Bangkok Home

Ennenkuin pääsen "arkisiin" lörpöttelyihin niin lupasin aikaisemmin kuvia uudesta kodistamme. Oon aika kova unohtelemaan asioita, joten parempi hoitaa alta pois! Asuimme siis alkuun ystäväni sukulaisasunnossa lähellä Bangkokin keskustaa Sukhumvit roadilla. Kävimme sieltä ensimmäisinä kertoina koulussa orientaatiopäivillä. Sieltä koulumatkaa kertyi meille ensimmäisenä päivänä ajassa reippaat 2 tuntia. Seuraavana päivänä 1,5h, kun tiesimme jo hieman minne päin tulee mennä. Mutta matka oli aivan liian sekopäisen pitkä. Päivästä tuhlaantuisi aina n.3-4h pelkkään matkustamiseen. Junat ja bussit olivat täpötäynnä. Ihmiset saivat vetää vatsansa sisään, että mahtuivat junaan, kun ovi sulkeutui. Hullua! 

Kamat kasaan ja menoksi

Kamat kasaan ja menoksi

Hei hei vanha koti ja kattomaisemat! Nokka kohti uutta luukkua.

Hei hei vanha koti ja kattomaisemat! Nokka kohti uutta luukkua.

Siinä siis se suurin syy miksi päätimme oikeastaan heti ensimmäisenä päivänä, että meidän tulee muuttaa! Aloimme etsimään asuntoja koulun läheltä. Kävimme yhdessä mestassa, jossa vaihtari kavereitamme asuu. Etsimme kolmiota, koska meitsin ukko on ensi kuussa rantautumassa myös tänne, joten yksiöt kävisivät turhan ahtaaksi meille. Tuossa ensimmäisessä paikassa ei kolmioita ollut laisinkaan, joten se jäi sitten vain ajatukseksi jäädä siihen. 

Nykyinen kotimme olikin sitten oikeastaan jo seuraava mitä tulimme kurkkaamaan. Oltiin kuultu paikasta huonoa palautetta. Mitään erittelyä palautteelle ei ollut ja paikka jäi melkein jopa kurkkaamatta vain sen takia, että joku oli sanonut, että ”ei kannata mennä sinne, huono paikka”. 

Meidän onneksi tulimme kurkkaamaan. Tämä on aivan unelmakoti, ainakin mun mielestäni! Täältä löytyi meille kahden makuuhuoneen asunto. Kodista löytyy makkareiden lisäksi parveke, kunnon keittiö (paitsi uuni, tosin en ole nähnyt missään täällä uunia…), valtava olouhuone ja kaksi vessaa! Judith sai huoneen, jossa on oma vessa, joten mä sain ikkunahuoneen. Rakastan tätä ja viihdyn täällä mainiosti. Voi sanoa, että ihana olla kotona! Asunnon lisäksi hintaan kuului uima-allas alue, kuntosali ja netti. Sali on tilava, mutta täynnä näitä ”tällä yhdellä laitteella voit tehdä kaiken –laitteita” ja Tatun sanoja lainaten, hieman kämänen. Hintaa asunnolle n. 650e/kk. Tämän kun jakaa kolmeen osaan, niin hirveästi ei jää per nekku. Sähköstä ja vedestä maksamme erikseen käytön mukaan tietenkin.

Tässä hieman kuvamaistelua meidän opiskelijaluukusta.

Ikkunasta voi katsella auringonlaskun

Ikkunasta voi katsella auringonlaskun

Mun huoneeni

Mun huoneeni

Saimme myös henkilökunnalta vanhojen vaihto-oppilaiden keittiövälineitä, kuten kattila, paistinpannu, lautasia jne. Joten onneksi ihan kaikkea ei tarvinnut itse ostaa. Tähän asti ainoa ongelma on ollut hieman tökkivä netti, minkä piti olla supernopea ja megalaadukas, josta kekään ei ole ikinä valittanut. Voi tietenkin olla, että myös käyttäjässä on jotain ongelmaa tai vaadin liikaa. Mutta muuten olen ollut tai olemme olleet tosi tyytyväisiä tähän asti paikkaan. Toivottavasti kaikki menee loppuun saakkakin hyvin, mutta uskon, että se on myös omasta asenteesta ja tavoista kiinni. Tähän asti voin kyllä suositella The Plim Placea myös muille.

Ei kannata uskoa vain sitä mitä kuulee, vaan nähdä ensin omin silmin ja sitten muodostaa oma mielipide.

-K