Jouluhulluus

Ens kuussa on joulu, ja silloin meidän perhe suuntaa mun isälle talven ihmemaahan eli lappiin! Nyt taas se kuuluisa jouluhulluus on alkanut vallata pikkuhiljaa ihmiset ja meidänkin lähipiirissä on yks hullu joka yhtenä vuonna osteli ensimmäisiä lahjoja jo kesäkuussa.. (tunnistat varmaan itses :D)

 

Me ollaan mun sisarusten kanssa jo useampana jouluna sovittu, ettei osteta lahjoja kun vaan lapsille. Ja nyt tätä samaa noudatetaan myös muiden kanssa. Lahjojen antaminen ja ostaminen on toki ihanaa, mutta jos ostais koko lähipiirille niin olis kiva saada omasta paketista lottovoitto.:D Joten meidän toimesta pukinkonttiin lähtee lahjat ainoastaan sisarusten lapsille ja kummilapsille. Omille ostetaan ihan vaan jotain pientä ja vauvalle välttämättä ei vielä mitään.

En koe joulussa tärkeimmäksi lahjoja, enkä halua opettaa sellasta perinnettä myöskään lapsilleni. (lapsuuden jouluistakin ne on ihan muut jutut kun lahjat jotka on jäänyt mieleen)
Musta on jotenkin inhottavaa seurata kuinka lapset tappelee keskenään siitä “kuka sai eniten paketteja” tai “kuka sai parhaimman lahjan”.. Ihan kun tässä maailmassa tärkeintä olis vaan materia.

Joo, lapset on lapsia ja blaa blaa…

Haluan tehdä lapsille joulunodotuksesta taianomaista ja jännittävää aikaa. Kertoa kuinka tontut katselee, tehdä ikkunan alle tontun jälkiä, käydä ihastelemassa jouluikkunoita (Tän muistan itse omasta lapsuudesta ihan ykkösjuttuna!), kuunnellaan niitä ärsyttäviä joululauluja, avataan aamupalan jälkeen joulukalenteri, koristellaan kotia ja kuusi, leivotaan pipareita ja torttuja, syödään hyvää ruokaa ja ennenkaikkea vietetään monta päivää perheen ja läheisten kanssa ja nautitaan tunnelmasta ja kiireettömyydestä.
Ne lahjat on vaan pieni kiva extra, ja niidenkin kohokohtana joulupukin saapuminen.
Lapsuudessa aattona oli ihan parasta odottaa isin kanssa ikkunassa koska pukki tulee, ja voi sitä ihmetystä ja selittelyitä kun se kerran kaarsikin kadunvarteen autolla. 😀

Tänä vuonna aion myös tehdä meille tonttuoven! Kuulin siitä ekaa kertaa tänään @pikkuvanilja instagramista, ja on ihan pakko ottaa toteutukseen.
Se on siis pieni ovi, joka laitetaan kotona jonnekkin lattianrajaan ja sen tarkoituksena on luoda lapsille satumaista tunnelmaa joulukuuhun kun löytää oven ja huomaa että tonttu on muuttanut kotiin! Eikö ookkin ihana ajatus? Toivottavasti joku muukin saa tästä kivan idean kotiin<3

Miten teillä valmistaudutaan jouluun? Ja löytyykö sieltä jouluhulluja? 

-Jonna<3-

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday