Pitkä viikonloppu Prahassa

Voitimme työmaakilpailun töissä työporukkani kanssa. Tästä syystä pääsimme nauttimaan Tsekeistä pitkänä viikonloppuna. Hotellimme sijaitsi Prahan keskustassa, mutta kävimme myös Brnon kaupungissa. Kelit kohtelivat meitä mielettömän hyvin, meinaan kyllä kelpasi ottaa hieman brunaa kasvoille 25 asteen lämmössä. Saisi tänne Suomeenkin tulla tuo kesä hieman aikaisemmin!  

En tiennyt kyseisestä paikasta mitään ennen sinne lähtöä, enkä oikeastaan edes paikan päällä, eikä kyllä rehellisesti ole tullut edes mieleenikään lähteä. Päätin mennä vain paikasta toiseen selvittelemättä sen enempää. Kaupunki kyllä johdattaa kulkijaa. Alla muutama syy miksi kannattaa harkita Prahaa yhtenä kaupunkiloma paikkana:

1.       Kaupunki oli super kaunis! Vieri vieressä vanhoja koristeellisia rakennuksia. Yksi kauneimmista kaupunki kohteista, missä olen käynyt.

2.       Juominen ja syöminen ulkona oli edullista. Keski-Eurooppalaisen tyylin mukaan siellä nautitaan ulkona terasseilla upeista kesäilmoista. Esimerkiksi siiderin tai oluen sai 1,5-2e hintaan, tähän vielä ruoka niin sai pulittaa huimat 5e! Kävimme kerran syömässä pitkän kaavan mukaan, milloin kaikki söivät ja joivat mikä tuntui hyvälle, niin laskimme arviollisesti, että noin 40e per henkilö.

3.       Nähtävyyksiä on kiva kierrellä kävelle kaupungissa, koska välimatkat eivät ole niin valtavat, sekä matkalla on koko aika jotain uutta nähtävää.

Itse menen varmasti uudestaan koluamaan Prahaa ja ylipäätään Tsekkejä. Lentomatkakin taisi olla muutaman tunnin vain. Sama kuin ajaisi Helsingistä Tampereelle, muutaman pysähdyksen taktiikalla. Jos eksyt tuonne niin:

1.       Ota ihmeessä juna ja ajele Brnohon katsomaan St. Jamesin kirkkoa ja sen alla sijaitsevaa katakombia, jos haluat hieman karmaisevaa fiilistä kokea.

2.       Prahassa hyppää jokilaivaan n.13eurolla ja näe upeita rakennuksia ja nauti siitä kun aurinko ruokkii vitamiineja sinulle.

3.       Käppäile vanhaan kaupunkiin, kohti Vituksen katedraalia. Eli toisin sanoen poikkea Pyhässä Vitussa. Huom huom huom! Tänne on paljon muitakin vierailijoita, eli jonot yltävät pidemmälle kuin edes silmäsi kantavat, eli mene AJOISSA tai tyydy kurkkimaan tätä Pyhää kauempaa.

4.       Matkalla Vitukseen, kulje Kaarlensillan läpi. Varhaisaamusta silta on vielä rauhallinen eikä sieltä paljoa ihmisiä löydy, mutta päivällä silta on jo aivan tukossa. Eli turismiahdistusta kärsivät vältelkää päivä aikoja..

5.       Prahan kadut ovat muutenkin hiljaiset ja rauhalliset aamusta, eli valokuvailijat ja katukuva fiilistelijät liikkukaa aamusta.

6.       Samalla kun käppäilee Prahan katuja, eksy torille katsomaan astronomista kelloa. Meidän epäonneksemme kello/kirkon julkisivu oli remontissa ja näimme vain digitaalisessa muodossa olevan. Mutta matkaseurueeni oli nähnyt tuon kellon ja kehuivat sitä nähtävän arvoiseksi.

St James katakombit

 

 

“Kuvittele, että auringon säteet osuvat kasvoihisi antaen mukavasti päivetystä, pieni tuuli hipaisee välillä kehoasi. Istut terassilla kylmän juoman ja herkullisen ruuan kanssa ja katselet ihmisiä ja kauniita rakennuksia ympärilläsi, nauti. Sulje hetkeksi silmäsi ja siirrä itsesi noihin fiiliksiin. Sitä Praha pystyi ainakin tarjoamaan!”

Paljon jäi vielä nähtävää, mutta kyllä tuossakin jo riitti muutamalle päivälle. Katkaisi ihanasti viikon pieni kaupunkiloma breikki, voin suositella Prahaa todella! 

 

… Katariina V.

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday