Terveellinen jouluresepti – kinuski-karpalojuustokakku

Jouluaatto on jo kahden viikon päästä ja olenkin havahtunut jouluaskarteluun ja DIY lahjaprojekteihin (joista muuten tulossa juttua pian), mutta niiden lisäksi tuli pyöräytettyä jouluinen juustokakku! Meillä on äitini kanssa aina tapana leipoa kakku jouluksi ja sanotaanko näin, että joka vuosi kokeilut eivät ole vastanneet odotuksia. Niinpä tänä vuonna kakkuresepti tuli testattua etukäteen!

Tässä kakussa erityispiirteenä on sen terveellisyys! Kyseessä on kinuski-karpalojuustokakku, joka ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai gluteenia. Kakussa on lisäksi paljon proteiinia, mutta keksipohjan ja suklaakuorrutteen johdosta se ei ole mikään jokapäiväinen terveysherkku, mutta juuri täydellinen makeaan herkutteluun ilman sokeria! Se on omiaan kruunaamaan jouluaterian tai tekemään pikkujouluista astetta herkullisemmat! Kakun sokerittomuutta ei tosiaan huomaa yhtään, sillä makeutuksesta vastaa vanha tuttu hyväksi havaittu erytritoli (joka sopii omalle herkälle vatsalle, toisin kuin monet muut). Inspiraatiota kakkuun olen saanut K-ruoka.fi:n karpalo-kinuskijuustokakun reseptistä.

Pohja

150 g gluteenittomia ja sokerittomia täytesuklaakeksejä (esim. näitä)
1 rkl  kookosöljyä

Täyte

2 dl Flora vispiä (20%)
350 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (Philadelphia Active 7%)

Kinuskitäyte

dl Bodylab Zero Topping Toffee kastiketta
4 liivatelehteä
1 rkl kauramaitoa (tai muuta nestettä)

Karpalotäyte

dl (n. 140 g) karpaloita
rkl Bodylab Zero erytritolia
tl vaniljauutetta/-jauhetta
liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Koristelu

1/2 dl kauramaitoa (tai muuta maitoa)
50 g sokeritonta suklaata (esim. tätä)
kuivattuja karpaloita
keksinmuruja

Valmistus

  1. Murskaa suklaatäytekeksit (säästä muutama keksi koristeluun) ja sekoita sulatettu kookosöljy keksimurskan sekaan tasaisesti. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen (Ø 18 cm) irtopohjavuokaan.
  2. Vaahdota 2 dl Flora vispiä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa massa kahteen kulhoon.
  3. Valmista kinuskitäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää puolikkaaseen tuorejuustomassaan sekaan Toffee Zero Topping. Kuumenna kauramaito kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä kinuskitäyte keksipohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin.
  4. Valmista seuraavaksi karpalotäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta hieman sulaneet karpalot sauvasekoittimella. Lisää karpalososeeseen erytritoli ja vaniljauute ja sekoita se toisen tuorejuustomassan joukkoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä karpalotäyte heti kinuskitäytteen päälle, sillä hyytyminen alkaa nopeasti. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  5. Kuumenna kauramaito paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon sokeriton suklaa. Suklaan sulettua sekoita tasaiseksi.
  6. Nosta kakku tarjoiluvadille. Valuta lämmintä suklaakuorrutetta lusikalla kakun päälle.  Lisää koristeeksi myös keksinpaloja ja -muruja sekä kuivattuja karpaloita.

 Voin suositella lämpimästi! Tänä vuonna joulukakussa ei olekaan sitten mitään moitittavaa!

Alta löytyy lisää herkkureseptejä:

Terveelliset, gluteenittomat ja sokerittomat herkut
Perinteiset makeat herkut
Terveelliset suolaiset herkut

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

♡: Sara
2
Jaa:

This Post Has 2 Comments

  1. Voi mikä ihana kakku! 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Maistuikin ihanalta 🙂

Vastaa

Close Menu

Black Friday