Ihana vai stressaava joulu

Meitä taitanee olla muutamanlaisia ihmisiä joulun suhteen. On niitä ketkä nauttivat joulusta ja kaikesta siihen liittyvästä. Lahjojen suunnittelusta, ostamisesta ja askartelusta. Kaupoissa ja radiossa loka-marraskuussa alkavasta joululauluista ja fiiliksestä. Koti on täynnä tonttuja ja jouluhärpäkkeitä ympäriinsä ja joulusiivo on tehty jo 3 kertaa ennen joulua. Joulua odotetaan kuin kuuta nousevaa.

Sitten on niitä ketkä stressaavat, että joulu on täydellinen. Kaikki pitää olla tip-top, kun se perhe ja ystävät tulevat. Lahjoja stressataan, että kaikille löytyy hyvä lahja ja tykkäähän varmasti saaja siitä. Jouluruoka, sitä pitää olla niin paljon, että sitä syödään vielä seuraavana vuonnakin. Kiire kiire kiire stressi stressi ja kiire. Koko aika on kiire ja stressi painaa päälle.

Ja sitten taas on niitä, jotka palaavat kaupasta migreenin kera, kun joulua ei tunnu pääsevän mihinkään tai mitenkään karkuun. Ne ketkä menettävät hermot joulun ylenpaattisesta sekoilusta ja joulu ruuhkista. Ne ketkä hommaavat vain pakolliset lahjat tai sitten ei ollenkaan. Kunhan tämä typerä jouluhössötys vain loppuisi.

Joulu voi olla joko ahdistava tai stressin tuoma loma, tai sitten se voi olla kauan odotettu rauhoittumisen aika, oikea loma jolloin saa rentoutua ja nukkua. Sinä itse päätät siitä.

 

Tapoja selvitä joulusta ilman stressiä ja ärsyyntymistä:

Päätä, että joulu on rauhoittumisen aikaa, jolloin käytät aikaa rentoutumiseen ja lepäämiseen

Suunnittele jouluvalmistelut ajoissa, ettet joudu viimeisiin ruuhkiin matti myöhäisten kanssa

Muista, että lahjoihin ei tarvitse tuhlata yhtä tiliä. Muistaminen on tärkeintä

Tee joulun asioita, joista nautit

Ulkoile, se virkistää

Vietä aikaa läheistesi kanssa, pelatkaa esimerkiksi lautapelejä

Siivoa koti jo ennen lomia, laita tuoksukynttilöitä ja lue kirja, jota olet jo pitkään suunnitellut lukevasi

Ota ilo irti lasten jouluriemusta. Se on tarttuvaa!

Pidä itsestäsi huolta, käy saunassa, tee kasvohoito, hoida itseäsi ja kauneuttasi/komeuttasi

Naura, nauti, hymyile, anna läheisyyttä, lepää

Syö hyvin sellaista ruokaa mistä itse nautit. Älä stressaa, että joulupöytä pitää olla niin suuri, että sitä pitäisi syödä vielä seuraavanakin vuonna.

 

Lapsuudessa joulu on aina ihanaa aikaa, pukki ja lahjoja, itseasiassa koko joulu tuntuu taialta. Itsellä joulu muuttui ajan mittaa ärsyttäväksi ajaksi. Inhosin oikeastaan koko talvea. Kylmää, lunta, talviurheilua, joulua. En pitänyt mistään.

Mutta nykyään olen oppinut nauttimaan tästä kaikesta ja varsinkin joulusta. Olen oppinut, että joulun aika voi tuntua taialta vanhempanakin. Odotan innolla joulua ja sen tuomaa rauhaa. On ihana antaa muutama paketti kaikkein läheisimmille ja nähdä se onnellisuuden määrä. On niin ihanaa, kun kaikki pysähtyy hetkeksi rauhoittumaan, lepäämään ja hiljentymään. Itse en jaksa sitä ruoka häsäämistä, mutta olemme jo pitkään perheemme kanssa pitäneet joulun nyyttärimeiningillä.  Kannattaa kokeilla, se helpottaa kaikkien taakkaa. Kaikki tuovat jotain ja siten osallistuu jouluun. Tänä vuonna lähdimme karkuun lumiseen pohjoiseen viettämään joulua. Laskettelemme, nukumme, syömme hyvin ja pidämme hauskaa läheistemme kanssa. Meille tämä oli ehkä ainoa oikea ratkaisu, jotta pääsimme taloprojektiamme oikeasti karkuun eikä voida livahtaa sinne heti puuhastelemaan tilaisuuden tullen. Sitä paitsi täällä on niin kaunista, että ei kylmä haittaa. Kyllä silmä lepää tässä talvisessa satumaassa.

Joulu voi olla oikeasti rentouttavaa lomaa, jos vain niin itse päättää. Välttämättä ei tarvitse hommata mitään lahjoja tai tehdä mitään erityistä ruokaa. Voi vain nauttia ja rentoutua.

Ihanaa ja rentouttavaa joulua kaikille! Rauhoittukaa ja levätkää. Joulu on ihanaa aikaa, jos vain haluaa niin.

Piirrettyjä,

hyvää ruokaa,

ulkoilua ja saunomista,

perhettä, lapsia ja naurua,

rakkautta,

itsensä hoitamista,

suklaata ja muita joulu herkkuja,

naurua ja pelejä,

nukkumista,

elokuvia,

siitä on minun jouluni tehty.

 

-K

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday