Peruskursseilua

Viimeksi kun olin peruskurssilla oli vuosi 2014 marraskuu. Oli kylmä ja pimeä ilta ja ajoin puntti tutisten kantolan teollisuusalueen läpi etsien pientä salia nimeltä F4sport. Lukkopainin peruskurssi oli alkamassa ja ajattelin että voi helvetti mitä jos joudun vaikka painimaan jonkun miehen kanssa tai entä jos joku vaikka pieraisee ja sali hiljenee kuin kirkko sunnuntaisin? Mitä teen jos painin ja katseet kohtaavat, kiusallinen hetki on käsillä, herranjumala mitä ihmettä teen sitten?!

Tällaisia mietintöjä oli päässä silloin aloittaessa lajia. Ainahan on jännittävää aloittaa jotain täysin uutta ja sitä ei oikeastaan voi helpottaa millään muulla kun Niken kuuluisin sanoin ”Just do it.” Menee, tekee ja avot, ongelma ratkaistu.

Crossfitin peruskurssi alkoi viime kuussa ja minä ja mieheni vedettiin tennarit jalkaan ja mentiin kurkkaamaan mitä tuleman pitää. Hauskaa on ollut ja kokoajan ymmärtää lisää kuinka paljon tekniikat ja pienet asiat tekee kokonaisuuden. Painonnostossakin yllätyin kuinka suuri merkitys on sillä missä kohtaa se tanko on ja kuinka päin kädet ovat.

Köysi

Leuanveto. Se on muuten yksi perkele. Rimpuiltuani ilman kumilangan apua minuutin kiskoen itseäni ylöspäin ilman liikahdustakaan ja katkaisten varmaan viisi suonta otsaltani ymmärsin tarvitsevani vielä nauhan avukseni. Kyllä, välillä on hyvä muistaa ettei kaikkea osaa ekalla kerralla vaikka niin haluaisi. Mutta pikkuhiljaa jokainen osa-alue alkaa kulkemaan paremmin ja paremmin.

Painonnosto ei ole ikinä ollut oikein se mun juttu, en tiedä miksi. Nyt sitä tehtyäni huomaan kuinka kehittymisen ja osaamisen tahto on kasvanut. Vaikkakin toki vielä tämän kanssa on ne isoimmat haasteet ja jotenkin pää taistelee vastaan et tuleeko tästä nyt mitään, nostankohan taaskaan oikein ja saatana ku on rankkaa. Joka kerran jälkeen on silti hyvä fiilis kun jotain onnistuu aina vähän lisää.

Painot

Paini ja Crossfit ovat kyllä täysin eri maailmat ja hyvä niin. Juuri tällaisia ehkä itse kaipaakin jossa kontrasti on suuri ja lajit silti ruokkivat fyysisyydellään toisiaan jolloin molemmista on älyttömästi hyötyä kuntoni ja pääkopan kannalta.

Sali

Aikoinaan kun aloitin jenkkifutiksen oli sekin ihan kamalaa. Muistan sen kuin eilisen kun hyppäsin silloin tuntemattoman likan, nykyään hyvän ystäväni Merlen kyytiin jonka kanssa suuntasimme yhdessä kohti reenejä Nokialle. Tunnin ajomatka tuntui ikuisuudelta ja noustessani autosta pois perhoset mahassani tekivät u-käännöksen ja yrittivät kaikin voimin kääntää minua ja ruhoani takaisin autoon. Muistan myös monta kertaa sanoneeni matkalla että tulin vaan vähän katsomaan ja ainakin nyt sivusta seuraamaan. Merlen ilmeestä pystyi nopeasti päättelemään että tuo oli päivän vitsi ja reeneihin tullaan reenaamaan.

Menin, reenasin, juoksin ja kaatuilin. Pelko ja jännitys vaihtui iloon ja innokkuuteen uudesta lajistani, uusista kavereistani ja itsensä ylittämisestä.

Tsemiä

Päivän opetus on että jos mietit jotain mitä haluaisit tehdä, lopeta miettiminen ja TEE SE ! =)

5
Jaa:

This Post Has 4 Comments

 1. Avatar

  Ihanaa, kun sulla on intoa kokeilla noin paljon eri lajeja!! 🙂 Ehkä itsekin vielä joskus, nyt treenit pyörii vaan siellä omalla tuoreella salilla ja sen lisäksi vielä tään pallomahan ympärillä. 😀 🙂

  1. Avatar

   heh juu on kyllä aina yhtä jännää aloittaa jotain uutta mutta sitten yllättyy positiivisesti yleensä aina! =D Mä kadehdin sun pallomaha-treeniä, meikäläinen makasi tuossa vaiheessa sipsien kanssa sohvalla. =D

 2. Avatar

  Joskus on kiva kokeilla ja tehdä jotain ihan erilaista. Pitäisipä itsekin tehdä jotain muuta kun sitä salitreeniä…

  1. Avatar

   Kannattaa kyllä! Mistä vaan uudesta saa varmasti aina jotain irti itselle! =)

Vastaa

Close Menu

Black Friday