Rasvatut oravanpyörän ketjut

Mä olen lomalla. Lomalla arjesta, oravanpyörästä joka pyörii niin kauan kuin orava sitä polkee. Me perheelliset oravat, osaammeko me enään rentoutua? Tai siis pystymmekö edes, kun päiväkodin sijaan lapsi onkin kotosalla ja pyörän sijaan orava polkeekin lattiaa?

Kun aamuisin astut konttorin viileyteen ja rauhallisuuteen kodin kaaoksen sijaan, välillä pakko myöntää että sitä pyörää on kivempi polkea kun lattiaa. Mutta vaikka kuinka rasvatut ja öljytyt olisi oravanpyörän ketjut, ne myös lähtee välillä paikoiltaan. Tällöin on aika loman.

Loma? Kenelle mikäkin sopii, toiset makaa ja mässää, toiset petaa ja prässää. Jos loman tarkoitus on saada ajatukset muualle töistä ja arjesta, sehän onnistuu. Pois silmistä, pois mielestä, eikö niin? Itselle tähän asti se on koostunut painista, mökkeilystä, ystävien seurasta sekä uimisesta.

Me käytiin Puuhaamassa viime viikolla. Vuosien ajan olen ajanut siitä ohi miettien, vielä joku päivä pääsen joutsenveneisiin, vielä joku päivä. Se päivä oli nyt ja polkimet ja ohjaustanko tuntui kuin omiltani, vanha joutsen jaksoi ja painoi kuin viimeistä päivää! Meidän uhmainen pikkumies maustoi päivän hyvinkin hurjalla asenteella ja välillä väännettiin kättä milloin mistäkin.

Päivän polttavimmat kriisit olivat että miksei liukuputkea voi kiivetä ylöspäin vaikka muut laskevat sitä alaspäin, miksi ei tonne vaan tänne ja miksei ihmiset syö jäätelöä aamupalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Mutta tulipahan käytyä.

Uhmamies vaihtoi vapaalle meidän seurasta yhdeksi yöksi ja lähti mummin ja vaarin kanssa mökille ja me pidimme ensimmäistä kertaa ystävillemme rapujuhlat. Rapujen avaaminen oli mielenkiintoista, mutta niin oli myös flossaamisen opettelu ja pieni painiharjoitus takapihan nurmella. Siitä on kunnon rapujuhlat tehty.

Sisäinen luontokuvaajani heräsi myös näin loman äärellä ja mökiltähän löytyi jos jonkinmoista hiihtäjää ja maisemaa. Tässä kuvia!

Pörriäinen.
Rock-kota.
Hämähäkin tuotoksia.
Satamassa.
Laiturin alla majailevat sala-asukit.

Loppuviikosta raha-tarinan toinen osa.

Hauskaa keskiviikkoa kaikille!

2
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday