Hei me rakennetaan!

Vanhemmat lukijat tietävätkin jo, että rakennamme Sampan kanssa tällä hetkellä ensimmäistä yhteistä kotia. Ja kun sanon rakennamme tarkoitan todella kirjaimellisesti tuota sanaa. Normaalisti tänä päivänä ihmiset puhuvat hieman vääristävästi. Koska kun jengi sanoo rakentavansa taloa, he yleensä tarkoittavat, että tilaavat talopaketin ja valitsevat sinne kaakelit, seinien värit ja parketin…

Heti tähän yleisimpään kysymykseen vastaus:

Kenen talopaketti tämä on?

Vastaus: Ei kenenkään. Talopaketin nimi on “Katan ja Sampan talopaketti”, eli totally home made and planned. Suurimman suunnittelun (minkälainen ja näköinen, pohjaratkaisut) takana istuu emäntä ja itse työn takana seisoo jykevästi talon isäntä. Molemmat toistemme oikeina käsinä.

Me siis teemme tätä oman työmme ohella, joten päivät venyvät helposti 16 tuntisiksi työpäiviksi joka päivä. Eli tämä on hieman tälläistä iltaharrastamista meille. Ostimme n.5000m2 tonttimme viime vuoden jouluna. Meillä on tontillamme vanha hirsimökki, jonka saimme sovittua kauppaan mukaan. Siirsimme tämän tontin nurkkaan ulko-puusauna rakennukseksi, jotta voimme rauhassa laittaa taloon sähkösaunan. Lisäksi hirsimökki toimii hienosti vierasmajana, jos väkeä eksyy enemmänkin kylään, eikä talon neliöt meinaa riittää. Mökin purkasimme kokonaan ja siirsimme hirsi hirreltä uuteen paikkaansa. Mökkiä ei voinut siirtää tiilipiipun takia kokonaisena, siksi purimme sen kokonaan. Kaiken muun oikeastaan rakensimme sitten uudestaan. Lattian, katon, saunan, piipun. Piippuun tosin puhdistimme vanhat tiilet ja entisöimme ikkunat, ovet ja takan, jotta pystyimme hyödyntämään myös niitä.

Entisöimme ikkunoiden, ovien ja piipun lisäksi myös vanhan kiukaan. Nykyään se tarjoaa yhdet parhaimmista löylyistä missä olen istunut.
Uusi sauna oon tehty omasta haavasta. Käytetty sahalla ja lauteet ovat itse höylätty ja hiottu .

 

2016 marraskuussa olemme aloittaneet jo talon osalta paperityön ja suunnittelun. Koska meillä ei itsellä ole taitotasoa eikä myöskään lupia piirtää ohjelmilla kuviamme, käytimme tietenkin luvanvaraisia suunnittelijoita. Pohjaratkaisu on kuitenkin itse suunniteltu ja pian näemme kuinka penkin alle meni, vai menikö sittenkään. Alkuvuoden eli n.tammikuusta kesäkuuhun hengailimme paljon tontilla asuntovaunussa. Vietimme paljon aikaa tontilla suunnittelun takia. Minne päin aurinko laskee, entä nousee? Miten päin haluamme talomme, ikkunat jne…

Suunnittelun pohjana toimi tietyt asiat joita halusimme talolta. Halusimme avaraa ja valoisaa. Korkean olohuoneen isoilla ikkunoilla, sekä ihanan aamuauringon koskettavan aamuisin makuuhuonettamme. Ja tottakai naisena toivoin saavani ison läpimentävän vaatehuoneen. Ulkopuolelta kauniin valkoisen leveän paneelin ja mustat ikkunat.

Mieheni siis rakentaa ammatikseen puuelementtejä ja minä olen koulutukseltani mestari ja työskentelen myös onnellisena omalla alallani.

Itse talon rakentamiseen lähdimme ajatuksella, teemme kaiken itse minkä vain voimme, pystymme ja osaamme.

Siksi projekti vie paljon aikaa ja energiaa vapaa-ajoistamme ja rajoittaa menojamme ja voimavaroja. Tämä siis selittää sen miksi en yksinkertaisesti vain kerkiä suunnittelemaan urheilullisia tavoitteita juuri nyt.

Typistettynä kesä pyörähti käyntiin maanrakennuksella, vesi ja viemärilinjoilla, joka osottautui tällä tontilla hieman isommaksi työksi mitä oletimme. Normaalisti kun tontit ovat tänä päivänä noin 500-800 m2, niin meillä tosiaan on se 5000 m2. Tästä jatkoimme perustuksilla, eli anturan muoteilla ja sen valamisella, sekä sokkelien muuraamisella. Sisäpuolen täyttöjen jälkeen pystyimme valamaan autotallin ja kylmän varaston lattian sekä muuraamaan talon kantavat seinät sekä hitsaamaan pilarin paikoillensa.

Samaan aikaan teimme kaikki elementtimme, jotta pääsimme jännittämään tätä hetkeä! NOSTIMME VIHDOIN TALOMME PYSTYYN! Kokosimme 2 kerroksinen ihana valkoisen puutalomme, mustilla upeilla isoilla ikkunoilla ja autotallimme yhteen, kuin palapelin. Myöhemmin saamme vielä kylmän varaston ja katoksen pihaan, kun vain kerkiämme ne tekemään. Noita päiviä oli odotettu, vihdoin näimme kun talo muuttui paperilta ihan oikeaksi eteemme! Taas on yksi iso askel projektissamme mennyt eteenpäin.

Hieman vielä sisäkuvaa tältä hetkeltä.

 

Tätä onnellisuuden määrää ei osaa sanoin kuvailla. Tästä tulee niin paljon hienompi mitä osaan edes kuvitella!

Viimeisimpänä ja tärkeimpänä haluan ja haluamme yhdessä kiittää kaikkia ketkä ovat auttaneet meitä jo tähän asti! Toiset enemmän ja toiset vähemmän, mutta kuitenkin apu on aina apu. Sen merkitystä ei voi sanoin kuvailla. Kiitos! Kiitos varsinkin pystytykseen osallistuneille. Olen niin iloinen, että talo tuli pystyyn ja hei nolla tapaturmalla! 😀

-K

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday