Malediivi budjettimatkailijalle

Ympärilläni olevat ihmiset järjestelmällisesti kaikkoavat reissulle. Reissukuvia sieltä sun täältä, mutta onhan se ymmärrettävää. Kylmät ilmat ja pimeys ajaa meidä Rantapallon sivuille kurkistamaan mahdolliset äkkilähtötarjoukset. Itsekin alan pääsemään taas pieneen reissumoodiin, valitettavasti!!! Olenhan minä jo 3,5kuukautta kerennyt Suomessa olemaan ja jalkaa vipattaa jo. Reissukuume ajoi minut ahmimaan omia reissukuviani silmillä. Kuitenkin tässä on nyt muutakin ajateltavaa tällä kertaa kuin tulevan reissun suunnittelu. Kuvia katsellessa tajusin, että en ole kerennyt kertomaan Malediiveistä ollenkaan, joten teille kaikille muille kuumeisille vähän lisää kuumeen nostattavaa tiedossa.

Blogiani lukeneet tietävätkin jo että vietin Thaimaassa puoli vuotta opiskelijavaihdossa. Matkalla tuli reissattua kieltämättä mahan täydeltä, koti-ikävään saakka. Malediivit oli paikka, jonne päätettiin lähteä heti kun tiedettiin, että lähden Thaikkuihin. Meillä ei ollut Malediiveistä mitään muuta tietoa kuin, että paikka on todella KALLIS ja rahaa on varattava sinne. Oltiin niin väärässä.

Malediivit eli Malediivien tasavalta on noin 800 kilometriä pitkä saaristo Intian eteläkärjen lounaispuolella. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1 190 saarta ja atollia, joista 200 on asuttua ja lisäksi 80 saarella on matkailijoiden majoituspalveluita. Paikka tosissaan on kirjaimellisesti saarivaltio. Lentokenttäkin oli siis yksi saari, josta ulos astumalla oltiin muutaman metrin päästä merestä. Lentokentältä pääsi tuollon rakennettua autotietä pitkin toiselle 2,4km pituiselle saarelle nimeltä Hulhumalé. Tuolloin rakennettiin toista tietä lentokentältä Malediivien pääkaupunkiin Maleen. Kuitenkin saarilta toisille kulki päivän mittaa lähes koko aika lauttoja ja speedboatteja. Nämä kustansivat matkasta riippuen 0,5-2€ matka. Yövyimme guesthouseissa Hulhumalessa ja Maafushin saarella. Yöpyminen kustansi yöltä n.20-30€ kahdelta henkilöltä yhteensä. Lennot Thaimaasta Bangkokista Malediiveille olivat 80€/henkilö. PS. Thaikkuihin pääsee halvimmillaan n. 200-250€.

Malediiveillä on omistettuja private ”hotelli” saaria, kuten Hilton. Noilta private hotelli saarille pääsee siis vain hotellin omalla kuljetuksella, yleensä niillä pienillä yksityiskoneilla, jotka maksavat n.250€ lento. Ja samoin pois, niiltä saarilta ei paikallisliikenne kulje, eli siellä ollaan sitten jumissa.

Mutta jossain niiden malediivilaistenkin tulee asua. Joten maasta löytyy myös vain paikallisille avoinna olevia saaria. Näistä osa avattu myös turisteille. Itse suosittelen lämpöisesti tutustumaan näihin, jos suunnittelet matkaa Malediiveille. Saarilta pääsee liikkumaan helposti päivittäin kulkevilla booteilla, paitsi muistaakseni perjantai oli joku erikoispäivä pyhäpäivä, jolloin ei tainnut veneet kulkea tai sitten ne kulki vain kerran. Olkaa siis tarkkoina paikallisten omista pyhäajoista. Paikallisten saarilta löytää kaikki tarvittavat palvelut jopa monipuolisemmin kuin privaattisaarilta. Itse kokeilin jopa Malediivien sairaalaa.

Kävimme myös sukeltamassa, hintataso oli hyvin normaali, muistaakseni n.45€ per sukellus. Lisäksi sukellusreissullamme pääsimme tutustumaan yhteen privatesaaren rantaan, joissa oli juurikin hääkuvaus menossa.

Sitten muistisääntöjä ja pikku juttuja Malediivejä miettineille:

  • Paikallissaarilla on erikseen OMA BIKINIRANTA, joka on ainoa paikka jossa naisilla on soveliasta ”paljastella itseään bikineissä”.

  • Saaret ovat n.1-3km halkaisijaltaa.

  • Kyllä saarten ympärillä ui rauskoja, mureenoita ja haita

  • Nämä mökkikylät meren päällä, sijaitsevat privaattisaarilla ja kyllä ne hait ja yli metrin halkaisijalta olevat rauskut pulikoivat siinä alla. Jokainen miettii sitten haluaako itse hyppää niiden kanssa polskimaan siitä.

  • Huolehdi, että paikallista valuuttaa löytyy tarpeeksi, vaihtopisteitä ei ihan joka nurkalta löydy.

  • Kun valitset yritystä, jonka kanssa haluat sukeltaa, kiinnitä huomioita henkilökuntaan. Ovatko he tarkkoja sukelluskokemuksestasi ja kortistasi, rajoistasi. Toiset eivät välitä vaikka omistat vain Open waterin ja saisit sukeltaa vain 18m. Toiset ovat siitä tarkkoja ja pitävät siitä huolta myös veden alla ja huomauttavat jos lähdet valumaan liian syvälle.

  • Hinnat ovat saarilla hyvin samat ja niitä on vaikea kilpailuttaa. Siirtyessäsi seuraavaan puljuun, he saattavat soittaa ja sanoa että tälläinen on tulossa kyselemään hintoja, me sanoimme tämän.

  • Internet ei toimi hääppöisesti paikallisten saarilla. Edes lentokentällä, eli pidä huolta että asiat on kunnossa mitä siellä tarvitsee hoitaa.

Malediivit jäivät kyllä ehdottomasti mieleen sen upeista postikorttikuvamaisista maisemistaan. Käyminen paikan päällä on mahdollista ilman yli 5000€ budjettiakin, suosittelen!

Ja loppuun kuolattavaksi hieman lisää lomakuvia. Ihanaa lomaa kaikille teille, jotka sitä suunnittelee tai ovat lähdössä, tai kenties jo matkan päällä!

-K