Taloprojekti

Miksi rakentaa oma talo? Ei siihen ole yksiselitteistä syytä. Kyse on unelmasta, halusta ja kiinnostuksesta tehdä juuri sellainen koti minkä haluaa ja tietenkin mihin talous antaa myöten. Tietenkin oma kiinnostukseni rakentamiseen on myös iso, minkä varmaan pystyy ammattivalinnasta veikkailemaan. Näen tulevan projektin myös omanlaisena oppimisprojektina. Jonka olen todistanut jo tässä alku metreillä, ennekuin mitään näkyvää on edes päästy tekemään, niin uusia asioita ja mutkia on ollut läjäpäin, mistä ei voi muutakuin oppia.

Bonuksena on mahtavaa, että olemme molemmat kiinnostuneita ja halukkaita tämän toteuttamiseen Sampan kanssa. Ja ainakin vielä tämä on ihana ajatus. Tulee varmasti raskaita hetkiä ja aikoja. Ja en epäile lausetta ”jos parisuhde kestää rakentamisen, niin kestää se mitä vain”. Totta puhuen, näemme S kanssa todella harvoin eli liian vähän. Ja on ihanaa, kun tämän projektin kautta saamme vihdoin alkaa viettämään yhteistä aikaa ja tehdä samalla jotain yhteistä, tulevaa kotiamme.

Ajattelin alkaa kirjottelemaan noin 1-2 kertaa kuussa mitä projektissamme tapahtuu ja mitä kaikkea tämä on pitänyt ja tulee pitämään sisällään. Projektin kulkua pystyy seurailemaan myös snäpistä (kattavii) ja instassa (viitapohja). Niissä varmasti vilahtelee aiheesta ja tietoa milloin uusin Taloprojekti kirjoitus tulee julki.

Taloprojektissa kerron omakotitalon rakentamisesta ja suunnittelemisesta itse. Tontin etsinnästä muuttopäivään. Omakotitalon rakentaminen on uutta myös minulle, joten otan mielelläni vastaan vinkkejä ja kysymyksiä aiheesta. Kertokaa ja kyselkää rohkeasti, keitä aihe kiinnostaa!

Kuvat tontiltamme muistoina tulevasta matkasta.

Kuvat tontiltamme muistoina tulevasta matkasta.

-K