa asunut ihminen rajan takaa. No, mä olen tää jälkimmäinen kertaa viistoista ja mieheni on taas tuo ensimmäinen versio, joten joskus saattaa olla hieman kestämistä.

Ja kyllä, kävin nämä postauksen kuvat ottamassa autiossa talossa jossa jännityksen kohteina oli lattiassa ammottavat reiät ja onko takanani joku- hetket.

Kummitukset, aaveet, nuo valkokankaissa pyörivät paskiaiset. Elokuvat ja sarjat ovat saaneet päähämme iskostettua että ne ovat pelottavia ja vihamielisiä olentoja jotka jääneet menneisyyden vangiksi pyörimään johonkin kaukaisuuden ja meidän maailman välimaastoon. Mikä tekee niistä sitten niin pelottavia jos ne ovat vain energiaa, eihän ne ole edes fyysisesti läsnä? Meillä maan matosillahan tämä on toisinpäin että ollaan fyysisesti läsnä mutta henkisesti olemme elektroniikan pauloissa. Kumpi sitten on parempi? Onhan se ihan kiva elää mutta jos kuolleetkin ovat enemmän henkisesti läsnä niin miten meillä oikeasti menee?

Kaikki on varmasti kuullut näitä vanhoja kummitustarinoita mummoilta ja mammoilta. Naapurin setä oli ikkunassa vielä kuolemansa jälkeisenä päivänä nortti huulessa ja vintinportaita pitkin kuuluu askelia alas ovelle asti ja kun se avataan siellä ei olekaan ketään. Mitäköhän sitä tekisi jos oikeasti näkisi tai kokisi jotain yliluonnollista? Tervehtisitkö reippaana ja keittäisit kaffet vai lähtisitkö karkuun pää kolmantena jalkana? Kirjaimellisesti?

1800-luvulla oli normaalia ottaa post mortem- kuvia, jotka muuten on hurjan pelottavia koska me nykyajan tallaajat näemme kuolleita vain leffoissa tekoveren peittämänä. Silloin ennen osa omaisista jopa pesivät, valmistelivat ja asettelivat vainajat kotona siihen missä kuvat otetaan, no big deal. Asiat osattiin käsitellä koska oli pakko. Nykyään kun joka asiaan on asiantuntija joka tietää ja taitaa tehtävän kun tehtävän ja meidän ei tarvitse kohdata epämiellyttäviä ja pelottavia asioita. Osataanko me kohta mitään ja pelätäänkö me kohta omaa peilikuvaammekin?

Silloin kun oltais 1800-luvulle menty tulevaisuudesta näyttämään nykyajan kauhuleffoja “kummituksineen” olisi ihan varmasti tarjottu vuosisadan naurut koko porukalle. Muovinaama Michael Myers kun olisi siihen aikaan kävellyt kadulla vastaan veitsensä kanssa olisi hänet neuvottu suoraan takaisin keittiöön pilkkomaan tomaatit loppuun ja manaajasta tutun pikkulikan suu olisi pesty saippualla ja simputettu niin että tuntuu.

Ensimmäisiä lyijykynä-töitäni.

Pellet on muuten myös pelottavia. Miksi helvetissä ne muuten on pelottavia? Nehän on PELLEJÄ?! Niiden tarkoitus on olla hauskoja ja hölmöjä hassuttelijoita jotka tulevat lapsien synttäreille vääntelemään ilmapalloista autoja ja kainalostaan pieruja.  Sirkus, nuket, karnevaalit? Pahenee vaan.

Iso värikynätyö parin vuoden takaa.

Miksi nämäkin “hauskat” asiat ovat kaikki pelottavia? Jos kävelet yöllä pimeällä kujalla ja vastaasi tulee pelle joka hihittelee ja puhaltelee palloja, reaktio: jalat alle ja kiljuen karkuun. Entäs jos vastaasi matelee maassa örisevä 50-vuotias mies, kauna ja ring ei ole mitään verrattuna miehen murinaan ja liikehdintään. Ainoa reakio: “Ja taas naapurin ukko vetäny hirveet muusit, eikö sen akka pidä sitä yhtään aisoissa” ja kävelet ohi kun ei mitään olisi tapahtunut.

Eli kaikki mikä ei siihen hetkeen ole normaalia, on pelottavaa. Nukkeja ja lapsia käytetään myös paljon kauhuleffoissa, jostain syystä kaikesta viattomasta tehdään pelottavaa. Kontrasti? Se sen on oltava mikä tekee näistä yhtälöistä niin pelottavia ja friikkejä.

Juurikin aloin suunnittelemaan omia 30v. synttärijuhliani jotka pidän helmikuussa. Jos unohdetaan se fakta että musta tulee vanha pieru ja kriiseilen seuraavan vuoden, niin niistä tulee varmasti aikamoiset juhlat. Teemana tietysti creepy carnival. Pelottavat pellet ja elävät nuket täältä tullaan!

Erittäin pelottavaa keskiviikkoa kaikille ja tarinaa luvassa loppuviikosta, lue jos uskallat.

P.S. Katsoitko jo sänkysi alle? Siellä saattaa olla joku…

2
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday