Two Realities

Herään uuteen aamuun joka on hieman erilainen kuin muut. Jännittää, mutta uteliaana odotan jo iltaa. Tänään on vihdoin se päivä, jota olen odottanut koko ikäni. Vai pelännyt? En osaa sanoa, kuitenkin se on tässä ja nyt.

Puen pesuaineen tuoksuiset juoksutrikoot päälleni samalla haukotellen. Aamu sarastaa sälekaihtimieni välistä pölyä halaillen. Aurinko on vihdoin tullut luoksemme pitkän tauon jälkeen. Se, jos joku saa minut liikkeelle.

Päälleni kipuaa myös urheilupaita, joka on palvellut juoksulenkkejäni jo monet kuukaudet. Venyttelen käteni pilviin asti ja tunnen kuinka jokainen pienikin lihas kyljistäni aukeaa milli milliltä enemmän. Nyt olen valmis.

Hyppään juoksulenkkareihini kuin ne olisivat luistimet ja liidän pitkin portaita alas ulko-ovelle. Katselen ihmisiä jotka iloisena kävelevät auringon saattelemana kohti koulua, tarhaa, ystäviä ja uusia seikkailuja.

Lenkkipolkuani ympäröi lapsenmielisyys, kasvaminen ja leikkisyys. Se on nykyinen maailmani, nimeltä nuoruus.

Maailmassamme on kaksi todellisuutta. Toinen on nimeltään Nuoruus ja toinen Vanhuus. Nuoruus -maailmaan synnytään ja siellä sinut kasvattaa yli 20 vuotiaat nuoriso-työntekijät jotka siihen on koulututettu. Portti toiseen maailmaan aukeaa sillä sekunnilla, kun täytät kolmekymmentä. Vanhempiasi et näe ennen kun siirryt puolelta toiselle, jätät vanhan nuoren maailman taaksesi ja astut uuteen, aikuismaiseen maailmaan.

Nuoruuden ympäristö on hyvin lapsiystävällinen. Jokaisen kulman takana odottaa leikkipaikka tai koulu. Nuoruudessa ei ole ravintoloita, ei väkivaltaa, ei alkoholia. Internet ja televisio on asennettu täysin lapsille ja nuorille turvalliseksi.

Vanhuuden ympäristö sitten taas on avoimempi, jossa vastaasi voi kävellä jopa vaaroja ja riskejä. Kaikki saa myös viimeisen nuoruus-vuotensa aikana koulutuksen uuteen, jännittävämpään maailmaan. Viihde ja arkinen työ alkavat tulla tutuksi ensimmäisien vuosien aikana.

30 vuotta elämää täällä, kunnes portit aukeavat ja siirryt toiseen todellisuuteen. Minulla tämä on edessä tasan kahden tunnin päästä. Tuijotan rannekelloa hieman haparoiden polulta. Kuuntelen ja katselen lintujen lentelyä pitkin kaunista taivasta. Pohdin, mitä jätän taakseni kun nyt lähden.

Nykyiset läheiseni, hoitolapseni ja koko menneisyyteni ympäristöt. Olen surullinen, mutta jännitys ajaa sen yli kun näen vihdoin biologiset vanhempani, jotka joutuivat minut vuoden yhdessä olon jälkeen jättämään siirryttyään vanhuuteen. Myös rakkaita ystäviäni näen pitkästä aikaa, jotka siirtyivät vuosia sitten.

Kello

Kivuliain muutos on puolisoni jättäminen toiselle puolelle. Olemme olleet yhdessä kymmenen vuotta. Meidän onneksemme hän on minua vain viisi päivää nuorempi, joten yhteinen matkamme jatkuu heti kunhan viikko kuluisi vain nopeasti.

Siirtohetkeni on käsillä. Suihkussa käytyäni pakkaan tarvittavat tavarani, jätän vanhan maailman taakseni ja hyvästelen puolisoni viikoksi, silti sen tuntuen nyt jo vuosilta. Saavun tunti ennen siirtoa tarkastukseen Siirtokeskukselle, joka on kuin lentokenttä hurjine tarkastuskoneineen.

Jätän tavarat sivuun tarkistettavaksi ja kävelen isoon skanneriin, joka kuvaa minut tulevaa varten. Tarkistuksessa katsotaan ettei henkilöllä näy mitään isompia sairauksia, mitään epäsopivaa mukanaan tai esimerkiksi ettet ole raskaana. Vanhuus- puolella ei voi enää tulla raskaaksi ollenkaan. Jos sinulla kuitenkin joku näistä mainituista asioista todetaan, joudut paikkaan jota Sivumaailmaksi kutsutaan.

Sivumaailma on kaunis ja mukava paikka, mutta kukaan ei sinne halua. Siellä ei ole aikaa eikä paikkaa, siellä vaan ollaan. Aika pysähtyy ja odotus alkaa. Sairastuneet joko jatkavat matkaansa tai sitten jäävät sille tielleen. Raskaana olevat myös siirtyvät sinne, jotta lapsi saadaan siirrettyä omaan ja sinut omaan maailmaasi. Sivumaailma on täynnä tunteita, useimmiten huonoja.

Skannauksessa hikipisarat puskevat otsalleni pahemmin kuin aamuisella juoksulenkillä, mutta pääsen läpi ilman ongelmia. Tavarani myös tulivat läpi ja olkapäälleni lätkäistään pyöreä merkki jossa lukee hyväksytty.

To be continued…

0
Jaa:

Vastaa

Close Menu

Black Friday