Lomaa vai arkea?

Emmä oikeen oo sisäistänyt asiaa, että tuun viettään 2016 vuodesta puolet Thaimaassa. Kun tulin tänne niin en tullut millään lomafiiliksellä. Lähinnä helpottuneella mielellä, että pääsin kotoa Suomi arkea karkuun. Otin upouuden tyhjän kalenterin mukaan, joka on rehellisesti vieläkin tyhjä. Jo Suomessa lentokentällä unohdin oikeastaan päivän ja kellon ajan. Olo oli helpottunut.

Suomessa viikkooni kuului päivä opiskelu Hämeen ammattikorkeakoulussa keskimäärin 2-4 päivää viikossa, sekä työskelentely JM Suomella lähes aina kun en ollut koulussa. Matkustin töihin Hämeenlinnasta Espooseen työmaalle tai konttorille. Mutta pystyin tekemään myös etätöitä kotoa, esimerkiksi laskemaan materiaalikustannuksia kerrostaloon tai auttamaan hankintayksikköä. Tein tämän työn lisäksi myös lentopallotuomarina töitä lähinnä naisten liigan rajalla, sekä kävin Opteamin kautta välillä Tokmannilla töissä. Opiskelun ja töiden lisäksi tosiaan reenasin. Kävin 2-3 x viikossa pelaamassa Toijalassa lentopalloa naisten 2- sarjassa. Eikä tämä tähän jää, vaan tietenkin punttireeni kuului arkipäivääni 3-5x viikossa. Tätä vaihdeltiin Tatun kanssa tai no yritettiin löytää kultaista keskitietä noiden mun menojeni kanssa. Näin kun tän sanoiksi pukee, niin kauhistuttaa itseäniki hieman, että mistä mä ton kaiken ajan oon repässyt!

Vanhaa kuvamateriaalia 2015 kesältä

Vanhaa kuvamateriaalia 2015 kesältä

Elin siis minuuttiaikataululla, enkä tosiaan olisi pärjännyt ilman mun viikko kalenteria. Rehellisesti sanottuna olin ja olen aika huono kieltäytymään töistä ja siitä mitä kaikkea haluan tehdä. Tiedän, ettei kaikkea voi saada, mutta… minäpä olen päättänyt saada kaiken minkä haluan keinolla millä hyvällä. Ja yleensä se keino vaatii töitä aika reippaasti. Mulla pitäs kuulemma opetella tota menojen karsimista. On se työn alla!

Tänne tosiaan kun tulin, niin oli jotenkin niin huikeaa avata tyhjä kalenteri. En oikein tiedä onko mulla loma fiilis vai arkifiilis. Kun musta tuntuu, että mulla ei oo kumpikaan tai sitten mulla on kumpikin fiilis, sekavaa. Koska kuitenkin on velvollisuuksia, kuten tuo koulun käyminen ja opinnäytetyön aloittaminen ja reenit. Tai no reenaaminen on kivaa ja teen sitä mielelläni ja loppujenlopuksi se on vapaaehtoista ja oma valitani, eli sitä en koe velvollisuutena tehdä. Samoin koulu on oma valintani, mutta sen koen velvollisuutena suorittaa. Mutta silti se tuntuu niin kevyeltä, kun yhtäkkiä päivärutiineistani tippui suuri määrä kerralla pois. Mutta kuitenkin sitä on käytävä ja opinnäytetyö aloitettava. 

Koulu on siis alkanut ja oon saanut pläänättyä nyt ton mun kurssisuunnitelman täällä jonkin näköiseksi. Mulla piti valita siis 5 kurssia, jotta saan koulusta apurahan tänne. Pyrin järjestämään kaikki kurssini ma-ke, jotta on pitkät vkl vapaat edessä. Oman alan kursseja ei nyt sit kuitenkaan ollut mitenkään suuresti, joten valitsin enemmänkin mielenkiintoisia, mitkä koen hyödyllisiksi ja muutaman oman alani. Koulun osalta viikko näyttää tältä:

Oon myös kerennyt reenailemaan reippaan muutaman viikon aikana 3-5x viikossa. Reeni aikaa täällä siis on kiitettävästi. Mieluiten tosiaan aamusta, koska jo pelkkä kuuma ilmasto vetää mehut aika piukalle päivän aikana. Oon reenannut vielä oman asunnon salilla. Hieman on saanut soveltaa, mutta tuntuman olen saanut. Lisäksi kämppikseni on innostunut kanssa reenaamaan mun kanssa, joka on enemmän kuin ihana asia! Entisenä joukkueurheilijana tykkään kieltämättä reeni seurasta.

Reenin ja koulun lisäksi myös ruuat on pääsemässä myös pikkuhiljaa kalenteriini. Kauppareissut tehty ja omat kokkailut on alkanut. Se onko edullisempaa vai ei, niin siitä myöhemmin. Heikko puoli täällä on noiden eväilen kantelu mukana. Koska voin sanoa, että tuo lähemmäs 40 asteen lämmössä muhinutta evästä ei iha mielellään syö. Mutta jääkaappista löytyy kanaa, kalaa, naudanlihaa, perus rehut, avokadoa, pähkinää, riisiä, perunaa, kanamunia.. Ei maitotuotteita, ei gluteiinia, ei sokeria (Buu, näin super sokerihiirenä.. ). Eli jos mun mielipidettä kysytään niin kaikki kiva ja (ei)hyvä on OFF ! Pahin uhkaus tuli friteeratusta ruuasta, koska täällä KAIKKI on friteerattua, esim. raflassa 95% tuntuu alkavan joko fried, stir fried or deep fried. Mut tottahan se on, ne tippuu suoraan kurkusta kohti hanuria. Eli sanotaanko näin, että perus setillä mennään täälläkin puolella palloa!

Kuitenkin! Mitä lie tämä aika nyt täällä ollessa on, se on varma että nyt alkaa 10 päivän OIKEA loma koulusta. Tänään illalla lentokoneen nokka suuntaa opiskelijakavereitteni kanssa kohti Sri Lankaa. Seuraavaksi saattekin kuulla siitä ! ;)

Passi, pyyhe, bikinit, kamera rinkkaa ja rillit päähä! Ready to go! 

Passi, pyyhe, bikinit, kamera rinkkaa ja rillit päähä! Ready to go! 

Goodbye eli gihillä ennam ගිහිල්ලා එන්නම්

-K