Petollinen peilikuva

Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin. Tai rumin. Vai millainen? KERRO!

Nykyaikana sanotaan, että kaikki asiat tehdään muiden silmin. Ympäröivälle kansalle tarjoiltuna kuvan kautta tai sähköpostitse, paperiversiot ovat menneisyyttä.

Mikään ei ole enää omaa ja kaikki halutaan jakaa. Varsinkin nyt, kun näymme niin kauas. Ottamalla selfien kotona sohvalla, voi toisella puolella maapalloa oleva facettaja katsoa sen ja jopa reagoida siihen.

Katsommehan itseämmekin vain peilin kautta. Emme edes näe itseämme muuta kuin “toisten silmin”. Peilikuvana. Ainahan sanotaan että peilikuva vääristää, joten miten voisimme ikinä oikeasti nähdä itseämme yhtä hyvin kuin muut näkevät meidät?

kuva

 

Kun kuulet oman äänesi videolla ihmettelet, kuulostanko oikeasti tuolta? Pelottavaa kyllä, mutta sehän tosiaan olet ainoa sinä, jota on olemassa. Kaikki muut kuulevat sinut niin, etkä edes tiennyt sitä ennenkuin näit ja kuulit videon. Vaikka olet ollut sinä jo koko elämäsi.

Kuka siis tuntee kasvosi, eleesi ja äänesi paremmin, kuin sinä itse? Kaikki muut ympärilläsi. Läheisesi, ystäväsi, jopa tuttusi ja muutaman yön juttusi tietävät kasvoistasi ja äänestäsi enemmän kuin sinä itse.

Maailmalle ympärilläsi, ihmisille ja läheisillesi antama kuvasi olet sinä. Voit muokata sitä niin paljon kuin haluat, voit hioa siitä timantin tavoin kiiltävän ja kauniin, mutta ketä varten kaikki on?

Ajatukset, tunteet, hyvä olo. Ne ovat meidän, niitä ei kukaan muu näe kuin sinä. Ulkokuori ja tapahtumat sen ympärillä ovat hyvinkin rajoitteisesti suunnattu ikinä itsellesi. Toisaalta, muiden reaktiot meihin aiheuttavat tunteita ja ajatuksia. Hiuksesi ovat hyvin, silmäsi ovat kauniit, kuka nyt ei kohteliaisuuksista tykkäisi.

Tarkoittaako tämä sitten oikeasti sitä että kaikki mitä ikinä teemme onkin muita varten? Vai lopunkaiken vain itseämme varten, jotta tunnemme olomme mukavaksi ja hyväksytyksi?

Onnellisuus on lähtöisin meistä itsestämme ja välillä on hyvä olla katsomatta peiliin, se voi vääristää.

Kärpänen

Positiivista viikkoa kaikille!

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday