Evolution Backflip, part 1.

Avaan sipsipussin jonka rapina saa veden kielelleni ja malttamattomasti sormeni hyökkäävät heti pussin suulta sisään suolan ja rasvan maailmaan. Tilasin aikaisemmin banaanin ja sipsipussin Foodnetistä ja tässä ne nyt vihdoin ovat. Foodnet on ravintola josta tilaan joka päivä aamupalani, päivälliseni ja iltaherkkuni. Tulostimen sijaan on foodit- laite joka tekee tilauksen mukaisen ruoan nenän eteesi.

Kaikista suosituin tilaustuote on banaani, se oli ensimmäinen tilattava tuote kun Foodnet avattiin ja jäi tämän kautta monille ravinnoksi. Tämä on ihanan helppoa nykyään, kaikki tarvittava on yhden klikkauksen päässä ja saan hoidettua kaiken kotoani. Maailma on muuttunut täysin ja me ihmiset olemme yksi bitti muiden joukossa.

Vuosia sitten kaikki ravintolat, työpaikat, urheilu ja opiskelu siirrettiin täysin internetin syövereihin. Nykyään joka ikinen asia mitä teet hoidetaan tietokoneen avulla. Sähköinen maailma on nykyään ainoa maailma mikä elää, en edes muista koska olen viimeksi ajanut autoa tai kävellyt ulkona. Jos ajaisin, en tietäisi minne. Jos kävelisin, kävelisin yksin. Ulkona ei ole ketään tai mitään.

Villieläimet kuolivat sukupuuttoon muutama vuosi takaperin ja kotieläimet sitäkin ennen. Ulkoilma ja luonto on niin täynnä sähköä ettei siellä pysty mikään olento elämään. Erään nörtin huhutaan rakentaneen menneisyyden tapaan fossiili-eläimiä jotka kulkevat nyt ulkona ainoina elävinä olentoina. Toki netin huhupuheet lähtevät usein käsistä joten totuus on mysteeri. Välillä  kypärän ulkopuolelta olen kuulevinani fossiilieläimen kimeän karjaisun, en ole kuitenkaan ottanut kypärää pois vuosikausiin joten en voi tietää varmaksi.

Tällä viikolla juuri tuli käyttöön myös toiminto ajatuksen voimalla toimivasta puheesta joka ottaa aivoistasi kypärän avulla kaiken tiedon ja siirtää sen linjoille. Ystäviesi tapaaminen on nyt helpompaa kuin koskaan ja kaikki tapahtuu suoraan omalta kotisohvaltasi! Next Level Skype -Bar on netin suosituin menomesta. Siellä tapaa aina tuttuja ja tänään on perjantai ja aion ehdottomasti olla paikalla.

En muista koska olen viimeksi puhunut ääneen mitään. Kenellekään. Taisi olla kaksi vuotta sitten? Vai kolme. Oli siitä nettiuutisissakin silloin kun joku netitön oli liikkeellä ja murtautua kotiini varastaen television jota ei ole käytetty vuoden 2059 jälkeen ja antiikkisen leivänpaahtimen täynnä pölyä ja paahtuneita torakoita. Hänellä tietysti oli netti mielessä mutta turvajärjestelmä Safenet heitti hänet ulos ennenkun kerkesin itse edes ottamaan kypärääni päästä pois.

Netitön ihminen on siis nykyajan koditon. Netittömällä voi olla rahaa, miljoonakartanot mieletön määrä autoja ja vaatteita. Jos jostain syystä et ole yhteyttä tai nettisi on poikkastu erinnäisistä syistä, et ole mitään. Et ole kukaan. Et omista mitään. Olet netitön.

Silloin viimeksi puhuin ihmisen kanssa kasvotusten. Kerkesin ennen turvajärjestelmän poistoa huutaa kypärän sisältä tervetuloa ja tervemenoa! Ja sen jälkeen en ole äänihuuliani rasittanut. En muista edes missä keittiöni on tai monta kerrosta tässä talossa on. En ole fyysisesti liikkunut vuosiin. Miten peseydyn? No minäpä kerron.

H2Onet on suihku netissä jonka avulla jokainen meistä pysyy puhtaana liikauttamatta eväänsäkkään. Ne kenellä on nopeimmat ja kestävimmät yhteyden saavat myös saippuaa ja kuivaamispalvelut kaupanpäälle. Valitettavasti karvojen ajamiselle ei ole keksitty vielä keinoa ilman oikeaa fyysistä rasitusta, tästä johtuen monet ihmiset ovat tällä hetkellä karvojen peitossa kuin pienet eläimet.

Olenko lihava ja huonokuntoinen? Päinvastoin. Gymnet on nettisovellus jolla voimme ystävien kanssa käydä virtuaalilenkillä ja salilla. Emme oikeasti tietenkään liiku sohvalta mihinkään mutta kehoon asennetut sähköimpulsit sulattavat kehosta kaiken ylimääräisen rasvan muutamassa sekunnissa. Kätevää, nykyaika on niin ihanaa!

”Tuletko tänään Nextiin?” Kuuluu ääni kypärässäni ja avaan silmäni nähden ystäväni heiluttelemassa edessäni. Vastaan myöntävästi ja virtuaaliset vaatteeni ovat puhtaat ja tuoksun sähkönsiniselle taivaalle. Pacmanin tavoin syön vielä pikaisesti banaanin jonka tilasin aiemmin ja loput sipsit jääköön iltaan.

Saavumme ystäväni kanssa Nextiin, se on ihan täynnä niinkuin aina yleensäkin. Olen netissä sosiaalisempi kuin koskaan aikasemmin aiemmassa elämässäni, olen iloisempi ja kuplivampi! Ystäviä on paljon enemmän ja uusia tulee joka päivä. Täydelliset ihmiset tanssivat ja pitävät hauskaa ympäri baaria. ”Tässä annoksenne olkaa hyvä!” Robotti huutaa tiskiltä meille ja antaa alkonetit molemmille.

Alkonet on pieni nappi joka asetetaan kynnen alle sen ajaksi kun olet baarissa ja otetaan pois lähtiessä. Olosi normalisoituu heti ja krapula on vain muistoissa vellova vanhanajan tauti. Nykyaikana meillä ei kärsitä, meillä juhlitaan ja pidetään hauskaa! Toki, on meillä muutama ongelmiakin.

Maailmassa ei ole tällä hetkellä lapsia ollenkaan. Tämä on pelottava haaste jota tutkijat netissä yrittävät selvittää päivä päivältä enemmän. Valitettavasti järkevät ja nerot ihmiset ovat taantuneet virtualisoitumisen myötä ja eteneminen on hyvin, hyvin hidasta. Pelottavin ajatus on sukupuutto. Kuolema. Loppu.

Juhlimme normaaliin tapaan iltaa alkonetit kynsiemme alla kunnes tapahtuu jotain omituista. Valot vilkkuvat ja robotti pysähtyy ja näyttää sammuneen. Ihmiset jähmettyy ja kaikki ihmettelevät ja kyselevät toisiltaan mitä tapahtuu. Vuosien ajan on netti valittanut tilan puutetta ja sähkö sähissyt vähyyttään. Onko nyt tullut aika lopun? Valot sammuvat kokonaan ja avaan oikeat silmäni.

Otan kypärän pois ekaa kertaa vuosiin. Nousen tuolista kuin vanhus ja kävelen nelinkontin rystysiä apuna käyttäen alakertaan. Nostan katseeni ja katson peiliin. Pääni on muodostunut kypärän mukaan hieman suipoksi, naamani apinamaiseksi. Ajamattomat ihokarvani muodostavat turkin vartaloni päälle ja käyttämättömät jalkani ja käteni ovat kipeät ja kovettuneet. Selkäni on istumisesta turta ja seison kyyryssä orangin lailla. Päätäni särkee niin että ajatus ei kulje, raahaan itseni ulko-ovelle ja avaan sen…

Mitä seuraavaksi tapahtuu? Se selviää ensiviikolla, älä missaa jännittävää loppua!

Hyvää viikonloppua kaikille sairastuvalta!

3
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday