Bermuda Mystery

Vieno tuulen vire heittää hatun pois päästäni, lähden juoksemaan sitä kiinni, se kierii ja vierii laivan kantta pitkin kuin höyhen. Sainpas. Asetan sen takaisin päähäni suojaten silmäni ilta-auringolta joka matalalta siristelee meren rannalta. Hengitän vielä muutaman kerran lämmintä Karibian ilmaa ja kävelen takaisin laivaan sisään. Hyvät matkustajat, lähestymme Bermudan aluetta joten suljettehan kännykät ja muut elektroniset laitteet, kiitos!

Tämän vesistöalueen sisällä on tapahtunut kummia jo monia vuosisatoja, kaikki alkoi vuonna 1836 kun rahtilaivoja rupesi katoamaan kuin pieruja Saharaan ja kukaan ei ymmärtänyt mistä moinen johtui. Tilanne vain paheni, koska sitten saapui vuosi 1999 jolloin alkoi katoamaan matkustajalaivoja, toinen toistaan isompia määriä ihmisiä seilasi tuntemattomaan. Nimensä Bermudan alue sai kun mediassa lähti kiertämään äänitys, jossa matkustaja oli sanojensa mukaan nähnyt ison ja limaisen olion karjumassa keskellä merta ”Beeermuuuud” ja saanut tästä äänitteet puhelimeensa. Huhutaan, että se äänitys on oikeasti tehty olutfestareilla kalja-mutapainin aloitushuutona “beer mud”, mutta kukaan ei tätä ole ikinä pystynyt todistamaan. Aluetta ruvettiin välttämään ja monia vuosia meni ettei mikään tai kukaan kulkenut Bermudan läpi. Meidän laiva on nyt seitsemäs alueella kulkeva alus tuon ajan jälkeen. On tutkittu ja koettu ettei ole enään vaaraa, mutta kaiken varalta elektroniikka suljetaan alueella koska on ymmärretty että tuolla on ollut vaikutusta katoamisten kanssa.

Muuan meritieteilijä Martti Majakka, joka asuu meren rannalla punaisessa veneessä, isoon kaljamahaansa hän on tatuoinut pelastusrenkaan ja hänen motto on “ankkuroidu kaikkeen mihin voit”. Hän on tutkinut aluetta jo pitkään ja saanut epäilyttäviä videoita ja otoksia alueelta. YouTuben kautta Martti aina jakaa kanavallaan nimeltä “Bermuda Mystery” videoita joissa näkyy kaukaa, pienenä ja epäselvänä hahmoja joilla on kolme pitkää lonkeroa, iso ylikasvanut pää ja jumalattoman kokoiset kiiltävät hampaat. Suurinosa ihmisistä pitää videoita Martin mielikuvituksen tuotteena ja haukkuu häntä valehtelijaksi jolla ei ole mitää muuta hyvää kuin videoiden editointitaidot.

Ilta hämärtää jo ja sain illallisen juuri syötyä, katson uudesta kullan kiiltävästä kellostani aikaa, taputtelen sormellani kellon lasia ja siristän silmilläni jotta näkisin tarkemmin. Sekuntiviisari ei värähdä suuntaan eikä toiseen, minuutit eivät kulje eteenpäin, aika on pysähtynyt tasan kello 18.36. Hassua, juuri silloin kun ylitimme rajaa Bermudaan. Kävelen katsomaan seinäkellosta aikaa, sekin on pysähtynyt samaan aikaan. Vilkuilen ympärilleni onko kukaan muu huomannut samaa, mutta ihmiset touhuavat ja keskustelevat ihan normaaliin tapaan. Taidan itsekin taas kerran kuvitella liikoja, huokaan syvään ja siirryn peilin eteen putsaamaan hammastikulla viimeisetkin ruuan rippeen ikenistäni, putsaten samalla etuhampaassani kiiltävän hammaskorun, kauniin kuunsirpin joka kerää mukavasti aina kaikki ruuat itsensä ympärille. Samalla huomaan jotain omituista kaulassani, isot painaumat kurkun molemmin puolin, kokeilen niitä ja ne ovat hieman arat ja kuumat. Nojasinko johonkin äskön vai mistä ihmeestä nämä tulivat… Yhtäkkiä peili alkaa täristä ja juomalasit väristä pöydissä. Valot vilkkuvat pois ja päälle pelottavasti ja hysteria alkaa vallata muutkin kun vain minut.

Kuulutus alkaa samalla kun laiva tärisee; “Täällä Kapteeni, ei syytä huoleen laivan koneist… ” ja rätinää… surinaa… jonka jälkeen hiljaisuus …valot edelleen välkkyen. Kuulutus jäi aivan kesken ja ihmiset alkoivat pakkaantua pienistä ovista ulos mutisten ja miettien, availlen samalla kännyköitä vaikka ei saisi, soittaen perheilleen hätääntyneenä ja epäluuloisena apua kaivaten. Kukaan ei  kuitenkaan saa yhteyttä, tuttu rätinä ja surina kuuluu ympäri kantta, yhtäkkiä samaan aikaan kaikkien näytöille ilmestyy iso B- kirjain. Paniikissa kokeilen avata puhelimeni, näppäillessäni PIN-koodiani 1836 nainen vieressäni yrittää sanoa jotain samalla vettä yskien. Koitan kysyä naiselta mikä hätänä mutta turhaan, hän panikoi ja yskii lisää vettä päälleni samalla yrittäen epätoivoisesti hengittää.

Juuri kun olen lyömässä häntä selkään ja tekemässä hyppyheimlichin, hän nousee ilmaan samalla katsoen minua silmiin. Hän nostaa kädet sivuille suoraksi kurlaten vettä kurkussaan leikkisästi, samalla koristen sanat Ber Mud ja hyppää mereen pää edellä. Ympärilläni moni muukin alkaa kurlaamaan ja nousevat ilmaan tiputtaen kännykät laivan lattialle. Katson kännykkääni jossa vilkkuu isolla kirjain B…B…B… samalla sormeni alkavat näyttää oudoilta, kännykkä tippuu kädestäni ja ihoni kutisee ja kämmenet syyhyävät, tajuni lähtee ja tajuntani katoaa syvälle tummiin pohjamutiin.

Vuosia kului ja kukaan ei saa selvyyttä mitä laivalle tapahtui. Eräänä päivänä ryhmä tiedonjanoisia Martin johtamana saapuu moottoriveneellä Bermudan alueelle. Tänään selvitetään kaikki tän mestan mysteerit, Me ei pelätä ketään eikä mitään! Hetken ajojahtia jatkaneena Martti pysäyttää veneen ja sanoo että nyt olemme ihan keskellä, tässä katoamiset yleensä tapahtuu. Hän heittää ankkurin kauas, mutta se kopsahtaakin johonkin. Hetken hiljaisuuden jälkeen veden pinta alkaa väristä ja ylös nousee pitkine lonkerokäsineen monsteri, joka tuijottaa heitä suoraan silmiin. Martti katsoo kauhun sekaisin tuntein olentoa ja kaatuu takamukselleen veneen lattialle samalla omasta maha-pelastusrenkaastaan kiinni pitäen. Hän yrittää nielaista ja tuntee kuinka kurkku alkaa muodostua uudelleen ja kidukset rupeavat aukeamaan kaulan sivuista. Samalla itseänsä keräillen Martti huomaa olennon kädessä kullan kiiltävän kauniin kellon, joka on pysähtynyt tasan kello 18.36. Olento tulee ihan Martin eteen ja hymyillessään hänen isoissa hampaissaan kuultaa kaunis pieni kuunsirppi.

 

 

Ei muutakun seilaamaan viikonloppua kohti! ⚓🌛

 

 

 

 

1
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday