Täydellinen yllätys!

Olin jo aloittanut tekstin uudesta reeni- ja ruokaohjelmasta, mutta nyt meni kyllä jonon ohitse tämä tuleva kirjoitus! Teksti tulee olemaan hieman pidempi ja kertoo minusta ja poikakaveristani, sekä suuresta huijauksesta (yllätyksestä) mua kohtaan.

Olen tavannut komeamman puoliskoni Sampan ensimmäisen kerran töissä 2010. 2011 aloimme tapailemaan, jonka jälkeen lähdimme yhdessä Euraan. Kysyin häneltä, että mitä mieltä olisit jos lähtisin pelaamaan kauden liigaan lentopalloa, mutta se tosin olisi toisessa kaupungissa. Tähän hän vastasi, että no mikäs siinä sitten, hän tulee sinne minne minä menen ja avasi läppärin ja alkoi katsomaan asuntoja. En voinut kuin tuijottaa, että ai oikeasti? Oikeastaan vasta kun oltiin muutettu yhteiseen asuntoon Euraan, niin päätettiin, että pitäisikö meidän olla yhdessä, jos kerran asutaankin yhdessä?

Seuraavan kerran lähdettiin reissun päälle, kun lenttis kauteni loppui ja kysyin, että kiinnostaisiko kuukauden reissu Thaimaahan? No kyllähän tuo kiinnosti, mutta tosin kuukauden reissu muuttuikin kahden kuukauden reissuksi, ”miksei samantien olla 2 kuukautta, jos kerran mennään pidemmäksi aikaa?” Vietettiin silloin suurin aika kierrellen ja tutustuen Phukettiin. Mutta kyllä siinä tuli muitakin paikkoja nähtyä, kuten Kuala Lumpur ja ripaus Bangkokia.

Paha juttu on se, kun reissukärpänen puraisee, niin se jättää vereen kyllä sellaisen myrkyn, jota ei saa enää pois koko lopun elämän aikana. Varsinkin tuo reissuaika tuntuu, että mitä pidempään on ollut, niin ainakaan sen lyhyempi aika ei riitä! Nyt siis piti ylittää 2 kuukautta.. 

Tiesin aina, että jos pääsen opiskelemaan, niin haluan lähteä vaihtoon. Halusin kaikkein eniten lämpöiseen maahan, ja jos tänne en olisi päässyt, niin olisin luultavasti pyrkinyt Ruotsiin kielen takia. Mutta olihan se tänne päästävä keinolla millä hyvänsä. Joten ei muuta kuin kotona ilmoitus; ”Rakas… Olen hieman miettinyt vaihtoon hakemista. Miltä kuullostaisi tällä kertaa puoli vuotta Thaimaassa?” Puhalluksen ja hetken hiljaisuuden jälkeen sain vastauksen; ”Pitäisiköhän mun sanoa pomolle suoraan, että mut varmaan kannattaisi erottaa, koska yksin sua en sinne päästä ja mun koti on siellä missä sä olet.”

Tilanne ratkaistiin loppujen lopuksi niin, että lähdin ensimmäiseksi kahdeksi kuukaudeksi yksin tänne ja Samppa tulisi perästä. Sampan piti tulla jo Helmikuun puolen välin ja loppu puolen huitteilla. Mutta sitten se ilmoittikin mulle venyttävänsä tuloa töiden ja lentojen hintojen takia Maaliskuun puoleen väliin saakka. ELI KUUKAUDELLA ETEENPÄIN! Ensi reaktio oli järkyttynyt, kiukkuinen, ärsyyntynyt ja hepulipäinen. Mutta pääsin yli asiasta ja ymmärsin asian järkevyyden. Koska Samppa sai lennon 13.3 tänne 186€:lla. 

Lähtölaskentapäivät aloitin siis kuukautta aikasemmin: ”enää 30 päivää… enää 17 päivää… enää 10 päivää!” Koulupäivän jälkeen, hypin innoissani Judithille, että enää 5 päivää Sampan tuloon!! Ja kerroin kuinka tarkoitukseni oli huijata sitä kertomalla, että en pääse lentokentälle sitä vastaan koulun takia. Mutta sitten olisinkin ilmestynyt kuumempaa kuumemmankin näköisenä ”KAUTONEN” kyltin kanssa odottamaan herraa kentälle. Näin jo silmissäni Sampan ilmeen upeasta ja onnistuneesta huijauksesta.

Kuitenkin tänä päivänä Judith oli jo suunnitellut, että nyt mennään käymään sellaisessa paikallisessa Skybarissa WaterY:ssä fiineinä, missä ei turisteja normaalisti näe. Lähdettiin sinne pienen pynttäämisen jälkeen ja tilattiin juomat Mian viimeisten päivien kunniaksi. Paikka oli hieno ja mielettomät näkymät kotialueellemme, wau! 

Kun lähdin Suomesta ja erosin Sampasta lentokentällä, niin jätin hälle kirjeen, jossa kerroin rakastavani suuresti häntä ja kirjeen mukana oli lapsuuden huoneeni katosta napattu pimeässä loistava tähti. Kerroin kirjeessä, että minulla on toinen tähti mukanani ja että vielä ne löytävät toisensa. Ja aina kun tulee ikävä minua niin, muistaa tuon tähden.

Sitten WaterY:ssä saimme drinkin pöytään ja drinkkini koristeena oli samanlainen tähti, kuin meillä on lompakoissa mukanamme joka päivä. Huomattuani sen, sanoin tytöille melkein itkien: ”Tämä on enne siitä, että Samppa on ihan pian täällä! Mä alan ihan just itkemään ja mulla on ihan pakko laittaa viesti Sampalle tästä!” Kunnes yhtäkkiä mun selän takaa kuuluikin huuto, että voit sä moikata mua täälläkin! Ja siellä ylätasanteella se mun prinssini katsoi mua, joka oli pysynyt piilossa H-hetkeen saakka! En voinut uskoa mun silmiäni, että tää koijari piruvie huijasi mua pahemman kerran, koska en todellakaan osannut odottaa sitä varsinkaan tonne! Ja kaiken huipuksi tämä kaikki saatiin vielä videolle, jonka pystyt kurkkaamaan täältä.

Kaikki ystäväni oli mukana tässä huijauksessa, johon menin aivan täysin lankaan ja purskahdin kyllä rehellisesti onnen kyyneliin, enkä heti pystynyt uskomaan tai käsittämään, että se on oikeasti täällä mun luona. Kyllä tuo 2 kuukautta keräsi kuitenkin suuren ikävän toista kohtaan lähes huomaamattani ja kaikki purkautu tässä ulos! Mua vietiin kuin pässiä narussa.

Aikaisemmin mainitsin siitä, että kuinka upeaa on miten upeita ystäviä mulla on ja kuinka kiitollinen olen heistä. Nyt pitää kyllä mainita myös upeasta miehestäni, kuinka kiitollinen olen siitä että olen hänet tavannut, ja että hän yllättää mut jopa toisella puolella maapalloa! Hän on aina ollut yllätyksiä täynnä ja romanttinen yllättäjä, mutta että tälläisenkin onnistui järjestämään! Kiitos tästä ja kaikille mukana olleille! Uskomatonta ja unohtumatonta.

”Tähdet löysivät toisensa, on ihanaa olla rakastunut” <3

-K